O a ni polokalama o loʻo i ai mo le vaʻaia o ata ma ata?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

O nei aso, ia vaʻavaʻai i ata ma ata, e matua mamao ese lava ma le manaʻomia le faʻaaogaina o polokalama mai le taimi lona tolu i mea uma (i le Iunaite Windows 7/8 OS, e faia e le Explorer se galuega lelei o lenei). Ae sili mamao mai taimi uma, ma e le o mea uma e mafai ona lava. Ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e vave suia le faʻafitauli o le ata i totonu, pe vaʻaia uma meatotino a le ata i le taimi e tasi, selesele pito, sui le faʻaopopo?

I se taimi e le i leva, sa ou feagai ai ma se faʻafitauli tutusa: o ata na teuina mo faʻamaumauga ma vaʻai i ai, e tatau ona ou vavaeina. O mea uma o le a lelei, ae na i ai le selau ma selau o teuga ma teu, tuʻufaʻatasia - o se galuega e le faʻatupuina le manaia. Na aliali mai o loʻo i ai foʻi ni polokalama e vaʻavaʻai ai i ata ma ata e mafai ona faʻaalia ai oe ata tuusao i totonu o faʻamaumauga e aunoa ma le siiina mai!

I se tulaga lautele, o lenei manatu o lenei pou na fanau mai - ia faʻamatala e uiga i ia "fesoasoani" o le tagata faʻaaoga mo galuega ma ata ma ata (i le ala, o na polokalama e masani ona taʻua o tagata maimoa, mai le Igilisi Viewers). O lea, sei tatou amata ...

 

1. ACDSee

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.acdsee.com

O se tasi o taʻutaʻua ma taʻutaʻua polokalama mo le vaʻavaʻaia ma le faʻatonutonuina o ata ma ata (i le ala, o loʻo i ai uma o se totogi totogi o le polokalame ma o se mea e leai se totogi).

O foliga o le polokalama e matua taua lava:

- lagolago mo ata RAW (faapolofesa tagata puʻeina ata puʻeina ata ia i latou);

- tuʻufaʻatasiga o faila: toe suiina ata, tipiina pito, faʻafilemu, faʻafanua ata, ma isi;

- lagolago mo laupepa lauiloa ma ata mai ia i latou (Canon, Nikon, Pentax ma Olympus);

- Faʻafaigofie faʻamatalaga: oe vaʻaia vave ata uma i le faila, o latou meatotino, faʻalautelega, ma isi;

- lagolago mo le gagana Rusia;

- Le tele numera o lagolagoina ituaiga (e mafai ona tatalaina toetoe lava so o se ata: jpg, bmp, raw, png, gif, ma isi).

Le iuga: afai e masani ona e galue ma ata - e tatau ona e masani i lenei polokalama!

 

 

2. XnView

Uepisaite aloaia: //www.xnview.com/en/xnview/

O lenei polokalame e tuʻufaʻatasia minimalism ma sili atu galuega.O le faamalama polokalama ua vaevaeina (i le faʻaletonu) i ni vaega se tolu: i le itu tauagavale o le koluma ma lau disk ma faila, i le ogatotonu i luga o le pito i luga o laupepa o faila i lenei faila, ma o le ata i lalo o se faʻalauteleina vaʻaiga. Matua fetaui lelei, i le ala!

E tatau ona maitauina o lenei polokalame ei ai le tele o filifiliga: tele-liua o ata, faʻatonutonuina ata, suia le faʻaopopoga, iugafono, ma isi.

I le auala, o loo i ai ni ulugalii manaia blog faʻaaliga ma lenei polokalama:

- faʻaliliuina ata mai le tasi faʻasologa i le isi: //pcpro100.info/konvertirovanie-kartinok-i-fotografiy/

- faia se faila PDF mai ata: //pcpro100.info/kak-iz-kartinok-sdelat-pdf-fayl/

E lagolagoina e le XnView polokalame luga o le 500 mamanu! E oʻo lava i lenei mea e tatau ona iai lenei "polokalama" i luga o le PC.

 

 

3. IrfanView

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.irfanview.com/

O se tasi o polokalame tuai mo le maimoaina o ata ma ata, o loʻo taʻitaʻia lona talaʻaga talu mai le 2003. E moni i loʻu manatu, o lenei aoga na sili atu ona lauiloa nai lo le taimi nei. I le vaveao o le toe afio mai o le Windows XP, e leai se mea e manatua e ese mai ia ma ACDSee ...

O le Irfan View e laititi: e leai se mea faʻaʻaua iinei. Ae ui i lea, o le polokalama e maua ai le maualuga-lelei vaʻaiga o soʻo se ituaiga o ata faila (ma e lagolagoina le selau selau eseese faʻatulagaina), faʻatagaina oe e fua i latou mai tele tele i laiti.

