Faʻaopopoina o grid i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

I le Microsoft Word, e mafai ona faʻaopopo ma faʻaleleia ata, faʻataʻitaʻiga, foliga, ma isi faʻafanua elemene. E mafai ona faʻataʻitaʻia uma i latou i le faʻaaogaina o se seti tele o mea e fausia faʻaaogaina, ma mo le sili atu le saʻo o galuega e mafai ai e le polokalama ona faʻaopopo le faʻaopopoina o se vaega faʻapitoa.

O lenei grid o se ausilali meafaigaluega; e le lolomiina ma fesoasoani e faʻataʻitaʻi se faʻasologa o gaioiga i luga o faʻaopopo elemene i nisi auiliiliga. E uiga i le faʻapefea ona faʻaopopo ma faʻatulaga lenei grid ile Word o le a talanoaina i lalo.

Faʻaopopoina se grid o tulaga masani

1. Tatala le pepa lea e te manaʻo e faʻaopopo ai se grid.

2. Alu i le laupepa 'Vaʻai' ma i le kulupu "Faaali" siaki le pusa i autafa “Vaega”.

3. A grid o tulaga masani tetele o le a faʻaopopoina i le itulau.

Tusi: Ole faʻaopopoina o laʻasaga e le sili atu i autafa o loʻo i ai i luga ole laina. Ina ia toe suia le grid, pe sili atu, le eria o loʻo nofoia i luga o le itulau, oe manaʻomia le toe suia o laufanua.

Lesona: Suia fanua i le Upu

Suia le faʻavaʻa o lapisi

Oe mafai ona suia le tulaga masani o le grid, sili atu, vaʻai, o sela o loʻo i ai, pe a fai ua uma ona i ai nisi elemene i luga o le itulau, mo se faʻataʻitaʻiga, o se ata poʻo se faʻailoga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻavasega foliga i Word

1. Lua-kiliki i luga o le mea faaopoopo e tatala le laupepa “Faatulagaina”.

2. I le kulupu “Faʻavasega” fetaomi le faamau “Ogatasi”.

3. I le faamau mataua i lalo menu, filifili le mea mulimuli “Filifiliga Grid”.

4. Faia suiga talafeagai i le faʻatalanoaga pusa e tatalaina e ala i le faʻavasegaina o lau o laina i luga o laina ma faʻataʻitaʻi ile vaega “Pa laupapa.

5. Kiliki “Ua lelei” e talia le suiga ma tapuni le pusa talanoaga.

6. Ole tulaga masani ole mesh o le a suia.

Lesona: Faʻafefea ona aveese se grid i le Word

Naʻo le mea lava lena, ua e iloa nei fai le grid i le Word ma faʻafefea ona sui ona tulaga masani. O lenei galue ma ata faila, foliga ma isi elemene o le a sili atu faigofie ma sili atu faigofie.

Pin
Send
Share
Send