Faʻafefea ona e fesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi oe lava le Wi-Fi router

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso.

Ina ia mafai ona faʻatulaga se fesoʻotaʻiga uaealesi Wi-Fi i le fale ma tuʻuina le Initaneti i mea uma feaveaʻi masini (komepiuta feʻaveaʻi, papaʻu, telefoni, etc.) - e te manaʻomia se router (e oʻo lava le tele o tagata fou ua leva ona latou iloaina lenei mea). Moni, e le o tagata uma e filifili e tuʻufaʻatasia tutoatasi ma faʻatulagaina ...

O le mea moni, o le toʻatele e mafai ona faia (Ou te le mafaufau iai i ni tulaga tulaga ese pe a fausia e le Initaneti ia ituaiga "vaomatua" ma ona tapulaʻa mo le ulufale atu i le Initaneti ...). I lenei mataupu o le a ou taumafai e tali uma i fesili masani e pei ona ou faʻalogo (ma faʻalogo) ina ua fesoʻotaʻi ma faʻatuina se Wi-Fi router. O lea, sei tatou amata ...

 

1) O le fea router ou te manaʻomia, e faʻapefea ona filifili?

Atonu o le fesili muamua lea e faʻaaoga ai e tagata o loʻo mananao e faʻatulaga se laupepa telefoni feaveaʻi i le fale. O le a ou amataina lenei fesili i se faigofie ma taua: o a au tautua e faia e au tautua i luga o le Initaneti (IP-telefoni poʻo le Initaneti TV), o le a le saoasaoa o le Initaneti e te manaʻo ai (5-10-50 Mbit / s?), Ma a le a? le maliega e te fesoʻotaʻi i le Initaneti (mo se faʻataʻitaʻiga, ua lauiloa nei: PPTP, PPPoE, L2PT).

يعني o galuega a le router o le a amata tusia latou lava ... I le aotelega, o lenei autu e tele naua, o lea, ou te fautua atu ia e faʻamasani oe lava i se tasi o aʻu tusitusiga:

suʻe ma filifili se router mo lou fale - //pcpro100.info/vyibor-routera-kakoy-router-wi-fi-kupit-dlya-doma/

 

2) Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le router i se komepiuta?

O le a tatou mafaufau i se router ma se komepiuta ua uma ona e mauaina (ma ua faʻaaogaina foʻi le uaea mai le kamupani Initaneti ma faʻagaioia i luga o se PC, ae ui i lea, e aunoa ma se router 🙂 ).

I le avea ai o se tulafono, o se atoa seti mo le router lava ia sau ma se mana sapalai ma se fesoʻotaʻiga uaea fesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaʻi atu i se PC (vaʻai i le Ata 1).

Fig. 1. Paoa sapalai ma uaea mo fesoʻotaʻiga i se komepiuta.

 

I le auala, ia maitauina o loʻo i tua o le router o loʻo i ai ni socket mo le faʻafesoʻotaʻi uaea fesoʻotaʻiga: tasi WAN taulaga ma 4 LAN (le numera o taulaga faʻalagolago i le router model. I le sili ona taatele fale aiga - faʻatulagaina, pei o le Ata. 2).

Fig. 2. Vaaiga masani i tua ole router (TP Link).

 

O le uaea Initaneti mai le tautua (lea e foliga mai na fesoʻotaʻi i le PC network card muamua) e tatau ona fesoʻotaʻi i le lanumoana taulaga o le router (WAN).

Faatasi ai ma le uaea e sau ma le router, e manaʻomia oe e faʻafesoʻotaʻi le network card o le computer (i le mea sa i ai le Initaneti e fesoʻotaʻi i le kamupani na tuuina atu muamua) i se tasi o le LAN ports o le router (vaʻai le Fig 2 - lanu samasama). I le ala, i le auala lenei e mafai ona fesootai isi tele sili komipiuta.

O se mea taua! Afai e leai sau komepiuta, ona mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga a le router i se laina laupepa i se komepiuta feʻaveaʻi (netbook). O le mea moni o le muamua faʻatulagaina o le router sili atu le lelei (ma i nisi tulaga, pe a le mafai) e faʻatinoina e ala i se uaea fesoʻotaʻiga. A maeʻa ona e faʻamatalaina uma au tapulaʻa faʻavae (faʻatulaga se Wi-Fi uaealesi fesoʻotaʻiga), e mafai ona vavaeeseina le laina uaea mai le komepiuta feau, ona e galue ai lea i le Wi-Fi.

