Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se lua siaki i se komepiuta / komipiuta (ala ile HDMI cable)

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

Ou te manatu e toʻatele tagata ua latou iloa ma faʻalogo na mafai ona fesoʻotaʻi se isi monitor (TV) i le laptop (computer). Ma i nisi o tulaga, e le mafai ona e galue atoatoa e aunoa ma le mataitu lona lua: mo se faʻataʻitaʻiga, tausitusi, tagata faʻatupe tupe, tagata fai polokalame, ma isi mea. Ae ui i lea, e faigofie ona ki, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafetaui faasalalauga (ata tifaga) i luga o le tasi mataitu, ma fai lemu le galuega i le lua :).

I totonu o lenei puʻupuʻu tusitusiga, o le a ou mafaufauina se faigofie, e foliga mai, fesili o le faʻafesoʻotaʻi o le mataitu lona lua i se PC poʻo le komepiuta feaveaʻi. O le a ou taumafai e faʻailoa mataupu taua ma faʻafitauli e tutupu i totonu o lenei.

 

Mataupu

  • 1. Fesootaiga Ofisa
  • 2. Faʻafefea ona filifili se uaea ma masini faʻaopoopo e fesoʻotaʻi
  • 2. Faʻafesoʻotaʻi se siaki ile HDMI i se komepiuta (komepiuta)
  • 3. Faʻatulaga se isi siaki. Ituaiga Polokalama

1. Fesootaiga Ofisa

Malelega! E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i soʻotaga sili ona masani ai i lenei tusitusiga: //pcpro100.info/popular-interface/

E ui lava i le tele o 'au fesoʻotaʻiga, o le sili lauiloa ma lauiloa i nei aso: HDMI, VGA, DVI. I luga o laupepa fou o aso nei, e masani lava, o loʻo i ai se HDMI pu e aunoa ma le toilalo, ma o nisi taimi o le VGA port (faʻataʻitaʻiga i le Ata 1).

Fig. 1. Itu matamata - Samsung R440 laptop

 

HDMI

O le laupepa sili ona lauiloa o loʻo iai i luga o tekonolosi uma faʻaonapo nei (monitors, komipiuta, televise, ma isi). Afai o iai sau HDMI port i luga o lau monitor ma laptop, o lona uiga o le soʻotaga atoa e tatau ona alu e aunoa ma se faʻatu.

I le auala, e tolu ituaiga o HDMI foliga itu: tulaga masani, Iti ma Laiti. I luga o komepiuta komipiuta, e masani ona maua ai se laina masani, pei ona taua i le ata. 2. Ae peitaʻi, ia e uaʻi mai foʻi ma lou mafaufau (Ata 3).

Fig. 2. Uafu HDMI

Fig. 3. Mai le agavale i le taumatau: Standart, Mini ma Micro (o se ituaiga o HDMI ituaiga mea).

 

VGA (D-Sub)

E tele tagata faʻaaogaina latou valaʻau lenei faʻamatalaga e ese, o ai le VGA ma o ai o le D-Sub (ma tagata gaosi oloa e le agasala).

E toʻatele e fai mai o le VGA interface e lata e ola ai (masalo o lenei), ae ui i lea, o loʻo i ai pea le tele o tekonolosi e lagolagoina VGA. O lea, o le a ia toe ola i le isi 5-10 tausaga :).

Ui i lea, o lenei '' auiliiliga o loʻo i luga o le tele o siaki (e oʻo lava le sili ona fou), ma i luga o le tele laupepa faʻataʻitaʻiga. Tagata gaosi oloa, i tua atu o faʻaliga, o loʻo lagolagoina pea le tulaga lea, lea e lauiloa.

Fig. 4. VGA Ofisa

 

Faʻatau atu i aso nei mafai ona e maua le tele o mea faʻatonutonu e fesoʻotaʻi i le VGA taulaga: VGA-DVI, VGA-HDMI, ma isi.