Tasi e le mafai ona le maitauina le sili ona lelei lagolago mo plugins (ma na i ai le tele o latou mo lenei polokalama). E mafai ona faʻaopopo, mo se faʻataʻitaʻiga, lagolago mo le matauina o ata vitio, vaʻaiga o faila PDF ma DJVU (tele tusi ma mekasini i luga o le Initaneti ua tufatufaina atu i lenei faʻatusa).

O le polokalama faia lelei galuega o le liliuina o faila. Tele-faʻaliliuga e sili ona fiafia i ai (i loʻu manatu, o lenei filifiliga e sili atu faʻaoga i Irfan View nai lo le tele o isi polokalame). A tele ni ata e manaʻomia ona faʻaavia, o lona uiga o le Irfan View o le a faia faʻavave ma lelei! Ou te fautuaina oe e faʻamasani oe lava!

 

 

4. Maimoa Ata Vaaia

Uepisaite aloaia: //www.faststone.org/

Fai mai le tele o tutoatasi faʻatatau, o lenei polokalama saoloto o se tasi o sili sili ona lelei mo le vaʻaia o ata ma galulue ma i latou. O lona faʻaliliuga e faʻamanatu mai ACDSee: faigofie, manino, o loʻo latalata mea uma.

O le FastStone Image Viewer e lagolagoina uma faila tetele ata, faʻapea foi ma le vaega o le RAW. O loʻo i ai foʻi se faʻaaliga tifaga, faʻatonutonuina o ata: tipiina, suia faʻaiuga, faalauteleina, nana le mumu-mata aafiaga (aemaise aoga pe a teuteu ata).

E tatau ona maitauina o le lagolago mo le gagana Rusia e saʻo i fafo atu o le pusa (o lona uiga, otometi lava, pe a uma le laiga muamua, o le ae filifilia le Rusia e ala i le le mafai, leai se isi vaega-plug-in, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faʻapipiʻi i luga Irfan View)

Ma ni nai ata e le o iai i isi polokalame tutusa:

- aafiaga (o le polokalama faʻaaluina e sili atu ma le selau aafiaga tulaga ese, o se vaʻaiga atoa o faletusi);

- faʻasaʻoina lanu ma faʻaleleia (tele matau e mafai e ata ona sili atu le aulelei pe a vaʻai i latou i le FastStone Image Viewer).

 

 

5. Picasa

Upega tafaʻilagi aloaia: //picasa.google.com/

Lenei e le gata o le maimoa o ni ata eseese (ma a latou polokalame lagolagoina i numera tele, sili atu ma le selau), ae o le faatonu, ma e le o se leaga i mea uma!

Muamua lava, o le polokalame e iloga i le agavaʻa e fatu ai album mai i ata eseese, ona susunuina lea i ituaiga eseese o ala o faʻasalalauga: disk, flash drive, ma isi. E matua fetaui lelei pe a fai e te manaʻomia e faia ni aofaʻi o faʻaputuga o ata eseese!

E i ai foi le faʻasologa faʻasologa: o ata uma e mafai ona vaʻaia a o latou fatuina (aua neʻi fememeaʻi ma le aso e kopi ai i se komupiuta, e faʻavasega ai isi polokalame).

E le mafai ona maitauina le mafai ona toe fuata ata tuai (e oʻo lava i uliuli ma paʻepaʻe): e mafai ona e aveʻese mai maosiosia mai ia i latou, faatino le lanu faʻasaʻo, ma faʻamama mai i latou mai le "pisa".

O le polokalama e mafai ai ona e faʻamanuiaina au ata: o se laʻititi la lea tusitusiga poʻo se ata (logo) e puipuia ai lau ata mai le kopiina (lelei, pe sili atu pe a kopiina, ona iloa uma lea e tagata ia oe). Lenei faʻaoga sili ona aoga mo e ona nofoaga o mea e tatau ona e faʻapipiʻiina ata i ni aofaiga tele.

 

PS

Ou te manatu o polokalame na faʻaalia o le a lava mo le tele o galuega a le "averesi" tagata faʻaaoga. Ma afai e leai, faʻapea, faʻapea, e ese mai Adobe Photoshop e leai se mea e faʻutua ai ...

I le ala, atonu o le a toatele o le a fiafia i le auala e faia ai se lugala ata ata po o tusitusiga matagofie: //pcpro100.info/krasivo-tekst-bez-programm/

Pau lava lena, ia manaia lau ata!

Pin
Send
Share
Send