Fausia tala i se MS Word pepa

Pin
Send
Share
Send

Faʻamatalaga i le Microsoft Word o se sili lelei auala e faʻailoa atu i le tagata e faʻaogaina mea sese ma le saʻo na faia e ia, e faia faʻaopoopoga i le mau, pe faʻaalia mea ma pe faʻafefea ona suia. E sili ona fetaui le faʻaogaina o lenei galuega a le polokalame pe a galulue faʻatasi i pepa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo vaefaamatalaga i le Word

Faʻamatalaga i Upu e faʻaopopoina i tagata taitoatasi o loʻo aliali mai i autafa o le pepa. A manaʻomia, o tusitusiga e mafai lava ona nana, e le o vaaia, a o le tapeina, e leʻo se mea faigofie. Tonu tuʻusaʻo i lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e faʻatatau i le faiga o tusitusiga i le Word.

Lesona: Faatulagaina fanua i le MS Word

Faʻaopopo faamatalaga i se pepa

1. Filifili le fasi vaega poo elemene i le pepa e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le tusi i le lumanaʻi.

    Fautuaga: Afai e faʻaopopo le tusi i le atoa tusitusiga, alu i le pito o le pepa e faʻaopopo i ai.

2. Alu i le laupepa “Iloiloina” ma kiliki iina faʻamau “Fausia Tusitusiga”o loʻo i le kulupu “Faamatalaga”.

3. Faʻaaoga tusitusiga tusia i le mea e tatau ona tusia poʻo le siaki.

    Fautuaga: Afai e te manaʻo e te tali mai i se tusi ua i ai nei, kiliki i lona taʻitaʻi, ona ki ai lea i le ki “Fausia Tusitusiga”. I le faʻailo e aliali mai, faʻaopopo le tusitusiga manaomia.

Faʻasaʻoina o tusitusiga i se pepa

I le taimi o loʻo le faʻaalia faʻamatalaga i totonu o le pepa, alu i le laupepa “Iloiloina” ma kiliki i le faʻamau "Faaali faasaʻoga"o loʻo i le kulupu “Sailia”.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatagaina le faʻatonutonu faʻamasinoga i le Word

1. Kiliki i le taʻitaʻi o nota e te manaʻo e suia.

2. Fai suiga talafeagai i le tusi.

Afai o le taʻitaʻi o loʻo i totonu o le pepa o loʻo nana pe naʻo se vaega o le tusi o loʻo faʻaalia, e mafai ona e suia i le matamata faʻamalama. Ina ia faʻaali poʻo le nanaina lenei faʻamalama, faia mea nei:

1. Fasi le faʻamau Faʻasaʻoga (muamua "Faamaoniga Eria"), lea e tu i le kulupu “Faamaonia faasaʻoga” (muamua "Siaki").

Afai e te manaʻo e faʻaleleia le faʻasolo matala i le pito o le pepa pe o le pito i lalo o le mata, kiliki i le au i autafa o lenei ki.

I le dropdown menu, filifili “Nofoaga asiasiga faalava”.

A e fia tali i se nota, kiliki i lona taitai ona kiliki ai lea i le ki “Fausia Tusitusiga”o loʻo tu i luga ole vaega vave ile vaega “Faamatalaga” (itulau “Iloiloina”).

Suia pe faaopoopo igoa ole igoa i nota

A manaʻomia, e mafai i taimi uma ona sui le igoa o le tagata taʻuina ua tusia i faʻamatalaga pe faʻaopoopo se igoa fou.

Lesona: Faʻafefea ona suia le pepa tusitala igoa ile upu

Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

1. Tatala le laupepa “Iloiloina” ma kiliki i le au i autafa o le ki Faʻasaʻoga (O le "Faʻamaumauga faʻamaonia" poʻo le "Tracking" vaega muamua).

2. Mai le pop-up menu, filifili “Suia le tagata faaaoga”.

3. Filifili se aitema. “Sauni a le tagata lava ia”.

4. I le vaega “Faiga a le tagata lava ia Ofisa” ulufale pe suia le igoa o le tagata faʻaaoga ma ona mataʻupu (i le lumanaʻi, o nei faʻamatalaga o le a faʻaaogaina i totonu o tusitusiga).

TAUA: Ole igoa ole igoa ma mea e te ulufale ai ole a suia mo talosaga uma ile afifi "Microsoft Ofisa".

Tusi: Afai o suiga i le username ma ona uluaʻi na faʻaaogaina na o ana tala, ona faʻaaogaina lea naʻo ia manatu o le a faia pe a uma ona faia suiga i le igoa. I le faʻaopopoina o faʻamatalaga o le a le toe faʻafouina.


Aveese faʻamaumauga i se pepa

A manaʻomia, e mafai lava ona e tapeina nota i le taliaina poʻo le teʻena muamua. Mo se auiliiliga masani ma lenei autu, matou te fautua atu ia e faitau la matou tala:

Lesona: Faʻafefea ona tape nota i le Word

O lenei ua e iloa pe aisea o loʻo manaʻomia ni tusitusiga i le Word, pe faʻapefea ona faʻaopoopo ma suia i latou, pe a tatau ai. Manatua la, e fuafua ile faʻamatalaga o le polokalame o loʻo e faʻaogaina, e ono eseese igoa o ni aitema (tapulaʻa, mea faigaluega), ae o lo latou anotusi ma le nofoaga e tutusa uma lava. Suesue Microsoft Office, sailiiliga fou foliga o lenei polokalama oloa.

Pin
Send
Share
Send