Fausia se tusi i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

O le tamaitusi o se faʻasalalauga faʻasalalau lolomiina i luga o le tasi laupepa pepa ona faʻapipiʻi lea i le tele o taimi. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi faalua se pepa laupepa, o le taunuʻuga e tolu faʻasalalau koluma. E pei ona e silafia, atonu e tele koluma, pe a manaʻomia. O le mea e faʻatasia ai tamaitusi, o le faʻasalalauga o loʻo iai o loʻo tuʻuina atu i se taimi puʻupuʻu.

Afai e te manaʻomia le faia o se tusi tusi, ae e te le manaʻo e faʻaalu se tupe i le lolomiina o tautua, masalo o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻafefea ona fai se tusi i le MS Word. O avanoa o lenei polokalame e toetoe lava e le gata, e le tioa ona mo faʻamoemoe e iai foi le seti o mea faigaluega. Lalo e mafai ona e mauaina le laʻasaga i lea laasaga laasaga i le ala e fai ai se tusi i le Word.

Lesona: Faʻafefea ona fai Spurs i le Upu

Afai e te faitauina le tala faʻaalia i luga o le fesoʻotaʻiga i luga, atonu ua uma ona e malamalama i le teori mea e tatau ona e faia e fausia ai se faʻasalalau tusi tusi poʻo polosiua. Ae ui i lea, o se auiliiliga auiliiliina o le mataupu e manino talafeagai.

Suʻe itulau o itulau

1. Fausia se New Word document pe tatala le tusi lea ua e sauni e sui.

Tusi: Atonu o loʻo i ai ile faila o tusi ole lumanaʻi, ae ia maeʻa galuega e manaʻomia e sili atu ona aoga le faʻaoga o se pepa gaogao. O la matou faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai se laupepa avanoa.

2. Tatala le laupepa “Fuafuaga” (“Faatulagaina” i le Upu 2003, “Itulau Faʻataʻitaʻi” i 2007 - 2010) ma kiliki le ki 'Fanua'o loʻo i le kulupu “Itulau Faatulagaina”.

3. Filifili le mea mulimuli i le faʻalauteleina menu: “Fanua Faʻapitoa”.

4. I le vaega 'Fanua' pusa talanoaga, seti mea taua i 1 cm mo le pito i luga, agavale, lalo, taumatau fanua, o lona uiga, mo taʻitasi o le fa.

5. I le vaega “Fuafuaga” filifili "Laufanua".

Lesona: Faʻafefea ona fai se pepa laufanua i le MS Word

6. Fau i le faʻamau “Ua lelei”.

7. Le faʻatulagaga o le laupepa, faʻapea foi ma le tele o lapisi o le a suia - latou o le a faʻaʻitiiti lava, ae i le taimi lava e tasi e le o tala atu o le nofoaga lolomi.

Matou te gagau le pepa i pou

1. I le laupepa “Fuafuaga” (“Itulau Faʻataʻitaʻi” pe “Faatulagaina”) uma i le kulupu e tasi “Itulau Faatulagaina” maua ma kiliki ile ki “Koluma”.

2. Filifili le manaʻomia numera o koluma mo le tusi.

Tusi: Afai e le ofi ia oe le mana faʻatatau (lua, tolu), e mafai ona e faʻaopopo nisi koluma i le laupepa i le faʻamalama “Isi koluma” (muamua le igoa lenei mea “Isi koluma”) i totonu o le faʻamau menu “Koluma”. Tatalaina, ile vaega “Aofai o pou” taʻu mai le aofaʻi ete manaʻomia.

3. O le laupepa o le a vaeluaina i le numera o koluma e te faʻailoaina, ae e te le matauina lenei mea vaʻaia seʻi amata ona e taina. Afai e te manaʻo e faʻaopopo se laina laʻau e faʻasino i le tuaoi i le va o pou, tatala le pusa talanoaga “Isi koluma”.

4. I le vaega "Ituaiga" siaki le pusa i autafa “Vavaeese”.

Tusi: I luga o se avanoa avanoa, o le vavaeʻesega e le o faʻaalia, o le a avea na o mea e vaʻaia pe a e faʻaopopo le tusitusiga.

I le faʻaopopoga i le tusitusiga, e mafai ona e faʻaopopoina se ata (mo se faʻataʻitaʻiga, logo a le kamupani poʻo nisi ata faʻapitoa) i le faʻatulagaina o lau tusi ma teuteu, suia le pito i tua o le itulau mai le paʻepaʻe paʻepaʻe i se tasi o polokalame o loʻo maua i totonu o faʻataʻitaʻiga pe faʻaopopo tuʻufaʻatasi, faʻapea ma le faʻaopopoina o se talaʻaga. I luga o la matou '' upega tafaʻilagi oe o le a maua ai auiliiliga tala i le auala e faia ai nei mea uma. O fesoʻotaʻiga ia i latou o loʻo taʻua i lalo.

Sili atu e uiga i le galue ai i totonu o le upu:
Faʻaopopo ata i totonu o se pepa aloaia
Faʻatonutonu Faʻapipiʻi Ata
Suia le itulau i tua
Faʻaopopoina o faʻailoga vai i se pepa

5. O laina laina o le a aliali mai i luga o le laupepa, vaevaeina pou.

6. Pau lava le mea o totoe ia te oe o le ulufale i le pe faʻaofi le tusitusiga o se faʻasalalauga tusi laupepa poʻo se polosiua, ma faʻalelei foʻi, pe a tatau ai.

Fautuaga: Matou te fautua atu ia e faʻamasani oe i nisi oa matou lesona ile galulue ma le MS Word - latou te fesoasoani ia te oe e sui, faʻaleleia atili le foliga mai o le mataupu faʻavae o le pepa aloaia.

Lesona:
Faʻafefea ona faʻapipiʻi faila
Faʻafefea ona ogatasi tusitusiga
Faʻafefea ona suia le laina avanoa

7. E ala i le faʻatumuina ma le faʻatulagaina o le pepa, e mafai ona e lolomiina i luga o se lolomitusi, ina ua maeʻa ona mafai ona gagau ma amata ona tufatufaina. Le lolomiina o le tusi:

    • Tatala menu “Faila” (faʻamau “MS Upu” i lomiga muamua o le polokalame);

    • Kiliki le ki “Lolomi”;

    • Filifili se lolomitusi ma faʻamaonia ou mafaufauga.

Na pau lava lena, o le mea moni, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona fai se tamaitusi poʻo se polosiua i soʻo se lomiga o Upu. Matou te faʻamanuia ia te oe le manuia ma sili ona lelei iʻuga i le atinaʻeina o se galuega tele ofisa, o se tusitusiga mai le Microsoft.

Pin
Send
Share
Send