Fausia sootaga ola i Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

E vave ona faʻatupu e le MS Word le fesoʻotaʻiga malosi (hyperlinks) i le maeʻa ona ulufale pe faʻapipiʻi le URL o se itulau ma tuʻi i lalo ki “Avanoa” (avanoa) pe “Ulufale”. I se faʻaopopoga, e mafai foʻi ona e faia se soʻotaga lelei i le Word faʻatulagaina, e talanoaina i la matou tusitusiga.

Fausia se custom hyperlink

1. Filifili le mau poʻo le ata e tatau ona avea ma fesoʻotaʻiga aoga (hyperlink).

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi” ma filifili le tulafono iina “Talofa ''o loʻo i le kulupu “Sootaga”.

3. I le faʻatalanoaga pusa e aliali i ou luma, faia le gaioiga tatau:

  • Afai e te manaʻo e fausia se fesoʻotaʻiga i se faila oi ai poʻo se web punaoa, filifili i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi ile" Fuaiupu “Faila, itulau o upega tafailagi”. I le laufanua lea e aliali mai "Tuatusi" ulufale i le URL (eg //lumpics.ru/)

    Fautuaga: A e faia se fesoʻotaʻiga i se faila e leʻo iloa e lau tuatusi (ala), naʻo le kiliki i le aū i le lisi “Saili i totonu” ma matamata i le faila.

  • Afai o e manaʻo e faʻaopopo se soʻotaga i se faila e leʻi fausiaina, filifili i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi ile" Fuaiupu “Pepa fou”, ona ulufale ai lea i le igoa o le faʻamasinoga i fanua talafeagai. I le vaega "O le a le taimi e faʻatonutonu ai se isi pepa" filifili le tapulaa manaʻomia “Nei” pe “Mulimuli ane”.

    Fautuaga: I se faʻaopopoga i le fausiaina o le hyperlink lava ia, e mafai ona e suia le tooltip lea e oso aʻe pe a e faʻapipiʻi i luga o se upu, fuaitau poʻo faʻavasega faila o loʻo i ai le soʻotaga ola.

    Ina ia faia lea mea, kiliki “Faʻaaliga”, ma ulufale atu i le e manaʻomia faamatalaga. Afai e le faʻatulagaina faʻailoga le lima, e faʻaaogaina le ala faila poʻo lona tuatusi.

Fausia se hyperlink i se gaogao imeli

1. Filifili le faʻatusa poʻo se tusitusiga ua e fuafuaina e faʻaliliu e se hyperlink.

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi” ma filifili le tulafono i totonu “Talofa '' (vaega “Sootaga”).

3. I le talanoaga e aliali mai i ou luma, i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi ile" filifili mea Imeli.

4. Ulufale le imeli tuatusi i le fanua talafeagai. Oe mafai foi ona filifilia se tuatusi mai se lisi o faʻaaogaina lata mai nei.

5. Afai e talafeagai, ulufale i le mataupu le feʻau i laufanua talafeagai.

Tusi: Nisi browser ma imeli imeli le iloaina le laina mataupu.

    Fautuaga: E pei lava ona mafai ona e faʻatuina se mea faigaluega mo se masani hyperlink, oe mafai foi ona faʻatuina se laupepa meafaigaluega mo se fesoʻotaʻiga malosi i se feʻau imeli. Ina ia faia lea, na o le kiliki “Faʻaaliga” ma ulu i le tusiga manaʻomia i le avanoa talafeagai.

    Afai e te le tusia faʻamatalaga tusitusi, otometi tuʻuaiga MS Word “Meli”, ma a maeʻa ona tusia le tusiga ona faʻailoa lea o lou tuatusi imeli tuatusi ma mataupu laina.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faia se hyperlink i seisi imeli imeli i lou ulufale i le tuatusi imeli i le pepa aloaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a e ulufale [email protected] aunoa ma ni upusii ma oomiina le avanoa avanoa pe “Ulufale”, o le hyperlink ma le masani vave fesili o le a otometi lava ona faia.

