Luga fofo modes i Photoshop

Pin
Send
Share
Send


I le tulaga o le toetoe o mea faigaluega uma lava nafa mo le tusia i totonu o Photoshop (pulumu, faʻatumu, vavega, ma isi.) Faiga fefiloi. I se faʻaopopoga, o le Blending Mode e mafai ona suia mo le vaega atoa ma le ata.

O le a tatou talanoa e uiga i le fefiloi o auala i lenei lesona. O nei faʻamatalaga o le a maua ai le faʻavae o le poto i le galue ma le fefiloi faʻaleleia.

Taitasi vaega i le pale muamua i ai se tuufaatasiga auala. "Masani ai" pe "Masani ai", ae mafai e le polokalame ona suia le auala lea e suia ai le ituaiga fegalegaleaiga o lenei vaega ma mataupu.

Suia o le Faafefiloi Faiga mafai ai ona e maua le aafiaga manaʻomia i luga o le ata, ma, i le tele o tulaga, e faigata tele e mate muamua a mea lenei aʻafiaga.
O gaioiga uma i le Blend Modes e mafai ona faia e le gata le tele o taimi, talu ai o le ata lava ia e le suia i soʻo se auala.

Vaega fefiloi vaevaeina i ni vaega se ono (luga i lalo): Masani, Faʻafefeteina, Vaʻafuaʻi, Faigata, Eseesega ma HSL (Hue - Faʻapitoa - Malamalama).

Faigofie

O le vaega lea e aofia ai faʻafitauli pei o "Masani ai" ma le Attenuation.

"Masani ai" faʻaaogaina e le polokalame mo vaega uma i tulaga le lelei ma e le maua ai se fegalegaleaiga.

Attenuation filifili tisiketi faasolosolo mai itu uma e lua ma tapeina. Lenei o maua mai ai le ata sina tauʻaiga. Lenei faiga faʻaosofia na o pixels o loʻo i ai se muamua opacity i lalo ifo o le 100%.

O le aafiaga e tutusa ma le faʻaogaina o leo i le pito i luga.

ToeseaO lenei kulupu o loʻo iai ni auala e faʻapogisa ai le ata i se tasi itu pe o se isi foʻi. E aofia ai Dimming, Multiplication, Dimming Basics, Linear Dimming, ma le Pogisa.Faigofie tuua na o lanu pogisa mai le ata o le sili pito i luga i luga o le mataupu. I lenei tulaga, o le polokalama e filifilia laʻau uliuli, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe e leʻo amanaia.Faʻateleina, e pei ona taʻu le igoa, faʻateleina tau o faʻavae paʻu. Soʻo se paolo faʻateleina e le paʻepaʻe o le a avatua le paolo muamua, faʻateleina i le uliuli o le a avatua le lanu uliuli, ma isi paolo o le a le pupula sili atu nai lo mea muamua.Uluai ata pe a faʻaaogaina Faʻateleina avea ma pouliuli ma tamaoaiga."Faʻamatalaina o mea taua" faʻalauiloaina se ituaiga o "mumu i fafo" o lanu o le pito i lalo vaega. Pulu pogisa i luga o le pito i luga faapogisaina pito i lalo. Lenei foi o le faʻateleina o le taua o paolo. Lanu paʻepaʻe e le aʻafia i suiga.Linear Dimmer faʻaititia le pupula o le uluaʻi ata. Lanu paʻepaʻe e le aʻafia i le fefiloi, ma isi lanu (numera faʻataʻitaʻiga) e fesuiai, faaopoopo ma toe suia.Pogisa. O lenei faiga tuua pogisa pixels i le ata mai uma vaega. Ua susulu atu ata, faʻaitiitia numera taua.Faʻaopoopoga

O lenei vaega e iai auala nei: Malamalama Suia, Mata, Malamalama le Lotoa, Linear Brightener, ma Malamalama.

O auala e fesoʻotaʻi ma lenei kulupu e faʻapupula atili ai le ata ma faʻaopopo le pupula.

"Suia malamalama" o se faiga e faʻasaga i le faiga Faigofie.

I lenei tulaga, o le polokalama faʻatusatusa laʻau ma laʻau ae naʻo le laʻau mama.

Shades avea mama ma lamolemole, o lona uiga, sili atu le taua ile tasi ma le isi.

Mata na faafeagai ma "Faʻateleina". A faʻaaoga le auala lea, o lanu o le vaega pito i lalo e suia ma faʻateleina i lanu o le pito i luga.

O le faʻatusa avea atili susulu malamalama, ma o ata maua mai o le a malamalama mama i taimi uma nai lo le mea muamua.

"Faamalamalamaina faavae". O le faʻaaogaina o lenei faiga e maua ai le aʻafiaga o le "mou atu" o le paʻu o le vaega pito i lalo. Le faʻatusatusaga o le uluaʻi ata faʻaititia, ma lanu ua amata ona pupula. Ua faia se pupula pupula.

