Fausia le HDR aafiaga ile Photoshop

Pin
Send
Share
Send


O le aafiaga HDR ua ausia e ala i le faʻapipiʻi o luga o le tasi le tele o isi (ia le itiiti ifo tolu) ata na pueina ma faʻaalia eseese. O lenei metotia faʻaalia atili loloto i lanu ma chiaroscuro. O nisi kamera pueata ua i ai le tuʻufaʻatasia HDR galuega. O tagata puʻeʻe e leʻo iai ia mea faʻapitoa e faʻamalosia e ausia le aʻafiaga ile auala tuai.

Ae faʻapefea pe a fai e naʻo le tasi lau ata ae manaʻo e maua se ata lalelei ma le manino o le HDR? I lenei aʻoaʻoga, o le a ou faʻaali atu ia te oe le auala e fai ai.

Tatou amata loa. Ina ia amata, tatala a matou ata i le Photoshop.

Le isi, fatuina se kopi lua o le taʻavale vaega e ala i le na ona tosoina i le tutusa faʻailoga i le pito i lalo o le vaega palette.

O le isi sitepu o le faʻaalia o auiliiliga o auiliiliga laiti ma se aotelega o le faʻaleleiina o le ata. Ina ia faia lea, alu i le lisi "Faamama" ma saili mo se faamama iina "Valivali eseesega" - o i le vaega "Isi".

Tatou seti le faʻaseʻe i se ala e tumau ai faʻamatalaga laiti, ma lanu ua amata ona aliali mai.

Ina ia aloese mai lanu sese pe a faʻaaogaina se faamama, e tatau ona vavae ese lenei laupepa e ala i le oomiina o le ki ki CTRL + SHIFT + U.

O lenei suia le palu fefiloi mo le faamama vaega i "Malamalama malamalama".


Matou te maai.

O loʻo matou faʻaleleia le ata. Matou te manaʻomia se tuʻufaʻatasia o kopi o ie o le faʻauma ata. Ina ia mauaina, tuʻu i lalo le ki taua FMTL + SHIFT + ALT + E. (Toleni ou tamailima).

I le taimi o a matou gaioiga, leo le talafeagai o le a aliali mai i le ata, o lea i le taimi nei e tatau ai ona aveeseina i latou. Alu i le lisi "Faʻamama - Noise - Faʻaititia le Noise".

Fautuaga mo tulaga: O le malosi ma le teuina o auiliiliga e tatau ona setiina ina ia leiloa leo (tamai togitogi, e masani lava pogisa) mou, ma laiti auiliiliga o le ata e le suia foliga. E mafai ona e vaʻai i le uluaʻi ata i le kiliki i luga o le faʻaaliga matala.

O aʻu tulaga e pei ona taua i lalo:

Aua e te maelega tele, a leai o le a e maua se "palasitika aafiaga". O sea ituaiga foliga e le masani ai.

Ma e tatau ona e faia se se kopi o le taunuʻu vaega. Faʻafefea ona fai lenei mea, ua uma ona matou fai atu sina maualuga.

O lenei e toe alu i le lisi "Faamama" ma toe faʻaaoga le faʻamama "Valivali eseesega" i le pito i luga, ae o le taimi lea matou te tuʻuina le faʻasee i se tulaga e vaʻai ai i lanu. Se mea faapenei:

Valivali le vaega (CTRL + SHIFT + U), suia le Blend Faiga i "Valivali" ma lalo le opacity i le 40 pasene.

Toe faia se tuufaatasiga kopi o faaputuga (FMTL + SHIFT + ALT + E).

Sei o tatou vaʻai i le ogatotonu iuga:

Le isi, tatou te manaʻomia e faʻaopopo le sulu i le pito i tua o le ata. Ina ia faia lenei mea, toe faia le pito i luga ma faʻaaoga se faamama Gaussian Faapaʻu.

A o le faʻamau le faʻamama, matou te le tilotilo atu i le taʻavale, ae i le pito i tua. Laititi auiliiliga e tatau ona mou atu, na o le aotelega o mea e tatau ona tumau. Aua le soona faia ...