I le avea ai o se tulafono, e leai ni faafitauli i le fesoʻotaʻi uaea ma sapalai eletise. Matou te manatu o le a fesoʻotaʻi lau masini, ma o moli o loʻo i luga ua amata ona moli :).

 

3) Faʻafefea ona ulufale i le router seti?

Masalo ole fesili autu lea ole tusiga. I le tele o tulaga, o lenei ua faia faigofie, ae o nisi taimi ... Mafaufau i le faagasologa atoa i le faasologa.

I le tulaga faʻatauina, taʻitasi router ala ei ai lona tuatusi mo le ulufale atu i faʻatulagaga (faʻapea foi ma login ma upu faʻatonu). I le tele o tulaga, e tutusa: //192.168.1.1/Moni, e iai ni tuusaunoaga. O le a ou aveina ni nai faʻatusa:

  • Asus - //192.168.1.1 (Login: admin, upu faataga: admin (poʻo le laufanua avanoa));
  • ZyXEL Keenetic - //192.168.1.1 (Login: pule, upu faataga: 1234);
  • D-LINK - //192.168.0.1 (Login: admin, upu faataga: admin);
  • TRENDnet - //192.168.10.1 (Login: admin, upu faataga: admin).

O se mea taua! Le mafai ona e fai atu ma le 100% le sao o tuatusi, upu faataga ma login lau masini o le ai ai (e ui lava o ituaiga taʻua i luga). Ae i le faʻamaumauga mo lau router, o faʻamatalaga nei e tatau ona faʻaalia (masalo, luga o le itulau muamua pe mulimuli o le tusi lesona a tagata).

Fig. 3. Ulufale le login ma upu faataga e ulufale ai i tulaga o le router.

 

Mo i latou e le mafai ona ulu atu i le faʻatulagaina o le router, o loʻo i ai se tala lelei ma mafuaʻaga talanoaina (aisea e ono tupu ai lenei mea). Ou te fautuaina le faʻaaogaina o fesoasoani, faʻafesoʻotaʻi le tusiga i lalo.

Faʻafefea ona ulufale i le 192.168.1.1? Aisea e le ulufale ai, o mafuaʻaga autu o //pcpro100.info/kak-zayti-na-192-168-1-1-pochemu-ne-zahodit-osnovnyie-prichinyi/

Faʻafefea ona ulufale i le Wi-Fi router setting (laasaga i lea laasaga) - //pcpro100.info/kak-zayti-v-nastroyki-routera/

 

4) Faʻafefea ona faʻatulaga se Initaneti i totonu o le Wi-Fi router

Ae e te lei valiina ia poʻo na tuutuuga, e tatau ona e faia se tamai vaefaamatalaga iinei:

  1. Muamua, e oo lava i routers mai le tutusa ituaiga e mafai ona i ai ma eseese firmware (eseese faʻaaliga). O le tulaga lisi faalagolago i le firmware, i.e. mea o le a e vaʻaia pe ae alu i le faʻatulagaga tuatusi (192.168.1.1). O le gagana o faʻatonuga e faʻalagolago foi i le firmware. I laʻu faʻataʻitaʻiga i lalo, o le a ou faʻaali atu tulaga o le lauiloa router faʻataʻitaʻiga - TP-Link TL-WR740N (o le faʻasologa i le Igilisi, ae le malamalama i ai e le faigata tele. E moni, faʻatu i Rusia e sili atu faigofie).
  2. O faʻasologa o le router o le a faʻalagolago i le fesoʻotaʻiga faʻalapotopotoga o lau tautua Initaneti. Ina ia faʻatulagaina le router, oe manaʻomia faʻamatalaga i luga o fesoʻotaʻiga (login, password, IP tuatusi, ituaiga o soʻotaga, ma isi mea), e masani lava, o mea uma e te manaʻomia o loʻo aofia i totonu o le konekarate mo se initaneti.
  3. Mo mafuaʻaga o loʻo i luga - e le mafai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga lautele e talafeagai mo taimi uma ...

Eseese tautua a le Initaneti e eseese ituaiga fesoʻotaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Megaline, ID-Net, TTK, MTS, ma isi faʻaaoga le PPPoE fesoʻotaʻiga (ou te taʻua o le sili ona lauiloa). E le gata i lea, e maua ai se saoasaoa tele.

A faʻafesoʻotaʻi le PPPoE e ulufale i le Initaneti, e tatau ona e iloa le faʻamatalaga ma le login. O nisi taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, MTS) O le PPPoE + Static Local o loʻo faʻaaogaina: faʻaavanoaina le ulufale atu i le Initaneti, pe a uma ona ulufale i le password ma login mo le avanoa, o le network network o loʻo tuʻuina faʻatasi - e te manaʻomia: IP address, mask, gateway.

