Faʻafefea ona faʻatagaina le Wi-Fi i luga ole komepiuta?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

Uma laptop komipiuta o loo faʻaaogaina ma se Wi-Fi uaealesi network adapter. Ole mea lea, e tele ai lava fesili mai le au faʻaaogaina e uiga i le faʻafefea ona faʻatonutonu ma faʻatulaga ai it

I lenei mataupu, ou te manaʻo ou mafaufau i lea taimi (foliga mai) faigofie e pei o le liliuina o le Wi-Fi. I le tala o le a ou taumafai e mafaufau ai i sili lauiloa lauiloa mafua ona o nisi faigata e ono tulaʻi mai pe a taumafai e ki ma faʻatulaga se Wi-Fi network. Ma o lea, tatou o ...

 

1) Liliu Wi-Fi faʻaaoga faʻamau i luga o le ato (keyboard)

Ole tele o komipiuta feaveai ei ai ki ki: ia mafai ma faʻaleaogaina ni mea faʻafetaui, fetuunai leo, pupula, ma isi. Fn + l3 (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se laptop Acer Aspire E15, o lenei ua liliu le Wi-Fi network, vaʻai i le Ata 1). Ia uaʻi atu i le faʻailoga i luga o le ki F3 (Wi-Fi network icon) - o le mea moni o lea i luga o laupepa eseese laupepa, o ki e mafai ona ese (mo se faʻataʻitaʻiga, ile ASUS e sili ona masani Fn + F2, ile Samsung Fn + F9 poʻo Fn + F12) .

Fig. 1. Acer Aspire E15: faamau e ki ai le Wi-Fi

 

O nisi komepiuta komipiuta o loʻo faʻaaogaina ni faʻamau faʻapitoa i luga o le masini e faʻaavanoaina ai. O le auala e sili ona faigofie lea e vave faʻatulagaina ai le Wi-Fi adapt ma maua ai le fesoʻotaʻiga (vaʻai le Ata 2).

Fig. 2. HP NC4010 Notebook PC

 

Tasi o le mea, i le tele o komepiuta feaveaʻi e i ai foi se moli faʻailo e faʻailo pe o loʻo galue le mea faʻafesoʻotaʻi Wi-Fi.

Fig. 3. Uila ile masini - Ua oʻo le Wi-Fi!

 

Mai loʻu malamalamaʻaga ou te fai atu o le aofia ai o le Wi-Fi adapter faʻaaoga le faʻamau ki luga o le masini, o se tulafono, e leai ni faʻafitauli (tusa lava mo i latou na muamua nofo i lalo se komepiuta). O le mea lea, e nofo ai i nisi auiliiliga i lenei tulaga, ou te manatu e leai se aoga ...

 

2) Liliu le Wi-Fi i Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, Windows 10)

O le Wi-Fi fetuunai e mafai foi ona tape le faʻapolokalame i Windows. O le faigofie le kiina o se mea, mafaufau i se tasi o auala e faʻatino ai lenei mea.

Muamua, tatala le laupepa e pulea i le tuatusi lea: Control Panel Network ma Internet Network and Sharing Center (vaʻai Ata 4). Ona kiliki i luga o le sootaga i le itu tauagavale - "Suiga tulaga fetuutuunai".

Fig. 4. Nofoaga e Fetufaʻi ma Nofoaga Fetufaʻi

 

I totonu o fetuunai na aliaʻe, vaʻavaʻai mo le tagata o lona igoa o le "Wireless Network" (poʻo le upu uaealesi) - o le Wi-Fi lea e suia (pe a leai sau mea faʻapena, ona faitau lea o le vaega 3 o lenei tusitusiga, vaʻai i lalo).

E mafai ona i ai ni 2 mataupu faʻatali mo oe: o le fetuunai o le a tape, lona faʻailoga o le a lanu efuefu (leai se lanu, vaʻai i le Ata 5); o le mataupu lona lua - o le mea fuafua e vali, ae o se satauro mumu o le a mu i luga (vaʻai Ata 6).

Mataupu 1

Afai o le mea faʻapipiʻi e le lanu (efuefu) - taumatau kiliki i luga ma i le tulaga menu e aliali mai - filifili le filifili filifili. Ona e vaʻaia lea o se laina faigaluega poʻo se lanu lanu ma se koluse mumu (pei o le mataupu 2, vaʻai i lalo).

Fig. 5. uaealesi network - faʻafaigofie le Wi-Fi

 

Mataupu 2

Ua sui le mea faʻatatau, ae ua tape le Wi-Fi network ...