Mo le maeʻa, faʻamau se faamama i lenei vaega. "Faaopopo le pisapisao".

Faʻasologa: 3-5% aʻafiaga, Gaussian, Monochrome.

Le isi, tatou manaʻomia lenei aafiaga ia tumau na o le itu i tua, ma e le na o le pau lea. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo se pulu uliuli i lenei vaega.

Taofi le ki FAAFETAI ma kiliki i luga o le ufimata foliga i le pa puipui.

E pei ona e vaʻai, o le puao ma le leo na mou ese atoa mai i le ata atoa, matou te manaʻomia e "tatala" le aʻafiaga i le pito i tua.
Ave fulufulu vaivai pulumu lanu paʻepaʻe ma le aoga ile 30% (vaʻai ni faʻamalama).




Ia mautinoa e kiliki i luga o le ufimata uliuli i le pa puipui e tusi ai i luga, ma i matou paʻepaʻe pulumu matou vali ma le faaeteete le pito i tua. E mafai ona e faia le tele o pasi pe a fai e lou tofo ma lagona. Mea uma i luga o le mata. Sa ou savali faalua.

E tatau ona faʻaalia le mataʻutia i le faʻamatalaga manino o loʻo tutupu.

A faʻapea e taʻavale se taʻavale na paʻi ma puaoa i se mea, e mafai ona faʻasaʻo ia mea i le fesuiaʻiina o le pulumu lanu i le uliuli (ki X) Matou te toe ki le paepae i le ki e tasi.

Iʻuga:

Ua ou oso i le faʻatopetope, o oe, ou te mautinoa, o le a e saʻo atili atu i se saʻo ma sili atu.

E le gata i lena, tatou agai i luma. Fausia se kopi tuufaatasi (FMTL + SHIFT + ALT + E).

Ia faʻamaʻe atili le ata. Alu i le lisi "Faʻamamaina - Faʻamaʻamilo - Vaʻai laupepa".

A faʻatulaga le faʻamama, matou te vaʻai totoʻa i tuaoi o le malamalama ma le paolo, lanu. O faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻaalia lea "faʻatele" lanu e le faʻaalia i luga o nei tuaoi. E masani ona mumu ma (pe) lanumeamata. Aafiaga matou te le toe i ai se mea 100%, Isogelium tatou aveese.

Ma toe tasi foʻi le faʻaseʻe. Faʻaoga fetuunaiga vaega Curves.

I le vaega vaega matala matala e matala, tuu i luga o le curve (o loʻo tu saʻo) lua manatu, pei ona i ai i le faʻamalama ata, ona toso lea o le pito i luga agavale i le itu tauagavale ma luga, ma le pito i lalo le isi itu.


Lenei foi, o mea uma i mata. Faatasi ai ma lenei gaioiga, matou te faʻaopopoina le faʻatusatusa i le ata, o lona uiga, o nofoaga pogisa ua faʻapogisaina, ma malamalama ua faʻamalamalamaina.

E mafai ona taofi i le mea lea, ae, pe a vaai totoʻa, e manino lava o "apefai" na aliali mai luga o le laina paepae lurus (susulu). A taua le taua lea, ona tatou mafaia ai lea ona aveese.

Fausia se tuʻufaʻatasia kopi, ona aveese lea o le vaʻaia mai le soʻotaga seʻi vagana le pito i luga ma le punavai.

Faapipii se paepae paepae i le pito i luga (ki FAAFETAI aua e te paʻi).

Ona tatou ave lea o le palasi e tasi pei o le taimi muamua (ma tutusa seti), ae uliuli, ma alu e ui atu i faʻafitauli vaega. O le lapoa o le pulumu e tatau ona avea ma mea e aofia ai na o le itu e tatau ona faʻamautu. E mafai ona vave suia le lapisi lapoa ma sikuea puipui.

Lenei, ua maeʻa la matou galuega i le fausiaina o se ata HDR mai le tasi ata. Tatou lagona le eseʻese:

E manino le eseesega. Faʻaaoga lenei metotia e faʻalelei atili ai au ata. Manuia i lau galuega!

Pin
Send
Share
Send