Matou te aveeseina ni avanoa tele i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Tele avanoa i le va o upu i le MS Word - o se tulaga masani masani faafitauli. E tele mafuaʻaga e ala ai ona latou tulaʻi mai, ae e pupuʻu uma lava i le le saʻo o le fausaga o tusitusiga poʻo le sipelaga sese.

I se tasi itu, e matua faigata lava ona vili le mau i le va o upu tele tele faʻafitauli, i le isi itu, e afaina ai ou mata, ma e le foliga matagofie, pe i le lolomiina i luga o se fasi pepa po o i le polokalame faamalama. I lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e uiga i le auala e aveeseina ai avanoa tetele i Word.

Lesona: Faʻafefea ona aveese upu afifi i le Word

E faʻalagolago i le mafuaʻaga o le tele o le va i le va o lulu, o filifiliga mo le aveeseina o latou ese. E uiga i latou uma taʻitasi.

Faasa’o tusitusiga i se pepa ile itulau lautele

Atonu o le mafuaaga sili lea na tupu mo le tele o avanoa.

Afai e faʻatulaga le pepa e ogatasi ai le tusitusiga ile lautele o le itulau, o mataʻitusi muamua ma mulimuli o laina taʻitasi o le ai ai i le laina tutusa tutusa. A faʻapea e i ai ni nai upu i le laina mulimuli o le palakalafa, e faʻalautele i le lautele o le itulau. O le va i le va o upu i lenei mataupu ua avea tele tele.

O lea, pe a faʻapea e le manaʻomia ni faʻamatalaga (lautele itulau) mo lau pepa, e tatau ona aveese. Tau lava ogatasi tusitusiga i le itu tauagavale, lea e tatau ona e faia mea nei:

1. Filifili uma tusitusiga poʻo se fasi vaega e mafai ona suia ana faʻatonuga (faʻaaoga le tuʻufaʻatasia ki “Ctrl + A” pe faamau “Filifili Mea Uma” i le kulupu “Faʻatonutonu” i luga o le panel ').

2. I le kulupu “Parakalafa” kiliki “Faasaʻo agavale” pe faʻaaoga le ki “Ctrl + L”.

3. O le tusiga ua tuua ua faʻamaonia, o avanoa tetele o le a mou atu.

Faʻaogaina tab ae le o avanoa masani

O le isi mafuaʻaga o faʻapipiʻi tuʻuina i le va o upu ae le o avanoa. I lenei tulaga, tele faʻailoilo e tupu e le gata i laina mulimuli o palakalafa, ae faapea foi i se isi nofoaga i le tusitusiga. Ina ia vaʻaia pe o lau mataupu lea, fai mea nei:

1. Filifili mea uma i luga ole laulau e faʻatonutonu ile vaega “Parakalafa” fetaomi le faamau mo le faʻaaliina o foliga e le mafaamatalaina.

2. Afai e i ai ni au o lo oi le tusi i le va o upu e ese mai le leiloa ma ni togitogi, tape. A maeʻa faʻavasega upu, tuʻu le avanoa e tasi i le va.

Fautuaga: Manatua e tasi le togi i le va o upu ma / poo faʻailoga o lona uiga e naʻo le tasi le avanoa. E mafai ona aoga lenei pe a siaki soʻo se tusitusiga, aua e le tatau ona i ai ni avanoa.

4. Afai e tele le tusitusiga pe iai naʻo le tele o laupepa i totonu, mafai ona tape uma i le taimi e ala i le faia o se sui.

  • Filifili se tasi laupepa amio ma kopi i le kiliki “Ctrl + C”.
  • Tatala le pusa talanoaga “Sui”i le kiliki “Ctrl + H” pe o le filifilia i le faʻatonu vaega i le kulupu “Faʻatonutonu”.
  • Faapipii i le laina "Saili" kopiina amio e ala i le kiliki “Ctrl + V” (o le aititia le a faʻaalia mai i le laina).
  • I le laina “Sui i le” ulufale i se avanoa, ona oomi lea le faʻamau “Sui uma”.
  • E faʻaali se pusa talanoaga e taʻu atu ia te oe o le sui ua maeʻa. Kiliki “Leai”pe a suia uma le amio.
  • Tapuni le sui sui.