Fausia se hyperlink i se isi nofoaga i le pepa

Ina ia mafai ona fatuina se soʻotaga lelei i se nofoaga patino i se pepa pe i luga o le itulau itulau web na e faia i totonu o le Word, e tatau ona e muamua faʻailoga le itu o le a e taʻitaʻi ai lenei sootaga.

Faʻafefea ona faʻailoga le soʻotaga nofoaga?

Faʻaaoga se tusi poʻo se ulutala, e mafai ona e makaina le taunuʻuga o le soʻotaga.

Faʻaopopo maka faʻailoga

1. Filifili le mea lena poo le mau e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le tusi, poʻo le agavale-kiliki i luga ole nofoaga i le pepa e te manaʻo e faʻapipiʻi ai.

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi”fetaomi le faamau “Faʻailoga ''o loʻo i le kulupu “Sootaga”.

3. Faʻaaoga se igoa mo le tusi i le avanoa talafeagai.

Tusi: O le igoa o le tusi e tatau ona amata i se mataʻitusi. E ui i lea, o le igoa tusi e ono iai foʻi ni numera, ae leai ni avanoa.

    Fautuaga: A manaʻomia le vavaeʻese o upu i le igoa o le faʻailoga tusi, faʻaaoga le laina lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, “Lumpics nofoaga”.

4. A maeʻa ona tauaʻea i luga, kiliki “Faaopopo”.

Faʻaoga le lauulu.

E mafai ona e faʻaogaina se tasi o fausaga ulutala sitaili avanoa ile MS Word ile tusitusiga o loʻo iai ile nofoaga e tatau ona taitaiina ai le hyperlink.

1. Faʻapupula se fasi tusitusiga e te manaʻo e faʻapipiʻi ai se ulutala sitaili.

2. I le laupepa “Fale” filifili se tasi o avanoa faʻaavanoaina na faʻaalia i totonu o le kulupu Sitaili.

    Fautuaga: Afai e te filifilia tusitusiga e tatau ona foliga pei o le ulutala autu, e mafai ona e filifilia le faʻatulagaina talafeagai mo ia mai le avanoa aoina o faʻaalia foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga “Ulutala 1”.

Faaopopo sootaga

1. Filifili le mau poo se mea e fai i le lumanaʻi e avea ma hyperlink.

2. Taumatau kiliki i lenei elemene, ma i le mataupu menu e tatalaina, filifili “Talofa ''.

3. Filifili i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi ile" Fuaiupu “Nofoaga i pepa”.

4. I le lisi e aliali mai, filifili le faʻailoga poʻo le ulutala e alu iai le soʻotaga.

    Fautuaga: Afai e te manaʻo e sui le laupepa o le a faʻaalia pe a e faʻapipiʻi i luga o se hyperlink, kiliki “Faʻaaliga” ma ulu i le mau.

    Afai e le seti le togafiti ile lima, ona “igoa tusi ", ma mo le ulutala sootaga “Pepa faʻapitoa".

Fausia se hyperlink i se nofoaga i le isi vaega pepa poʻo faia itulau itulau

Afai e te manaʻo e fausia se fesoʻotaʻiga malosi i se nofoaga i se tusitusiga tusitusiga poʻo le itulau uepi na e faia i totonu o le Word, e tatau ona e muaʻi faʻailo le itu lea e taʻitaʻia ai lenei soʻotaga.

Faʻailogaina le taunuʻu o le hyperlink

1. Faʻaopopo se tusi puʻupuʻu i le mulimuli tusitusiga tusitusiga poʻo le faia o le itulau uepesite e faʻaaoga ai le metotia faʻamatalaina i luga. Tapuni le faila.

