Ua vaivai mata pe a galue i se komepiuta, taʻu mai pe faapefea ona ou aloese mai le soona galue?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

E ui lava i le mea moni o le 21st seneturi ua oʻo mai - le vaitau o tekonolosi komepiuta, ma aunoa ma se komepiuta ae le o iinei ma iina, e le mafai lava ona e nofo i ai e aunoa ma se faʻatu. E tusa ma loʻu iloa, oculists fautua e le sili atu i le itula o le aso i se PC po o TV. E moni, ou te malamalama o loʻo taʻitaʻia e le saienisi, ma isi mea, ae mo le tele o tagata o la latou matata e fesoʻotaʻi ma PC, e toetoe lava a le mafai ona faʻataunuʻuina lenei fautuaga (programmer, accountants, webmasters, designers, etc.). O le a latou o le a latou faia i le 1 itula, pe a o le aso faigaluega e le itiiti ifo 8 ?!

I lenei mataupu o le a ou tusia ni fautuaga i le auala e aloese ai mai le soona galue ma faʻaititia le tigaina o mata. Pau lava mea o le a tusia i lalo, naʻo loʻu manatu (ma e leʻo aʻu o se tagata poto i lenei matata!).

Lapataiga! E leʻo aʻu o se fomaʻi, ma o le mea moni, ou te leʻi manaʻo e tusi se tusitusiga i lenei mataupu, ae e tele naua fesili e uiga i lea mea. Ae e te leʻi faʻalogo mai ia te aʻu poʻo ai lava, pe a fai e vaivai ou mata peʻa faigaluega i le komepiuta - alu i se feutagaiga ma se fomaʻi mata. Masalo o le a faatonuina oe tioata, mataʻu po o se isi mea ...

 

Le sese tele o le tele ...

I loʻu manatu (ioe, ua ou maitauina ia te aʻu lava) o le mea sese tele a le tele o tagata o le latou le malolo pe a galue i se PC. O lea, sei tatou fai e tatau ona e foia nisi faʻafitauli - iinei o le a nofo se tagata i ai 2-3-4 itula seiloga e filifili. Ma naʻo le a alu ai e 'ai mo le' aiga o le aoauli po o le lauti, faia se malologa, ma isi.

E le mafai ona faia lenei mea! E tasi le mea oe matamata i se ata tifaga, malolo ma nofo 3-5 mita i luga o le moega mai le TV (monitor). O mata, e ui i le faʻaseʻe, e mamao mai le tutusa lava peiseai e te faʻatonutonuina pe faitau faʻamatalaga, ulufale i fuainumera i totonu o Excel. I lenei tulaga, o le avega i luga o mata faʻateleina faʻateleina! E tusa ai, o mata e amata ona vaivai vave.

O le a le auala e alu ese ai?

Ioe, naʻo le 40-60 minute. pe a galue i se komepiuta, taofi mo le 10-15 minute. (o le itiiti ifo i le 5!). يعني 40 minute na pasi, tu i luga, savali solo, tilotilo i fafo o le faamalama - 10 minute pasi, ona alu loa lea e galue. I lenei faiga, o mata e le oso tele le lelava.

Faʻafefea ona e siaki le taimi lea?

Ou malamalama pe a e galue ma e naunau i se mea, e le mafai i taimi uma ona iloa le taimi pe siaki. Ae o lenei o loo i ai le faitau selau o polokalame mo se galuega tutusa: eseese alarms, timers, etc. Ou te mafai ona fautuaina se tasi o le faigofie - Loʻu mata.

--

Loʻu mata

Tulaga: leai se totogi

Link: //www.softportal.com/software-7603-eyedefender.html

O se polokalame e leai se totogi e galue ai i faʻamatalaga uma o Windows, o le autu o le mea o le faʻaali lea o se screen saver pe a uma le taimi. O le taimi avanoa ua seti i le lima, ou te fautuaina le faʻatulagaina o tau ile 45min.-60min. (a oe fiafia). A pasia lenei taimi, o le polokalama o le a faʻaali atu "fugalaʻau", e tusa lava poʻo le fea talosaga e te i ai. I se aotelega, o le aoga e matua faigofie ma malamalama o le a le faigata e tusa lava mo tagata fou.

--

I le faia o na malologa malologa i le va o taimi faigaluega, oe fesoasoani i ou mata malolo ma ia faalavelaveina (ma e le gata ia i latou). I se tulaga lautele, o le umi le nofo i le tasi nofoaga e le afaina ai isi totoga ...