 

DVI

Fig. 5. Ole uafu DVI

 

Aulelei lauiloa Ofisa. E tatau ona ou vave manatua o le mea lea e le tupu i luga o laupepa i aso nei, i luga o se PC - e fai foi (i luga o le tele o siaki).

O le DVI e tele ituaiga:

  1. DVI-A - faʻaaogaina e lafo atu ai naʻo le faʻailoga analog;
  2. DVI-I - mo le lafoina o analog ma numera faʻailoilo. Le sili ona lauiloa o ituaiga i luga o siaki;
  3. DVI-D - mo faʻatekinolosi faʻasalalauga faʻasalalauga.

Taua! Ole fua o sooga, o latou faʻatulagaina e fetaui ma le tasi ma le isi, o le eseʻesega e na o fesoʻotaʻiga o loʻo iai. Ui i lea, maitau atu i tafatafa o le taulaga, e masani lava, o le a le ituaiga DVI o au mea e taʻu atu i taimi uma.

 

2. Faʻafefea ona filifili se uaea ma masini faʻaopoopo e fesoʻotaʻi

Muamua, ou te fautuaina e siaki uma le laupepa ma le mataitu, e iloa ai soʻo se avanoa o loʻo iai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu komepiuta e naʻo le tasi le HDMI (o lona uiga, e leai se filifiliga).

Fig. 6. HDMI taulaga

 

O fesoʻotaʻiga faʻatasi e naʻo VGA ma DVI Ofisa. O le mea malie, o le mataʻitu e foliga mai e "le oʻo atu i se suiga fou", ae sa leai se HDMI laina atu i luga ...

Fig. 7. Mataitu: VGA ma DVI

 

O le mea lea, sa manaʻomia 2 uaea (Ata 7, 8): tasi HDMI, 2 m uumi, o le isi o se mea mai le DVI i le HDMI (o le mea moni, o loʻo tele na mea faʻapipiʻi. Ofisa mo fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi le tasi i le isi).

Fig. 8. HDMI uaea

 

Fig. 8. DVI i le HDMI fetuunaiga

 

O lea la, i le mauaina o se paga o ia uaea, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le laupepa i toetoe lava soʻo se mataitu: tuai, fou, ma isi.

 

2. Faʻafesoʻotaʻi se siaki ile HDMI i se komepiuta (komepiuta)

I le mataupu faavae, faʻafesoʻotaʻi se mataitu i se komepiuta feaveaʻi poʻo komipiuta komepiuta - o le ae le vaʻai tele tele. I soʻo se mea e tutusa ai le faʻavae tutusa le gaioiga.

Ui i lea, matou te manatu o oe ua uma ona filifilia le uaea mo le fesoʻotaʻiga (vaʻai le tala luga atu).

 

1) Tapē le komepiuta ma le mataitu.

Ui i lea, e toatele e le amanaʻiaina lea gaioiga, ae le aoga. E ui lava i le foliga vaʻavaʻaia fautuaga, e mafai ona faʻaolaina au mea faigaluega mai le leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua ou maua ni taimi se tele na le mafai ai e se komipiuta feaveaʻi le komepiuta, ona o le mea moni na latou taumafai e "vevela", e aunoa ma le tapeina o le laptop ma le TV, faʻafesoʻotaʻi latou i le uaea HDMI. E aliali mai, i nisi tulaga, o le eletise o totoe o le "lavea" ma ua le toe aoga le uʻamea. E ui lava, o se mea e masani ai le mataituina ma le TV, e tutusa uma lava, o sina mea faigaluega eseese :). Ae peitai ...

 

2) Faʻafesoʻotaʻi le uaea i le HDMI port o le laptop, mataitu.

Ma le isi, e faigofie mea uma - e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le mataitu ma komepiuta taulaga i se uaea. Afai ua filifilia lelei le uaea (pe a manaʻomia, faʻaaoga le adapters, o lona uiga e le tatau ona i ai ni faʻafitauli.