E mafai ona tupu lenei mea pe a, mo se faʻataʻitaʻiga, "airplane mode" ua faʻaola, pe ua sui le mea na faʻaaogaina. tapulaa. Ina ia faʻaola i luga o le 'upega tafaʻilagi, naʻo le taumatau-kiliki i luga o le le network network icon ma filifili le "connect / disconnect" filifiliga (vaʻai Fig 6)

Fig. 6. Fesootai ile Wi-Fi network

 

Le isi, i le pop-up faamalama, ki le uaealesi network (vaʻai. Ata 7). A uma ona liliu - e tatau ona vaʻai i se lisi o avanoa Wi-Fi fesoʻotaʻiga e faʻafesoʻotaʻi (i latou, mautinoa, o le ai ai se tasi e te fuafua e faʻafesoʻotaʻi).

Fig. 7. Wi-Fi network setting

 

I le ala, pe afai o lo o lelei mea uma: o le Wi-Fi fetuunai ua ki, i Windows e leai ni faʻafitauli - ona i ai i le panel faʻafoe, pe a e faʻapipiʻi i luga o le Wi-Fi network icon, e tatau ona e vaʻai i le feʻau "Le fesoʻotaʻi: o loʻo i ai ni fesoʻotaʻiga" (pei o le Ata. .8).

O loʻo iai foi ma sina tamaʻi tusi i laʻu blog le mea e fai peʻa e vaʻai i se feʻau tutusa: //pcpro100.info/znachok-wi-fi-seti-ne-podklyucheno-est-dostupnyie-podklyucheniya-kak-ispravit/

Fig. 8. E mafai ona e filifilia se Wi-Fi network e fesoʻotaʻi ai

 

 

3) E faʻapipiʻi avetaavale (ma e i ai ni faʻafitauli ma i latou)?

E tele taimi o le mafuaʻaga o le le talafeagai o le Wi-Fi fetuunaiga e mafua ona o le le lava o avetaʻavale (o nisi taimi, o loʻo fausia i totonu o le Windows le mafai ona faʻapipiʻi, pe o le avetaʻavale ua tape "faʻafuaseʻi" e le tagata faʻaaoga).

Ina ia amata, ou te fautuaina le tatalaina o le masini pule: ia faia lenei mea, tatala le Windows control panel, ona tatala lea o le "Hardware and Sound" vaega (vaʻai Ata 9) - i le vaega lea, e mafai ona e tatalaina le masini pule.

Fig. 9. Tatala le Device Manager i le Windows 10

 

Le isi, i le masini faʻatonutonu, vaʻai pe i ai ni masini faʻasaga ia ua moli ai le samasama (mumu). Aemaise lava, e faʻatatau lea i masini i le igoa lea o le upu "Lelei (po o le Wireless, Network, etc., vaʻai le Ata 10 mo se faʻataʻitaʻiga)".

Fig. 10. Leai se avetaavale mo Wi-Fi mea faʻatatau

 

Afai e i ai se, e manaʻomia e faʻapipiʻi (toe faʻafou) avetaavale mo Wi-Fi. Ina ia 'aua neʻi ou toe taʻu atu, o lea ou te tuʻuina atu ni nai fesoʻotaʻiga i aʻu tusitusiga muamua, i le mea o lenei fesili e tagofia ai "e ivi":

- Faafou avetaavale Wi-Fi: //pcpro100.info/drayver-dlya-wi-fi/

- Polokalame mo le auto-update uma avetaavale i Windows: //pcpro100.info/obnovleniya-drayverov/

 

 

4) O le a le isi mea e fai?

Na ou kiina le Wi-Fi i laʻu laptop, ae e leʻo iai lava sau Initaneti ...

A maeʻa ona ki luga le masini komepiuta ma o le a galue, e tatau ona e fesoʻotaʻi i lau Wi-Fi network (e iloa ai lona igoa ma lona faʻamatalaga). A leai sau faʻamatalaga nei - masalo e te le o faʻatulagaina lou Wi-Fi router (poʻo seisi masini e tufatufaina atu le Wi-Fi network).

Tuuina atu i le lautele ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga ata, e faigata ona faʻamatalaina le faʻatulagaina i se tasi tusitusiga (e oo lava i le sili ona lauiloa). O le mea lea, e mafai ona e faitauina le vaega i luga o laʻu blog i le faʻatuina o ni faʻatusa eseese o routers i lenei tuatusi: //pcpro100.info/category/routeryi/ (poʻo isi vaega o loʻo tuʻuina atu faʻapitoa e tuʻuina atu i se faʻataʻitaʻiga o lau router).

I luga o lenei, ou te mafaufau le autu o le mafai Wi-Fi luga o se komepiuta matala matala. O fesili ae maise faʻaopoopoga i le autu o le tusitusiga e faʻafeiloaʻi 🙂

PS

Talu ai o se tala lenei o le New Year, ou te manaʻo e manaʻo tele i tagata uma mo le tausaga o i luma, ina ia taunuʻu mea uma latou te faia pe fuafua. Manuia le tausaga fou 2016!

 

Pin
Send
Share
Send