O lea, i le ala, e tatau ona e galueina se tasi uiga - faʻafefea ona aliali mai le "screensaver", faʻailoa mai ua uma le taimi - ina ia aua le faia, taofi le galue (o lona uiga, sefe le faʻamaumauga ma fai sau malologa). Toatele e faia lenei mea i le taimi muamua, ona faʻaaoga lea o le splash screen ma tapunia ae faʻaauau le galue.

 

Faʻafefea ona faʻamalieina ou mata ile faʻaaliga 10-15min.:

  • E sili le alu i fafo pe o ile faʻamalama ma autilo ile mamao. Ma, pe a uma le 20-30 sekone. e tilotilo i nisi fugalaʻau i luga o le faʻamalama (poʻo luga o le auala tuai i luga o le faʻamalama, ni matau, ma isi mea faapena), i.e. e le sili atu ile afa mita. Toe vaai i le mamao, ma e tele taimi. Pe a vaʻai atu i le mamao, taumafai e faitau pe fia ni lala o loʻo iai i luga o le laʻau pe fia ni antena o loʻo i le fale faʻafeagai (poʻo seisi mea ...). By the way, o le mata maso koleni lelei ma lenei faamalositino, e toatele na oo lava ina aveese mai tioata;
  • Maimoa masani i lea taimi (e faatatau foi lea ile taimi o e nofo ai ile PC). A e emo, o mata o le mata ua susu (atonu na masani ona e faalogo e uiga i le "matutu mata mata");
  • Faia faʻataʻamilosaga agai i ou mata (e pei o le vaʻai i luga, taumatau, tauagavale, lalo), e mafai foi ona faia ma ou mata ua tapunia;
  • Ui i lea, e fesoasoani foi ia faʻamalosia ma faʻaititia le vaivai i le lautele, o se auala faigofie o le fufuluina o ou foliga i le mafanafana vai;
  • Fautuaina mataua po o faʻapitoa. tioata (o loʻo i ai se faʻasalalauga mo tioata iina ma "pu" poʻo ma tioata faʻapitoa) - Ou te le. O le mea ou te tautala ai, ou te le o faʻaaogaina lenei mea, ma e tatau ona fautuaina mai e se fomaʻi faapitoa o le a latou amanaia lau gaioiga ma le mafuaʻaga o le vaivai (lelei, e iai le alergi mo se faʻataʻitaʻiga).

 

O ni nai upu e uiga i le faʻatulagaina o le siaki

Faʻalogo foi i le pupula, faʻatusatusa, tali, ma isi taimi o lau mataitu. E mataʻutia mea uma? Gauai totoʻa ile pupula: afai e malamalama tele le mataitu, amata ona lelava mata ile vave.

A iai sau mataʻupu CRT (o nei lapopoa, mafiafia. Sa lauiloa i latou 10-15 tausaga talu ai, e ui lava ua faʻaogaina nei i nisi galuega) - gauai atu i le salu taimi (i.e. faʻafia taimi i le lona lua le ata faʻasolo). I soo se tulaga, o le tele o taimi e le tatau ona i lalo ifo o le 85 Hz., A leai, o mata e amata ona vave oso ona vaivai i le faʻaletonu pea (aemaise lava pe a iai se paʻepaʻe paʻepaʻe).

Classic CRT Mataʻitu

Le faitau taimi, i le ala, mafai ona maua i le tulaga o lau vitio pepa avetaʻavale (o isi taimi e taʻua ole tau fou).

Salu taimi

 

O ni nai tala i le faʻatulagaina o se siaki:

  1. E mafai ona e faitau e uiga i faʻamalamalamaga tulaga iinei: //pcpro100.info/yarkost-monitora-kak-uvelichit/
  2. E uiga i le suia o le mataitu iugafono: //pcpro100.info/razreshenie-ekrana-xp-7/
  3. Fetuunai le mataitu ina ia aua neʻi vaivai ou mata: //pcpro100.info/nastroyka-monitora-ne-ustavali-glaza/

PS

O le mea mulimuli ou te fia fautuaina. O malologa e moni, lelei. Ae faatulaga, a itiiti e tasi le vaiaso, se aso anapogi - i.e. e masani ona le nofo i lalo i le komepiuta mo se aso. Alu i le fale, alu i uo, toe faʻaleleia le fale i totonu o fale, ma isi.

Atonu o lenei tusitusiga e foliga mai i nisi e le mautonu ma e le talafeagai tele, ae atonu e fesoasoani ai i se tasi. O le a ou fiafia pe a faʻapea e mo se tasi e aliali mai e aoga. Mea sili!

Pin
Send
Share
Send