Linear Brightener tali tutusa ma Mataae ma le malosi sili. Tau lanu faʻateleina, lea e taitaiina atu i moli paʻu. O le vaʻaiga vaʻai e tutusa ma le susulu malamalama.

Taugofie. Faiga o le faʻafeagai o le faʻagasologa Pogisa. Naʻo pixels mama mai i le lua itu o loʻo tumau pea i le ata.

Tuʻufaʻatasia

O faʻaletonu o loʻo aofia i totonu o lenei kulupu e le gata e faʻalamalamaina pe faʻapogisaina le ata, ae afaina foʻi le lautele o ata.

E valaauina i latou e pei ona taua: Overlap, Soft Light, Hard Light, Bright Light, Linear Malamalama, Spot Malamalama, ma Hard Stend.

O nei faiga e masani ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina o tusitusiga ma isi mea e tupu ai i le ata muamua, o lea mo le manino, o le a tatou suia le faʻasologa o laupepa i la tatou pepa aʻoaʻoga.

"Faʻaalu" o se faiga e faʻaofi ai meatotino Faʻateleina ma le "Mata".

O lanu uliuli e avea ma tamaoaiga ma pouliuli, aʻo malamalama e faʻamalamalamaina. O le iʻuga, o le maualuga faʻatusa faʻatusa.

Sulu malamalama - soona saua "Faʻaalu". O le ata i lenei mea o loʻo faʻamamaina e le malamalama malamalama.

A filifilia se auala "Malamalama faigata" e faʻamalamalamaina le ata i se mea e sili atu le malamalama nai lo le Sulu malamalama.

"Malamalama malamalama" faaaoga faiga "Faamalamalamaina faavae" i nofoaga malamalama ma Linear Brightener i le pogisa. I le taimi lava e tasi, o le eseesega o le malamalama e faʻateleina, ma le pogisa faʻaititia.

Linear malamalama faafeagai i le faiga muamua. Faateleina le eseesega o lanu uliuli ma faʻaititia le eseesega o le malamalama.

"Malamalamaaga" tuʻufaʻatasia moli ata ma le faiga Taugofie, ma le pogisa - faʻaaoga le mode Pogisa.

Faigata Faiva afaina nofoaga malamalama ma "Faamalamalamaina faavae", ma luga o pogisa - faiga "Faʻamatalaina o mea taua". I le taimi lava lea e tasi, o le eseʻesega i totonu o le ata e oʻo atu i se maualuga maualuga ina ia mafai ona aliali mai ni fesuiaiga lanu.

Eseʻesee

O lenei kulupu o loʻo aofia ai ni fausaga e fausia ai ni laupepa fou e faʻavae i luga o le eseʻesega uiga o laʻasaga.

O faʻafitauli e pei ona taua i lalo: Eseʻesega, Tuusaunoaga, Tuʻufaʻatasi, ma Vaeluaina.

"Eseesega" E aoga faapenei: o se paʻepaʻe paepae i luga o le pito i luga e fesuiaʻi le laʻau lalo i le vaega pito i lalo, o le pixel uliuli i le pito i luga tuu ese le pixel lalo e le suia, ma pixel tutusa fetaui lelei ma maua mai ai le uliuli.

"Tuusaunoaga" galue tutusa "Eseesega"ae o le faʻatusatusa laititi e maualalo.

Toʻesega suia ma faʻafefiloi lanu e pei ona taua i lalo: o lanu o le pito pito i luga e toese mai lanu o le pito i luga, ma i le uliuli nofoaga o le a tutusa lava foliga e pei o le pito i lalo.

"Vaeluaina", e pei ona taʻu le igoa, vaevaeina le numera numera o le paʻu o le pito i luga i totonu o numera numera o le paʻu o le pito i lalo. O lanu e mafai ona suia tele.

Hsl

O le auala tuufaatasi i lenei vaega faʻatagaina oe e teuteu le lanu uiga o le faʻatusa, pei o le pupula, faʻalelei ma lanu lanu.

Vaega Faiga: Hue, Toʻo, Valivali, ma le pupula.

"Valivali lanu" tuuina atu i le ata se leo o le vaega pito i luga, ma saturation ma pupula - le pito i lalo.

Oona. O le tulaga e tutusa lelei iinei, ae naʻo o lagona. I lenei tulaga, o le paʻepaʻe, uliuli ma le lanu efuefu o loʻo i ai i le vaega pito i luga o le a faʻaleagaina le ata mulimuli.

"Valivali" e maua ai le ata mulimuli a se leo ma le malosi o le vaega o loʻo faʻaaoga, I pupula e tumau tutusa lava i luga o le mataupu.

"Pupula" tuuina atu le ata pupula o le vaega pito i lalo, ao faatumauina le lanu lanu ma le susuga o le pito i lalo.

Ole faʻapipiʻi auala ile Photoshop e mafai ona maua ai ni mea manaia i lau galuega. Ia e mautinoa e faʻaoga ma mea lelei i lau galuega!

Pin
Send
Share
Send