Tulaga tatau (mo se faʻataʻitaʻiga, PPPoE, vaʻai i le Ata 4):

  1. Oe tatau ona tatala le vaega "Network / WAN";
  2. WAN Connection Type - faʻailoa le ituaiga o fesoʻotaʻiga, i le tulaga lea PPPoE;
  3. PPPoE Sootaga: Igoa ole igoa - faʻamaonia le ulufale atu e ulufale ai i le Initaneti (faʻamaoti i lau maliega ma le Initaneti sapalai);
  4. PPPoE Sootaga: Upu puʻe - upu faʻatonu (tutusa);
  5. Soʻotaga Maualuga - o iinei matou te le faamaoti ai se mea (Faʻaletonu), pe, mo se faʻataʻitaʻiga, pei ona i ai ile MTS - faʻamaoti Static IP (faʻalagolago i le faʻatulagaina o lau fesoʻotaʻiga). E masani lava, o lenei mea faʻatulagaina o loʻo aʻafia ai le ulufale atu i le lotoifale faʻalapotopotoga o lau tautua Initaneti. A e le manaʻomia, e le mafai ona popole mai;
  6. Fesootai i luga o Talosaga - faʻatu se fesoʻotaʻiga Initaneti pe a manaʻomia, faʻataʻitaʻiga, pe a fai e iai se tagata ulufale i se Initaneti ma talosagaina se itulau i luga ole Initaneti. Ui i lea, ia maitauina o loʻo i ai se koluma i lalo o Max idle Time - o le taimi lea pe a uma o le router (pe a fai o le paie) o le a vavaeeseina mai le Initaneti.
  7. Fesootai otometi - fesoʻotaʻi i le Initaneti e otometi. I loʻu manatu, le sili ona lelei tapulaa, ma e tatau ona e filifilia ...
  8. Faʻafesoʻotaʻi Manʻu - fesoʻotaʻi ile Initaneti i taimi taʻitasi (le talafeagai ...). E ui lava mo nisi tagata faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻatapulaʻaina feʻaveaʻiga, e matua mafai lava o lenei ituaiga o le a sili ona lelei, faʻataga latou e pulea le tapulaʻa tapulaʻa ae aua le alu i le minus.

Fig. 4. Fetuunaiga o PPPoE fesoʻotaʻiga (MTS, TTK, ma isi.)

 

E tatau foi ona e amanaʻia le Advanced tab (alualu i luma) - i totonu e mafai ona e setiina le DNS (latou e manaʻomia i nisi taimi).

Fig. 5. Alualu i luga le laupepa i le TP Link router

 

Se isi mea taua - tele tautua Initaneti e fusifusia lau MAC tuatusi o le network card ma le faʻatagaina oe ona e ulufale i le Initaneti pe a fai o le MAC tuatusi ua suia (pe tusa o le e tofu le upega tafaʻilagi ma lana lava tulaga faʻapitoa MAC).

O nei router e faigofie ona faʻafaigofie ona manaʻomia le tuatusi MAC. Ina ia faia lenei mea, tatala le itulau Network / MAC Clone ma faʻamau le faʻamau Clone MAC Tuatusi.

O se filifiliga, e mafai ona e faʻailoa lau MAC fou fou i le Initaneti kamupani, ma latou te tatalaina.

Manatua O le tuatusi MAC e tusa o le laina lea: 94-0C-6D-4B-99-2F (vaʻai. Ata 6).

Fig. 6. MAC tuatusi

 

Mo le auala, mo se faataitaiga, i le "Billine"sootaga ituaiga e leai PPPoE, ma L2TP. Le faʻatulagaina o ia lava faia i se auala tutusa, ae ma nisi faʻasao:

  1. Wan Suafa Ituaiga - le ituaiga o fesoʻotaʻiga e te manaʻomia e filifili L2TP;
  2. Username, Password - ulufale i totonu o faʻamatalaga na saunia e lau kamupani Initaneti;
  3. Server IP-tuatusi - tp.internet.beeline.ru;
  4. sefe le tulaga (e tatau i le router ona toe).

Fig. 7. Faʻatulagaina o L2TP mo Billine ...

