Aveese palakalafa i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

I le MS Word, i se tulaga masani, se tulaga i le va o parakalafa ua setiina, faʻapea foi ma le tab taofi (o se ituaiga o mumu laina). E manaʻomia lea i le taimi muamua ina ia mafai ai ona vaʻaia vaʻaiga vaega o loʻo vaʻaia. I se faʻaopopoga, o ni tulaga maʻoti e faʻatonuina e manaʻoga mo pepa.

Lesona: Faʻafefea ona fai se mumu mumu i le Word

Tautala e uiga i le saʻo faʻagaioiga o tusitusiga mau mea, e aoga le malamalama o le iai o le i ai i le va o parakalafa, faʻapea foi ma se tamaʻi mea i le amataga o le laina muamua o se palakalafa, e manaʻomia i le tele o tulaga. Ae ui i lea, o nisi taimi e manaʻomia ona aveese nei tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e "faʻatonutonuina" le tusitusiga, ia faʻaititia le avanoa o loʻo nofo ai i luga o le itulau poʻo itulau.

E uiga i le auala e aveese ai le mumu laina i le Word o le a talanoaina i lalo. E mafai ona e faitau e uiga i le auala e aveʻese pe sui le tele o va i le va parakalafa i totonu o le tatou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona aveese le va i le va o palakalafa i le Word

O le laina mai le itu tauagavale o le itulau i le laina muamua o le palakalafa ua faatulagaina e le tab stop. E mafai ona faʻaopopo i se masini faigofie o le TAB key, seti ma le mea faigaluega “Pule”, ma seti foi i le kulupu seti mea faigaluega “Parakalafa”. O le metotia mo le aveeseina o na mea e tasi e tutusa.

Indent le amataga o se laina

Aveʻese le indent seti i le amataga o le muamua laina o se palakalafa e faigofie e pei o soʻo se isi amio, uiga, poʻo se mea i Microsoft Word.

Tusi: Afai “Pule” i Word ua faʻamalosia, o luga o le mafai ona e vaʻai i le laupepa tulaga faʻailoa mai ai le tele o le indent.

1. Faʻatulaga le faʻatautee i le amataga o le laina i le mea e te manaʻo e te sifiina.

2. Fetaomi le ki Toe foi i tua e aveese.

3. A tatau, toe fai le faiga lava e tasi mo isi palakalafa.

4. O le i le amataga o le palakalafa o le a soloia.

Aveese mea uma i lalo i le amataga o palakalafa

Afai o le tusitusiga lea e te manaʻomia e aveese le faʻaupuga i le amataga o palakalafa ua tele naua, masalo parakalafa, ma faʻatasi ma i latou i le muamua i le muamua laina, o loʻo aofia ai le tele.

Aveʻesea taʻitasi taʻitasi e leʻo se filifiliga sili ona faʻaosooso, aua e mafai ona tele se taimi ma faʻamalolosi lou faʻaipoipoga. O le mea e lelei ai, e mafai ona e faia uma i le tasi pa'ū pa'ū, ae o le mea faigaluega masani o le a fesoasoani ia i tatou i lenei - “Pule”lea e tatau ona e faʻaola (o le mea moni, pe a fai e te leʻi faʻamaʻaaina).

Lesona: Faʻafefea ona faʻatagaina le "Line" i le Word

1. Filifili uma faʻauʻu ile tusitusiga pe o se vaega o loʻo e manaʻo ai e aveʻese le faʻailoga i le amataga o palakalafa.

2. Faʻasolo le faʻaseʻe luga i luga o le pule, o loʻo i le mea e taʻua o le "paʻepaʻe sone" i le pito o le lanu efuefu, o lona uiga, tasi le tulaga ma se paga o le pito i lalo o le taufetuli.

3. Pepa uma i le amataga o palakalafa ua e filifilia o le a soloia.

E pei ona mafai ona e vaaia, o mea uma e matua faigofie lava, tusa pe afai e te tuuina atu le saʻo tali i le fesili "Faʻafefea ona aveese parakalafa i totonu o Word". Ae ui i lea, toʻatele tagata faʻaaogaina lona uiga o se eseʻesega galuega, o le aveesea o isi mea i le va o parakalafa. E le o le mea lea e uiga i le malologa lava ia, ae e uiga i le laina gaogao faʻaopopo e ala i le faaluaina o le Enter numera i le faʻaiuga o le laina mulimuli o parakalafa i le pepa.

Aveese laina avanoa i le va o palakalafa

Afai o se pepa o loʻo e manaʻo ai e tape laina avanoa i le va o parakalafa e vaevaeina i ni vaega, o loʻo iai ulutala ma ulutala, e foliga mai i nisi nofoaga e avanoa laina. Afai o loʻo e galue ma se tusi faʻapitoa, o le a tatau ona e tape ese (gaogao) laina i le va o parakalafa i le tele o auala, e faʻaali le faʻamaninoina o na tusitusiga e mautinoa lava latou te le manaʻomia.

1. Filifili le fasi vaega lea e te manaʻo ai e tape laina avanoa i le va o parakalafa.

2. Fau le faʻamau “Sui”o loʻo i le kulupu “Faʻatonutonu” i le tab “Fale”.

Lesona: Upu Saili ma Sui

3. I le faamalama e matala, i le laina "Saili" ulufale i le “^ p ^ itulau"Aunoa ma se upusii. I le laina “Sui i le” ulufale i le “^ i"Aunoa ma se upusii.

Tusi: Tusi "itu”, Lea e tatau ona ulufale i laina o le faamalama “Suiga”Igilisi.

5. Kiliki “Sui uma”.

6. O laina gaogao i fasi tusitusiga na filifilia o le a soloia, toe fai le gaioiga lava ia e tasi o loʻo totoe tusitusiga, pe a i ai.

A oʻo i le ulutala ma le ulutala o loʻo i totonu o le pepa e leai se tasi ae lua laina gaogao, o le tasi o na mea e mafai ona tapeina i le lima. Afai e tele naua nofoaga i le tusitusiga, fai mea nei.

1. Filifili uma poʻo se vaega o le tusitusiga ia e te manaʻo e aveʻese faʻalua laina avanoa.

2. Tatala le sui suiga i le fetaomi o le ki “Sui”.

3. I le laina "Saili" ulufale i le “^ p ^ p ^ p”, I le laina “Sui i le” - “^ p ^ itulau", Mea uma e aunoa ma se upusii.

4. Kiliki “Sui uma”.

5. Lua laina avanoa o le a soloia.

Naʻo le pau na, o lea ua e iloa le auala e aveʻese ai le leipoti i le amataga o palakalafa i le Word, pe faʻafefea ona aveese le lete i le va o parakalafa, ma pe faʻafefea ona aveese isi laina gaogao i le pepa.

Pin
Send
Share
Send