Faailoga "Faaiuga o le laina"

O nisi taimi o le tuʻuina o tusitusiga i le lautele o le itulau o se mea muamua, ma i le tulaga lea, e le mafai ona suia le tuʻuina i lalo. I ia tusitusiga, e mafai ona faʻaloaloa le laina mulimuli o le palakalafa ona o le mea moni i lona pito ei ai le faʻailoga "Faaiuga o palakalafa". Ina ia vaʻai i ai, e tatau ona e faʻaalia le faʻaavanoaina o mataitusi e le mafai ona lolomiina i le kiliki i luga o le ki talafeagai i le kulupu “Parakalafa”.

Ole faʻailoga parakalafa o faʻaalia o se uʻamea sikuea, lea e mafai ma e tatau ona tape. Ina ia faia lea mea, ia naʻo le faʻatautau i le pito o le laina mulimuli o le palakalafa ma fetaomi "Aveese".

Avanoa avanoa

Lenei o le sili ona manino ma sili ona taatele mafuaʻaga mo le tele avanoa i le tusitusiga. Latou lapoʻa i le mea lea na ona o nisi nofoaga e sili atu nai lo le tasi - lua, tolu, toʻatele, e le taua tele. O le sipelaga sese lenei, ma i le tele o tulaga, o le Upu o loʻo vavalo ai ia avanoa ma se lanumoana laina lanumoana (e tusa lava pe a le o avanoa e lua, ae tolu pe sili atu, ona le toe vavaeina lea o latou polokalame).

Tusi: Le tele o taimi, avanoa avanoa e mafai ona maua i tusitusiga kopi mai pe download mai le Initaneti. E masani ona tupu lenei mea pe a kopi ma faapipii tusitusiga mai le tasi pepa i le isi.

I lenei tulaga, pe a uma ona e faʻaali le faʻaaliga o mea e le mafai ona lolomiina, i nofoaga o avanoa tetele o le a e vaʻaia ai sili atu nai lo le tasi uliuli togi i le va o upu. Afai e laʻititi le tusitusiga, e faigofie ona e aveese ni avanoa i le va o upu i le lima, peitaʻi, afai e tele naua, e mafai ona tuai mo se taimi umi. Matou te fautuaina le faʻaaogaina o se metotia tutusa ma le aveʻesea o laupepa - saili ma se isi sui.

1. Filifili le mau pe fasi tusitusiga na e maua ai ni avanoa.

2. I le kulupu “Faʻatonutonu” (itulau “Fale”) oomi le faʻamau “Sui”.

3. I le laina "Saili" tuu avanoa e lua i le laina “Sui” - tasi.

4. Kiliki “Sui uma”.

5. O le a aliali mai se faʻamalama i ou luma ma se faʻaaliga e uiga i le tele o le polokalama ua faia ni suiga. Afai e sili atu nai lo le lua avanoa i le va o lulu, toe fai le taotoga lenei seia e vaʻai i le talanoaga lea:

Fautuaga: A manaʻo, o le aofaʻi o avanoa i le laina "Saili" mafai ona siitia.

6. O isi avanoa avanoa o le a 'aveʻesea.

Upu afifi

Afai o le pepa e faʻatagaina (ae e leʻi faʻapipiʻiina) upu afifi, i lenei tulaga e mafai ona e faʻaitiitia avanoa i le va o upu ile Upu e pei ona taua i lalo:

1. Filifili uma tusitusiga i le kiliki “Ctrl + A”.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma i le kulupu “Itulau Faatulagaina” filifili mea “Faʻamuamua”.

3. Seti le palakalafa "Taavale".

4. Ole faʻaula e foliga mai i le pito i tua o laina, ma tele i le va o upu o le a mou atu.

Pau lava lena, o lea ua e iloa uma mafuaʻaga mo le faʻaali mai o lapisi tele, o lona uiga e mafai ona e tutoʻatasi faʻaitiitia le Word avanoa. Lenei fesoasoani le a avatu i lau tusitusiga se saʻo, lelei-faitau foliga e le tosina ese ai le mafaufau ma le tele mamao i le va o nisi upu. Matou te moomoo ia te oe aoga aoga ma lelei toleniga.

Pin
Send
Share
Send