Matou te aveese le talaaga i tua o le mau i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

Talaaga poʻo le faʻatumu o le Microsoft Word - o le soʻona taʻua lea o le tapoleni o se lanu, o loʻo i tua o le tusitusiga. O lona uiga, o le tusitusiga, i lana masani faʻalauiloaina o loʻo tu i luga o se laupepa paʻepaʻe pepa, e ui lava a mama, i le tulaga lea o loʻo i tua o nisi lanu, aʻo le laupepa lava e tumau lava paʻepaʻe.

Aveʻese le talaʻaga i tua atu o le tusitusiga i le Word e masani lava faigofie e pei o le faʻaopopo i ai, ae ui i lea, i nisi tulaga e iai faigata. O le mea lena i totonu o lenei tusitusiga o le a tatou auiliiliina auiliili auala uma e mafai ai ona foia lenei faʻafitauli.

O le tele o taimi, o le manaʻoga e aveʻese le tala tua o loʻo i totonu o tusitusiga ua tulaʻi mai pe a uma ona faapipii le tusitusiga sa kopi mai nisi nofoaga i le MS Word pepa aloaia. Ma afai o mea e foliga manino lelei i luga o le 'upega tafaʻilagi ma na lelei ona faitau i ai, ona uma lea ona faʻaofi i totonu o se pepa, o lenei tusitusiga e le foliga sili. O le mea sili ona leaga e mafai ona tupu i ia tulaga, o le lanu o mea i tua ma le mau e toeititi lava tutusa, lea e le mafai ai ona faitauina.


Tusi:
E mafai ona e aveese le faʻatumu i soʻo se lomiga o le Upu, o mea faigaluega mo nei mafuaʻaga e tutusa lava, o le polokalama 2003, ia i le 2016 polokalama, ae ui i lea, e mafai ona tuʻua i ni mea eseʻese nofoaga ma o latou igoa e ono eseʻese ese. I totonu o le tusitusiga, e mautinoa o le a matou taua ogaoga eseesega, ma o le faʻatonuga lava ia o le a faʻaalia faʻaaogaina MS Office Word 2016 o se faʻataʻitaʻiga.

Tatou aveese le talaʻaga o loʻo i tua o le tusitusiga ma mea autu a le polokalama

Afai o le talaʻaga tua o le tusitusiga ua faʻaopopo e faʻaaogaina le meafaigaluega "Faatumu" poʻo o ni tala fatu, ona e manaʻomia lea ona aveese i se tulaga tutusa.

1. Filifili uma tusitusiga (Ctrl + A) poʻo se fasi tusitusiga (faʻaaoga le isumu) o lona talaaga e manaʻomia ona suia.

2. I le laupepa “Fale”I le vaega “Parakalafa” saili le faamau "Faatumu" ma kiliki ile tamai tafatolu o loʻo lata ane.

3. I le pop-up menu, filifili “Leai se lanu”.

4. O le tala i tua atu o tusitusiga e mou ese atu.

5. A tatau, sui le lanu vai:

    1. Filifili se fasi tusitusiga o lona font lanu e te manao e suia;
    1. Kiliki i le “Font Valivali” faamau (tusi “A” i le kulupu 'Oa');

    1. I le faʻamalama e aliali mai i ou luma, filifili le lanu manaʻo. O loʻo ono avea le uliuli ma tali sili sili ona lelei.
  • Tusi: i Word 2003, meafaigaluega mo le puleaina lanu ma faʻatumu ("Borders ma Faʻatumu") o loʻo maua i le "Faiga" tab. I le MS Word 2007-2010, o mea faʻapena e maua i le "Itulau Layout" tab (o le "Itulau Talaaga" vaega).

    Masalo o le talaʻaga o tua le tusitusiga na faʻaopopoina e le ole faʻatumu, ae o se mea faigaluega “Faʻailoga lanu lanu". O le faʻasologa o gaioiga e manaʻomia e aveese ai le pito i tua o tusitusiga, i le tulaga lea, e tutusa lava ma le galulue ma le mea faigaluega "Faatumu".


    Tusi:
    Vaʻai, e mafai ona e maitauina gofie le eseesega i le vaʻaiga o loʻo vaʻaia ma le faʻatumu ma le talaʻaga faʻaopopo ma le Text Selection Color meafaigaluega. I mea muamua, e mautu le pito i tua, i le lona lua - o paʻepaʻe paʻu e iloa lelei i le va o laina.

    1. Filifili le mau poo se fasi vaega o lona talaaga e te manaʻo e suia

    2. I luga ole laulau e faʻatonutonu, ile laupepa “Fale” i le kulupu 'Oa' kiliki i le tafatolu latalata i le faamau “Faʻailoga lanu lanu" (tusi “Ab”).

    3. I le faamalama e aliali mai, filifili “Leai se lanu”.

    4. O le tala i tua atu o tusitusiga e mou ese atu. A manaʻomia, sui le lanu lanu i le mulimuli i sitepu ua faamatalaina i le vaega muamua o le tusitusiga.

    Matou te aveese le talaʻaga o tua o tusitusiga i le faʻaaogaina o mea faigaluega mo le galue ai i le sitaili

    E pei ona matou fai mai muamua, e masani lava ona manaʻomia le aveeseina o tala mai tua o le tusitusiga e ala ile tusiaina o tusitusiga mai le Initaneti. Le mea faigaluega "Faatumu" ma le “Faʻailoga lanu lanu" ia tulaga, e le masani ona aoga. O le mea e lelei ai, e iai se metotia e mafai ai ona e faigofie “Toe setiina” na faʻaaogaina muamua o tusitusiga, e faʻafaigofie ai mo Upu.

    1. Filifili atoa le tusitusiga poo se vaega o lona talaaga e te manaʻo e suia.

    2. I le laupepa “Fale” (i faʻamatalaga tuai o le polokalame, alu i le tab “Faatulagaina” pe “Itulau Faʻataʻitaʻi”, mo Word 2003 ma le Word 2007 - 2010, faasolosolo) faʻalautele le vaega talanoaga Sitaili (i faʻatonuga tuai o le polokalame oe manaʻomia le sailia o le faʻamau "Sitaili ma mamanu" pe amiotonu Sitaili).

    3. Filifili se aitema. "Mama uma"o loʻo tu i le pito i luga o le lisi ma tapuni le pusa talanoaga.

    4. O le tusitusiga o le a ave le vaʻaiga masani mo le polokalame mai le Microsoft - le tusitusiga masani, lona tele ma lanu, o le talaʻaga o le a mou ese atu foʻi.

    Na pau lava lena, o lea na e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona aveese le faʻafoliga o tua i tua o le tusitusiga pe, pei foi ona taʻua, faʻatumu poʻo le talaʻaga i le Word. Matou te faʻamanuia ia te oe le manuia i le faʻatoʻilaloina uma foliga o le Microsoft Word.

    Pin
    Send
    Share
    Send