2. Tatala le faila lea e tatau ona tuʻuina i ai le fesoʻotaʻiga malosi i se nofoaga faʻapitoa i se pepa ua maeʻa tatala.

3. Filifili le mea e tatau ona iai lenei hyperlink.

4. Taumatau kiliki i luga o le mea filifilia ma filifili le aitema i le anotusi menu “Talofa ''.

5. I le faamalama e aliali mai, filifili i le kulupu "Faʻafesoʻotaʻi ile" Fuaiupu “Faila, itulau o upega tafailagi”.

6. I le vaega “Saili i totonu” taʻu le ala i le faila na e faia ai le faʻailoga.

7. Kiliki ile mimiti. “Faʻailoga '' ma filifili le faʻailoga manaʻomia i le dialog box, ona kiliki ai lea “Ua lelei”.

8. Kiliki “Ua lelei” i le faʻatalanoaga pusa “Faaofi le sootaga”.

I le pepa na e faia, o le hyperlink o le a aliali mai i se nofoaga i se isi tusitusiga poʻo luga o le itulau itulau web. O le faʻataʻitaʻiga o le a faʻaalia i se auala faʻaletonu o le auala i le muamua faila e aofia ai le faʻailoga tusi.

E uiga i le auala e suia ai le tooltip mo se hyperlink, ua uma ona tatou tusia i luga.

Faaopopo sootaga

1. I le pepa aloaia, filifili le fasi vaega poʻo le mea faitino, lea i le lumanaʻi o le a avea ma hyperlink.

2. Taumatau kiliki i luga ma i le anotusi menu e matala, filifili “Talofa ''.

3. I le faʻatalanoaga e tatalaina, i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi ile" filifili mea “Nofoaga i pepa”.

4. I le lisi e aliali mai, filifili le faʻailoga poʻo le ulutala e tatau ona fesoʻotaʻi le soʻotaga malosi i le lumanaʻi.

Afai e te manaʻo e sui le laupepa o loʻo aliali mai pe a e faʻapipiʻi i luga o se hyperlink faʻasino, faʻaaoga le faʻatonuga na faamatalaina i vaega muamua o le tusitusiga.


    Fautuaga: I pepa o le Microsoft Office Word, e mafai ona e faia ni sootaga ola i ni nofoaga faʻapitoa i tusitusiga na faia i isi ofisa suite polokalame. O nei soʻotaga mafai ona sefe i Excel ma PowerPoint apalai o apalai.

    O lea la, afai e te manaʻo e fai se fesoʻotaʻiga i se nofoaga i se MS Excel workbook, muamua faia se igoa i totonu, ona i ai lea i le hyperlink i le pito o le faila igoa ulufale “#” aunoa ma ni upusii, ma tua o pa, faʻaali le igoa o le .xls faila na e faia.

    Mo le PowerPoint hyperlink, fai tutusa mea tutusa, na o le taimi lava “#” faʻaali mai le numera o le faʻaseʻe patino.

Faʻavave faia se hyperlink i se isi faila

Ina ia vave fausiaina se hyperlink, e aofia ai le faʻaofiina o se soʻotaga i se 'upega tafaʻilagi i totonu o le Upu, e le o se mea e tatau ona faʻaaoga le fesoasoani o le "Insert Hyperlink" pusa talanoaga, lea na taʻua i vaega uma muamua o le tusitusiga.

E mafai foʻi ona faia lea mea i le faʻauiga o le drag-and-drop, o lona uiga, o le tosoina lea o se tusitusiga poʻo se ata elemene mai le MS Word document, o se URL poʻo se soʻotaga malosi mai nisi 'upega tafaʻilagi.

I se faʻaopopoga, oe mafai foʻi ona kopiina se sela na filifilia muamua poʻo le tele o na mea mai le Microsoft Office Excel spreadsheet.

Lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia tutoʻatasi fausia se hyperlink i se faʻamatalaga auiliili, o loʻo i ai i se isi pepa. E mafai foi ona e faasino i tala fou na lafoina i luga o se upega tafailagi patino.

Taua Taua: O le tusitusiga e tatau ona kopi mai le faila na sefe muamua.

Tusi: E le mafai ona fausia ni fesoʻotaʻiga malosi i le tosoina o mea tusi ata (mo se faʻataʻitaʻiga, foliga). Ina ia faia se hyperlink mo ia ituaiga elemene, filifili le mea tusia, taumatau kiliki i luga ma filifili i le anotusi menu “Talofa ''.

