Fausia se kalena ile MS Word

Pin
Send
Share
Send

Microsoft Word ei ai le tele o seti o pepa faʻatulaga o ituaiga o ituaiga eseese. Faatasi ai ma le faʻamatuʻu atu o ituaiga fou uma o le polokalame, o lenei seti ua faʻalauteleina. O i latou e le mauaina lenei mea e le lava mafai ona latou aumaia ni fou mai le polokalama aloaia a le polokalama (Office.com).

Lesona: Faʻafefea ona fai se template i le Word

O se tasi o kulupu o faʻataʻitaʻiga o loʻo taua i le Word o kalena. Ina ua uma ona faʻaopopoina i latou i le pepa taua, o le mea moni, o le a manaʻomia oe e teuteu ma faʻafetaui i ou oe lava manaʻoga. E uiga i le auala e faia ai nei mea uma, matou te taʻuina atu ia te oe i lenei tusitusiga.

Faʻaofi se kalena ata i se pepa

1. Tatala le Upu ma o i le lisi “Faila”mea e te manaʻo e faʻamau le faʻamau “Fausia”.

Tusi: I faʻamatalaga lata mai o le MS Word, a e amata le polokalame (e le o sauni ma ua teuina muamua pepa), o le vaega tatou te manaʻomia e vave tatalaina “Fausia”. O totonu o le a tatou vaʻai ai mo se ata talafeagai.

2. Ina ia aua le suʻeina uma kalena mamanu e avanoa i le polokalame mo se taimi umi, aemaise lava talu ai o le tele o latou e teu i luga o le upega tafailagi, na ona tusi i totonu o le search bar “Kalena” ma kiliki “UIGA I AI”.

    Fautuaga: I tala atu “Kalena”, i le suʻega mafai mafai ona e faʻailoaina ai le tausaga o loʻo e manaʻomia ai se kalena.

3. I le tutusa ma faʻavae i totonu templates, o le lisi o le a faʻaalia ai foi na i luga o le Microsoft Office 'upega tafaʻilagi.

Filifili i latou e sili ona e fiafia iai i le kalena mamanu, kiliki “Fausia” (“Download”) ma faʻatali mo le downloadina mai le Initaneti. E ono umi se taimi.

4. O le kalena e tatalaina i se tusitusiga fou.

Tusi: O elemene na faʻaalia i totonu ole kalena ata e mafai ona faʻatonutonuina ile tutusa o isi tusitusiga, suia le faatanoa, faʻafanua ma isi tapulaa.

Lesona: Fausia tusitusiga i le Word

O nisi polokalame o kalena o loʻo avanoa i le Word e faʻafesoʻotaʻi "soʻo se taimi" i soʻo se tausaga e te faʻataʻitaʻia. Ae ui i lea, o nisi o latou e tatau ona suia i le lima, lea o le a tatou talanoaina auiliili i lalo. Tusi Lesona suiga e tatau foi mo kalena i tausaga ua mavae, e tele na o latou foi i le polokalama.

Tusi: O nisi kalena e faʻaalia i totonu o faʻataʻitaʻiga e le tatalaina i le Word, ae o le Excel. O faʻatonuga faʻamatala i totonu o lenei tusitusiga i lalo e faʻatatau i naʻo WordPress templates.

Faʻatonutonuina o se Template Calendar

A oe malamalama, afai o le kalena e le otometi fetuunai i le tausaga e te manaʻomia, e tatau ona e faia e oe lava faʻaoga ia talafeagai, saʻo. O le galuega, e moni lava, e tigaina ma umi, ae e aoga ona aoga, aua o lona iʻuga o le a e maua ai se kalena tulaga ese na faia e oe lava.

1. Afai o le kalena e faʻaali mai le tausaga, sui i le taimi nei, sosoo ai poʻo se isi kalena e te manaʻo e faia.

2. Ave se masani (pepa) kalena mo le taimi nei poʻo le tausaga o loʻo e faia ai le kalena. Afai e le o iai le kalena, tatala i luga ole Initaneti pe o lau telefoni feaveaʻi. Oe mafai foi ile mafaufau ile kalena i lau komepiuta, pe a e manaʻo ai.

3. Ma o lenei ua sili ona faigata, pe sili atu, le umi - amata ile masina o Ianuari, suia aso i masina uma tusa ma aso o le vaiaso ma, tusa ai, le kalena lea e te taʻitaʻia.

    Fautuaga: Ina ia vave folau i aso i le kalena, filifili muamua latou (1 numera). Aveese pe suia i le mea e tatau ai, pe tuʻu le faʻatautee i le gaogao sela i le mea e tatau ona tu ai le numera 1, ulufale i totonu. Le isi, sosoʻo mai i lalo sela nei ma le ki “PAP”. O le numera seti iina o le a tu matilatila, ma i lona tulaga e mafai ona tuʻuina vave le aso saʻo.

I la matou faʻataʻitaʻiga, nai lo le faʻailoaina numera numera 1 (Fepuari 1), 5 o le a seti, e fetaui lelei ma le Aso Faraile muamua o Fepuari 2016.

Tusi: Sui i le va o masina ma le ki “PAP”Ae paga lea, e le aoga lenei mea, e tatau ona e faia le mea lea ma le isumu.

4. Ina ua uma suia aso i le kalena tusa ai ma le tausaga ua e filifilia, ona mafai loa ona e sui le kalena sitaili. Afai e talafeagai, e mafai ona suia le faatanoa, lona tele ma isi elemene. Faʻaaoga a matou faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vai upu i le Upu

Tusi: Ole tele o kalena o loʻo tuʻuina atu i foliga o laʻasaga mautu, o ona itu e mafai ona suia - naʻo le toso o le tulimanu (pito i lalo taumatau) le faʻailoga i le manaʻo manaʻo. O lenei laulau, e mafai ona faʻaola (faaopoopo le faʻailoga ile sikuea i le pito i luga tauagavale o le kalena). E mafai ona e faitau e uiga i se isi mea e mafai ona faia i le laulau, ma o le mea lea ma le kalena i totonu, i la tatou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

E mafai ona e faia le kalena e felanulanuaʻi lanu ma le mea faigaluega “Itulau Valivali”e suia ai lona talaaga.

Lesona: Faʻafefea ona sui itulau i le Upu

5. I le taimi mulimuli, pe a e faia uma mea tatau pe manaʻomia ni togafiti e sui ai le mamanu kalena, aua nei galo e sefe le pepa.

Matou fautua atu ia mafai ona e faʻaola le faʻaola-vaʻaia foliga o le pepa aloaia, lea o le a lapataia oe mai faʻamaumauga leiloa i le tulaga o se PC le lelei poʻo se polokalame le aisa.

Lesona: Taavale Faʻapitoa foliga i Word

6. Ia mautinoa e lolomi le kalena na e faia.

Lesona: Faʻafefea ona lolomi se pepa i le Word

Naʻo le mea lava lena, ua e iloa nei ona fai se kalena i le Word. E ui lava i le mea moni sa matou faʻaogaina se ata tapenapena, ina ua maeʻa uma togafiti ma teuteuga, e mafai ona e maua se moni tulaga faʻapitoa kalena i le ulufafo, e le o se maasiasi e tautau i le fale poʻo le galuega.

Pin
Send
Share
Send