Suia le faʻapalota o mataʻitusi i le Outlook

Pin
Send
Share
Send

E mautinoa lava, i totonu o le faʻaaogaina aoga o le Outlook meli kalani o loo i ai i latou na mauaina tusi ma faʻailoga malamalama. O lona uiga, nai lo se anoa tusitusiga, sa iai faʻailoga eseese i le tusi. E tupu lenei mea pe a faia e le tusitala o le tusi se feau i totonu o le polokalame e faʻaaoga ai se amio eseʻese faʻailoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Windows faʻagaioia faiga, o le cp1251 tulaga faʻapipiʻi ua faʻaaogaina, ae i Linux polokalama, KOI-8 faʻaaogaina. O le mafuaʻaga lea mo le le malamalama i ai o le tusi. Ma faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli o le a matou iloiloina i lenei faʻatonuga.

O lea, na e mauaina ai se tusi o loʻo aofia ai le le malamalama i ai seti. Ina ia toe faʻafoʻi mai i le masani, e tatau ona e faia ni gaioiga i le faasologa lea:

1. Muamua lava, tatala le tusi na mauaina ma, a aunoa ma le uaʻi atu i faʻamatalaga e le malamalama i totonu o le tusitusiga, tatala ia tulaga mo le vave avanoa.

Taua! E tatau ona fai lenei mea mai le faʻamalama ma le tusi, a le o le a le mafai ona e maua le manaʻo faʻatonuga.

2. I tulaga, filifili "Isi poloaiga".

3. Iinei, i le "Filifili poloaiga mai" lisi, filifili "'Au uma"

4. I le lisi o poloaʻiga tatou te suʻea le "Faʻailogaina" ma kiliki-lua (pe i le kiliki i luga o le "Add" button) tatou te faʻasolo atu i le lisi "Configure Quick Access Toolbar".

5. Kiliki "OK", ma faapena ona faʻamaonia le suiga i le tuʻufaʻatasiga o 'au.

Na pau lava lena, o lea ua tumau le kiliki i le ki fou i le laupepa, ona e alu lea i le "Advanced" submenu ma sui faʻafuaseʻi (pe a fai e te leʻi iloa muamua poʻo le a le encoding le feau na tusia i totonu), filifili le encodings seʻia e mauaina le tasi e te manaʻomia. I le avea ai o se tulafono, ua lava lava le setiina o le Unicode encoding (UTF-8).

Ina ua mavae lena, o le "Encoding" faamau o le a avanoa mo oe i feʻau taʻitasi ma, afai e tatau ai, e mafai ona vave maua le mea saʻo.

E i ai le isi auala e te alu ai i le Encoding command, peitaʻi e umi ma e tatau ona e toe faia i taimi uma e manaʻomia ai le suia o le text encoding. Ina ia faia lenei mea, i le "Moving" vaega, kiliki i le "O isi gaioiga gaoioi" faamau, ona filifili "O isi gaioiga", ona "Encoding" ma i le "Advanced" lisi, filifili le manaʻomia.

O le mea lea, e mafai ona maua le avanoa i le tasi 'au i auala e lua, na o oe e filifili le sili talafeagai mo oe ma faʻaaoga pe a manaʻomia.

Pin
Send
Share
Send