Fausia se hyperlink e ala i le tosoina ma le toulu o mea mai le isi vaega pepa

1. Faʻaaoga e avea ma pepa mulimuli le faila e te manaʻo e faia se soʻotaga lelei. Muamua-sefe.

2. Tatala le MS Word pepa lea e te manaʻo ai e faʻaopopo le hyperlink.

3. Tatala le pepa mulimuli ma filifili le fasi vaega, ata poʻo seisi lava mea e alu atu iai le hyperlink.


    Fautuaga: Oe mafai ona faʻamamaina muamua nai upu o le vaega lea e faia ai se fesoʻotaʻiga malosi.

4. Kiliki taumatau i luga o le mea filifilia, toso i le taskbar, ona faʻapipiʻi lea i luga o le upu pepa lea e te manaʻo e faʻaopopo se soʻotaga.

5. I le tusiga menu e aliali mai i ou luma, filifili "Faia se hyperlink".

6. O le fasi tusitusiga fasi fasi, ata po o isi mea o le a avea ma hyperlink ma o le a fesoʻotaʻi i le faʻamaumauga mulimuli na e faia muamua.


    Fautuaga: A e faʻapelepele i luga o le faia hyperlink, le auala i le faʻamaumauga mulimuli o le a faʻaalia o se faʻailo i mea e le masani ai. Afai o lau agavale-kiliki i luga o le hyperlink, a uma ona uʻuina i lalo o le "Ctrl" ki, o le a e alu i le nofoaga i le faʻamaumauga mulimuli lea e faasino i ai le hyperlink.

Fausia se soʻotaga i mea o i totonu o le upega tafailagi i le tosoina i ai

1. Tatala le tusitusiga tusitusiga lea e te manaʻo ai e faʻaopopo se fesoʻotaʻiga malosi.

2. Tatala le itulau 'upega tafaʻilagi ma kiliki-kiliki i luga o mea na filifilia muamua lea e tatau ona taʻitaʻia ai le hyperlink.

3. Ia toso le mea ua filifilia i le taskbar, ona tusi lea i le pepa e te manaʻomia e faʻaopopo iai se fesoʻotaʻiga.

4. Tatala le ki taumatau taumatau a o oe i totonu o le pepa, ma i le tusiga menu e matala, filifili "Faia se hyperlink". O se gaioiga aoga i le mea mai le itulau itulau i totonu o le tusitusiga.

Kiliki i luga o se sooga ma se ki uila-faʻapipiʻi “Manoa”, o le a e alu saʻo i le mea faitino o lau filifiliga i le browser window.

Fausia se soʻotaga i mea o loʻo i totonu o le Excel laupepa e ala i le kopiina ma le faʻapipiʻi

1. Tatala le MS Excel pepa faʻatumu ma filifili i totonu se sela poʻo le tele o na latou e fesoʻotaʻi le hyperlink.

2. Kiliki i luga o le fasi fasi ma le taumatau mumu faamau ma filifili le aitema i le anotusi menu “Kopi”.

3. Tatala le MS Word pepa lea e te manaʻo ai e faʻaopopo le hyperlink.

4. I le laupepa “Fale” i le kulupu “Laupapa kiliki i le au “Faapipii”ma i le faʻalauteleina menu filifili “Faapipii e pei o se hyperlink”.

O se soʻotaga i mea o loʻo i totonu o le Microsoft Excel pepa faʻaopopo o le a faʻaopopo i le Word.

Na o le pau lava lena, o lea ua e iloa fai se lalagaina faʻafesoʻotaʻi i totonu o le MS Word document ma ua e iloa faʻafefea ona faʻaopopo isi hyperlinks i ituaiga eseese o mea. Matou te moomoo ia te oe aoga aoga ma lelei toleniga. Manuia i le manumaloina ole Microsoft Word.

Pin
Send
Share
Send