 

Manatua O le mea moni, ina ua uma ona faʻatulagaina tulaga ma toe faʻafoi le router (pe a fai o mea uma saʻo ma ulufale tonu i faʻamatalaga o loʻo e manaʻomia), i lau komepiuta (komupiuta) na e fesoʻotaʻi e ala i le uaea uila - o le Initaneti e tatau ona aliali mai! Afai o le tulaga lea, ua naʻo le mea o totoe, e faʻatulaga se uaea Wi-Fi network. I le isi laasaga, o le a matou faia ...

 

5) Faʻafefea ona faʻatulaga se uaea Wi-Fi network i se router

O le faʻatulagaina o se uaea Wi-Fi network, i le tele o taimi, o loʻo sau i lalo i le faʻailoaina o se fesoʻotaʻiga igoa ma le faʻamatalaga e faʻaaoga ai. Pei o se faʻataʻitaʻiga, O le a ou faʻaali atu ia te oe le router e tasi (e ui o le a ou ave le faʻaaogaina Rusia e faʻaalia uma ai Lusia ma Peretania)

Muamua e tatau ona e tatalaina le uaea vaega, vaʻai le fig. 8. Ma le isi, seti tulaga nei:

  1. Network igoa - le igoa o le a e vaʻai ai pe a e sailia ma fesoʻotaʻi i se Wi-Fi network (faʻamatala soʻo se mea);
  2. Itulagi - e mafai ona e faʻamaonia "Lusia". Ile auala, i le tele routers e leai lava se faʻatusatusaga;
  3. Channel lautele, Channel - e mafai ona e tuua taʻavale ma aua le suia se mea;
  4. Sefe le tulaga.

Fig. 8. Faʻatulaga le Wi-Fi wireless network i le TP Link router.

 

Sosoo ai, tatala le "Wireless Security" tab. E toatele e le amanaiaina le taimi lenei, ae afai e te le puipuia le fesoʻotaiga ma se password, ona mafai loa lea e ou tuaoi uma ona faʻaogaina, ma faʻaitiitia ai le saoasaoa o lau fesoʻotaʻiga.

Ua fautuaina oe e filifili WPA2-PSK puipuiga (o nei aso e maua ai se tasi o le sili leai se fesoʻotaʻiga uila puipuiga puipuiga, vaʻai i le Ata 9).

  • Lomiga: e le mafai ona suia ma e tuua otometi;
  • Faʻamatalaga: ia 'otometi foʻi;
  • PSK Upu Faʻamatalaga o le numera e faʻaaoga ai lau Wi-Fi. Ou te fautuaina ia faʻailoa se mea e faigata ona pikiina ma se sailiga masani, pe teʻi ua mate (leai 12345678!).

Fig. 9. Faatulagaina o le ituaiga faʻailogaina (saogalemu).

 

Ina ua uma ona sefe le faʻatulagaina ma toe lalaga le router, ua tatau ona amata galue lau uaealesi uaealesi uaea. O lenei e mafai ona configigure le sootaga i luga o se komepiuta feaveaʻi, telefoni ma isi masini.

 

6) Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komipiuta i se Wi-Fi wireless network

I le avea ai o se tulafono, pe a fai o le router sao ona faʻatulagaina, e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i le faʻatuina ma le ulufale atu i le upega tafailagi i Windows. Ma o se sootaga e faia i ni nai minute, leai toe ...

Muamua, kiliki i luga o le Wi-Fi icon i le fata i autafa o le uati. I le faamalama ma le lisi o maua Wi-Fi fesoʻotaʻiga, filifili lau oe ma ulufale i le upu faataga mo fesoʻotaʻiga (vaʻai Fig 10).

Fig. 10. Filifilia o se Wi-Fi network e faʻafesoʻotaʻi ai se laptop.

 

Afai e te ulufale saʻo i le network password, o le komepiuta o le a faia se fesoʻotaʻiga ma e mafai ona e amata faʻaaogaina le Initaneti. Ae, e faʻamaeaina le faʻatulagaga. Mo i latou e le i faamanuiaina, i lalo ifo o nai fesoʻotaʻiga ile tele o faʻafitauli.

E le fesoʻotaʻi le laupepa ma Wi-Fi (e le maua ni fesoʻotaʻiga uaealesi, e leai ni fesoʻotaʻiga avanoa) - //pcpro100.info/noutbuk-ne-podklyuchaetsya-k-wi-fi-ne-nahodit-besprovodnyie-seti/

Faʻafitauli ma Wi-Fi i le Windows 10: o se fesoʻotaʻiga e aunoa ma le Initaneti - //pcpro100.info/error-wi-fi-win10-no-internet/

Le manuia 🙂

Pin
Send
Share
Send