Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata i le Photoshop

Pin
Send
Share
Send


Ina ua mavae ni nai masina o le faʻaaogaina o le Photoshop, e foliga mai e le talitonuina mo se tagata fou, e faigofie le faʻagaioiga e pei o le tatalaina po o le faʻaofiina o se ata, e mafai ona avea o se galuega faigata tele.

O lenei lesona ua fuafuaina mo tagata amata.

E tele filifiliga mo le tuʻuina o le ata i luga o le potu faigaluega o le polokalame.

Faigofie le tatalaina o pepa

O loʻo faʻatinoina i auala nei:

1. Faalua-kiliki i luga o se gaogao avanoa (e aunoa ma le tatalaina ata). Ua tatalaina se talanoaga Avetaavale, lea e te maua le manaʻomia ata i lau hard drive.

2. Alu i le menu "Faila - Tatala". A maeʻa lenei gaioiga o le a lava le faʻamalama e matala. Avetaavale e saili se faila. O le mea tonu lava e maua mai ai le tuʻufaʻatasiga o ki CRTL + O luga o le keyboard.

3. Taumatau-kiliki i luga o le faila ma i le anotusi menu Avetaavale saili mea Tatala ma. I le lisi paʻu i lalo, filifili Photoshop.

Toso ma tuu

O le faigofie auala, ae o loʻo iai ni feiloaʻiga.

Toso le ata i se gaogao avanoa faigaluega, matou te maua le iʻuga, faʻatasi ai ma se tatalaina faigofie.

Afai e te toso le faila i luga o le ua uma ona matala pepa, o le ata matala o le a faʻaopopoina i le fale faigaluega o se mea atamai ma o le a ofi i le tapoleni pe a o le tapoleni laʻititi nai lo le ata. I le tulaga o le ata e laiti nai lo le tapoleni, ona tumau ai lea o fua ile tutusa.

Se isi lanu. Afai o le iugafono (le numera o pixels i le inisi) o le tatala pepa ma le tuu tasi e ese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata i le potu faigaluega e 72 dpi, ma o le ata na tatou tatalaina o 300 dpi, ona o le lapoʻa, ma le tutusa lautele ma maualuga, o le a le tutusa. O se ata ma le 300 dpi o le a laʻititi.

Ina ia mafai ona tuʻuina le ata i luga o se pepa matala, ae tatala i se tab fou, oe manaʻomia le toso i luga o le laupepa vaega (vaʻai screenshot).

Potu laupapa

Tele faʻaaogaina faʻaaogaina ata pupuni i la latou galuega, ae le toʻatele latou te iloa le oomiina o se ki Lolomi mata otometi tuu le screenshot i luga o le laupapa laupapa.

Polokalame (e le o mea uma) mo le fausiaina o faʻamalama e mafai ona faia tutusa (otometi, pe i le paʻi atu o se faamau).

O ata i luga o upega tafailagi e mafai foi ona kopi.

Photoshop manuia galuega ma le laupapa laupapa. Na ona faia o se pepa fou i le fetaomi o le keyboard auala 'alo FMTL + A ma e faʻa soʻosoʻo se pusa talanoaga ma foliga ata ua uma ona suia.

Tulei Ua lelei. Ina ua uma ona faia le pepa aloaia, oe manaʻomia le faʻapipiʻi se ata mai le buffer i le kilikiina FMTL + V.


E mafai ona e tuuina se ata mai le laupapa laupapa i luga o le ua uma ona tatala pepa. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le tatala pepa faʻamau auala FMTL + V. O le itu tumau tumau.

Mea e fiafia ai, pe a fai e te kopiina se faila ma se ata mai le Explorer folder (ala i le anotusi menu poʻo se tuʻufaʻatasiga o FMTL + F), e leai se mea e aoga.

Filifili sau oe lava auala e sili ona faigofie mo oe e faʻaofi ai se ata i le Photoshop ma faʻaoga. Lenei o le a vave tele le galuega.

Pin
Send
Share
Send