Ua tatou tuʻufaʻatasia ata e lua i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi pe a galulue ma MS Word, e tatau ona le gata i le faʻaopopo o se ata poʻo ni ata i se pepa aloaia, ae faʻataʻatia foʻi le tasi i luga o le isi. Ae paga lea, o mea faʻatusa i lenei polokalama e le faʻatinoina pei ona matou mananaʻo ai. O le mea moni, Upu e muamua faia se tusitusiga faʻatonutonu, e le o se faʻatusa ata, ae o le a manaia le tuʻufaʻatasia lua ata i le na o le tosoina ma pa'ū.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi tusitusiga i luga o se ata i le Upu

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi se ata i luga o se ata i le Word, e tatau ona e faia le tele o ni togafiti faigofie, lea o le a matou talanoaina i lalo.

1. Afai e te leʻi faʻaopopo ata i le pepa e te manaʻo ai, faʻaoga lenei ma le faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata i le Word

2. Lua-kiliki i luga o le ata e tatau ona oʻo i luma (o lo tatou faʻataʻitaʻiga, o le a avea lea ma ata laiti, o le tagavai o le Lumpics nofoaga).

3. I le laupepa e matala “Faatulagaina” fetaomi le faamau “Tusitusiga tusitusi”.

4. I le pop-up menu, filifili le tapulaʻa “Ae le i tusia”.

5. Faʻasolo le ata lea i le ata e tatau ona tu i tua. Ina ia faia lea mea, naʻo le tauagavale-kiliki i luga o le ata ma momoli atu i le nofoaga manaʻomia.

Mo sili atu faʻafaigofie, matou te fautua atu ia e faia faʻataʻitaʻiga faʻamatalaina i luga i parakalafa ma le ata lona lua (o loʻo tu i tua) 2 ma le 3, na o le faʻamau menu “Tusitusiga tusitusi” manaomia e filifili "I tua o tusitusiga".

Afai e te manaʻo i ata e lua na e faʻapipiʻi i luga o le tasi ma le isi e tuʻufaʻatasia e le gata o le vaʻai, ae faʻapea foʻi le tino, e tatau ona faʻavasega. A maeʻa, o le a avea i latou atoa tasi, o lona uiga, o gaioiga uma o le a e faʻaauau pea ona faia i luga o ata (mo se faʻataʻitaʻiga, feʻaveaʻi, toe suiina) o le a faia vave mo le lua ata faʻavasega i se tasi. E mafai ona e faitau pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasia mea faitino i la matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻavasega mea i le Word

Na o le pau lava lena, mai lenei puʻupuʻu tusitusiga na e aʻoaʻo e uiga i le auala e mafai faʻavave ma faigofie ona tuʻu le tasi ata luga luga o le isi i le Microsoft Word.

Pin
Send
Share
Send