Fig. 9. Faʻafesoʻotaʻi le uaea i le HDMI port o le laptop

 

3) Ki le mataitu, komepiuta feʻaveaʻi.

A fesoʻotaʻi mea uma - ki le komepiuta feaveaʻi ma mataitu ma faʻatali mo le boot Windows. E masani lava ona faʻaalia, o le ata lava lea e tasi o loʻo aliali mai i luga o le laupepa faʻapipiʻi e pei ona aliali mai i luga o lau ata autu. Le itiiti ifo, tusa lava pe i luga o le fou Intel HD kata, o le mea tonu lea e tupu (luga Nvidia, AMD - o le ata e tutusa, e toetoe lava a le i ai lava "aʻe" i totonu o le avetaʻavale tulaga). O le ata i luga o le lona lua mataitu mafai ona faʻasaʻoina, sili atu e uiga i lena i le mataupu i lalo ...

Fig. 10. O se isi mataitu (agavale) e fesoʻotaʻi ma le komepiuta.

 

3. Faʻatulaga se isi siaki. Ituaiga Polokalama

O le soʻoga mataʻutia lona lua e mafai ona fai e galue i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaalia foliga tutusa ma lapoʻa autu, pe ono maua foʻi seisi mea.

Ina ia setiina lenei taimi, taumatau kiliki i soo se mea i luga o le laupepa ma filifili le "Screen Settings" i le anotusi menu (afai e iai sau Windows 7, ona "Screen Resolution"). Sosoo ai, i faʻatonuga, filifili le metotia faʻavasegaina (sili atu i lenei mea mulimuli ane i le tusitusiga).

Fig. 11. Windows 10 - Mataʻitusi tulaga (I le Windows 7 - faʻamalama mata).

 

O se filifiliga faigofie lava o le faʻaaogaina o ki faʻapitoa i luga o le ki (pe a iai se komepiuta feaveaʻi, ioe) - . O se tulafono masani, o le a tusia se lau i luga o se tasi o le ki galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu keyboard - o le ki lea o le F8, e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le ki FN (vaʻai le Ata 12).

Fig. 12. Valaʻauina tulaga o le lua mata.

 

Le isi, se faʻamalama ma le faʻatulagaina tulaga e tatau ona aliali mai. E na o 4 filifiliga:

  1. Na o se komepiuta mata. Ile mea lea, e naʻo le tasi laupepa autu ole komepiuta (PC) o le a galue, ma le lona lua o loʻo fesoʻotaʻi e tapunia;
  2. Toe faia (tagai Ata 10). O le ata i luga uma siaki o le a tutusa. E faigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le mea lava e tasi e faʻaalia i luga o se lapoʻa lapoʻa pei o luga o se tamaʻi komepiuta mataitu pe a folasia ni folasaga (mo se faʻataʻitaʻiga);
  3. Faʻalautele (tagai Ata 14). A lauiloa lauiloa filifiliga filifiliga. I lea tulaga, o lau potu faigaluega o le a faʻateleina, ma o le a mafai ona e faʻataʻavaleina le isumu mai le laupepa o le tasi laupepa i le isi. E faigofie tele, e mafai ona e tatalaina se ata tifaga tasi ma galue i le isi (pei o le Ata 14).
  4. Na o le sekone lona lua. Le laupepa autu o le komepiuta feʻaveaʻi i lenei mataupu o le a tapeina, ma o le a galue i luga o le fesoʻotaʻi tasi (i se isi ituaiga, o se analog o le muamua filifiliga).

Fig. 13. Polokalama (faʻafanua lona lua). Pupuni 10

Fig. 14. Faʻalautele le mata i 2 siaki

 

I luga o le sim, o le fesoʻotaʻiga faʻamaeʻa atoatoa. Mo faaopoopoga i luga o le autu o le a ou faafetai. Manuia i tagata uma

Pin
Send
Share
Send