Faʻafefea ona faʻaalu mai ni mea i le 3ds Max

Pin
Send
Share
Send

Tekonolosi o se gaioiga lea e tele tagata amataina (ma e le gata!) Faʻataʻitaʻiina ia le mautonu. Ae peitai, afai e te malamalama i le faʻavae faavae o le texturing ma faʻaogaina saʻo, e mafai ona e vave ma saʻo ata faʻatusa o soʻo se lavelave. I lenei mataupu, o le a tatou iloiloina ni auala se lua mo texturing: o se faʻataʻitaʻiga o se mea e faigofie foliga fausaga ma se faʻataʻitaʻiga o se mea faigata ma se mea e le masani ai.

Faʻamatalaga aoga: Hotkeys i le 3ds Max

Sii maia le lomiga lata mai o le 3ds Max

Uiga Tusia i le 3ds Max

Faapea ua maeʻa ona e faʻaaogaina le 3ds Max ma ua e sauni e amata amata mea i le mea. A leai, faʻaoga le sooga i lalo.

Savaliga: Auala e Faʻapipiʻi ai 3ds Max

Faigofie teuga

1. Tatala le 3ds Max ma faia ni amataga ole: box, ball ma le kalone.

2. Tatala le mea faatonu e ala i le oomiina o le "M" ki ma fausia se mea fou. E le afaina pe faʻapea o V-Ray poʻo le faʻavae o mea, matou te fausiaina na o le faʻamoemoe e faʻaali saʻo le maitau. Tofi se kata Checker i le Diffuse slot e ala i le filifilia i le tulaga tulaga o le lisi lisi.

3. Tuuina atu mea i mea uma i le kilikiina o le "Tofi mea i filifiliga" faʻamau. Ae le i faia lena mea, faʻaola le "Show shaded material in viewport" button ina ia faʻaalia le mea i totonu o le tolu-dimensional faamalama.

4. Filifili se pusa. Faʻaaoga le UVW Map faʻaleleia i ai e ala i le filifilia mai le lisi.

5. Alu tuusaʻo i tusitusiga.

- I le "Mapping" vaega, tuʻu se togi latalata i le "Pusa" - o le 'ie e saʻo o loʻo i luga o le laualuga.

- O le lapoa o le auga poʻo le sitepu o le toe faia o lona mamanu o loʻo i lalo. I la matou mataupu, o le faʻasologa o le toe fai e faʻatonutonuina, talu ai o le Checker card o se metotia faʻatatau ae le ole raster.

- O le lanu samasama faataamilo o lo tatou mea faitino o le gizmo, o le nofoaga o loʻo galue ai le faʻaleleia mea. Ua mafai ona gaoioi, liua, unaʻi, ogatotonu, taula i taʻele. Faʻaaogaina gizmo, o le ie e tuu i le nofoaga sao.

6. Filifili se paneta ma tuʻuina le UVW Map faʻaleleia ia.

- I le vaega "Mapping", seti le itu faʻafeagai i le "Sperical". O le foliga na faia foliga o se polo. Ina ia faʻaalia atili lelei, faʻaopopo le laʻasaga o le pa. O faʻatonuga o le gizmo e le ese mai le fusuaga, seʻi vagana ai le gizmo o le polo o le ai ai se tutusa faʻatusa foliga.

7. Ole tulaga e tutusa ile kalone. A maeʻa ona tuʻuina iai le faʻaleleia o le UVW Map, seti le ituaiga mea e fai i le Cylindrical.

O le auala lea e sili ona faigofie e fai ai mea. Mafaufau i se sili atu filifiliga faigata.

Faitau vave Texting

1. Tatala se vaaiga ile 3ds Max o loʻo i ai se mea e fai ma foliga lavelave.

2. I le tala faatusa ma le faʻataʻitaʻiga muamua, fauina se mea ma se Checker card ma tuʻu atu i le mea. O le ae matauina o le tekstur e le saʻo, ma o le faʻaaogaina o le UVW Map faʻaleleia e le maua ai se manaʻoga faʻapitoa. Le mea e fai

3. Faʻaaoga le UVW Mapping Clear modifier i le mea faitino, ona faʻapipiʻi loa lea o le UVW. O le mulimuli faʻaleleia tino o le a fesoasoani ia i tatou e faʻatupu se lau suʻega i luga mo le faʻaogaina o mea.

4. Alu i le maualuga polygon ma filifili uma polygons o mea ia e te manaʻo e te valiina.

5. Sue le ata "Pelt faafanua" ma le ata o le paʻu tago i luga o le sikaili laupapa ma fetaomi atu.

6. O se faʻalauteleina tele ma lavelave vaʻavaʻaia faʻapipiʻi o le a tatalaina, ae o lenei ua na o matou fiafia i le galuega o le faʻaloaloaʻi ma faʻamalieina luga polygons. Fetaomi "Pelt" ma "Tumau" sui faifai pea - o le a faʻaleleia le siaki. O le tele tonu o le lamolemole, o le sili saʻo o le 'ie e faʻaalia.

O lenei faiga e otometi. O le komipiuta lava ia e faʻataʻitaʻi le auala sili e lamolemole ai luga.

7. Ina ua uma ona faʻaogaina Unwrap UVW, o le tali e sili atu sili atu.

Matou te fautuaina oe e faitau: Polokalama mo 3D-faʻataʻitaʻiga.

O lea na matou masani i ie faigofie ma faigata. Faʻataʻitaʻi i le tele o taimi e mafai ai ma o le a avea oe ma moni pro o le tolu-dimensional modeling!

Pin
Send
Share
Send