Leai se leo i luga o le Windows 8 komipiuta - lima-on toe mauaina poto masani

Pin
Send
Share
Send

Talofa

E tele taimi, e tatau ona ou faʻatuina komepiuta e le gata i galuega, ae faapea foʻi uo ma e masani. Ma o se tasi o faʻafitauli masani e tatau ona foia o le leai o se leo (i le mea, e tupu lenei mea mo le tele o mafuaaga).

I le isi aso, ou te faʻatuina se komepiuta ma le Windows 8 OS fou, lea e leai se leo - na aliali mai, sa i ai i le tasi tikeri! O le mea lea, i lenei tusitusiga ou te manaʻo e mafaufau i mea taua, o le mea lea ou te tautala atu, e tusi ai ni faʻamatalaga e fesoasoani ia te oe i se faʻafitauli tutusa. E le gata i lea, o le tele o tagata e mafai ona fetuunai le leo, ma e leai se aoga e totogi ai komepiuta matai mo ia. Ia, o sina tamaʻiʻi lava na, tatou amata amata ona faavasegaina le faasologa ...

Matou te manatu o le au failauga (headphone, failauga, etc.) ma le leo pepa, ma le PC lava ia o lo o galue lelei. Ma le isi mea, siaki pe o i ai ni faʻafitauli i le malosi o failauga, pe o laina uma uaea, pe o ola. O se mea masani lenei, ae o le mafuaʻaga foi e masani ona faia lea (i lenei tusitusiga o le a tatou le tago i luga o lenei mea, mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei faʻafitauli, vaʻai le tusitusiga e uiga i mafuaʻaga o le le lava o le leo) ...

 

1. Avetaavale faʻatulagaina: toe tuʻu lata, lata mai

O le mea muamua ou te faia pe a leai se leo i luga o le komepiuta o le siakiina pe o i ai le avetaʻavale, pe a iai se vevesi, pe a fai o avetaʻavale manaʻomia e faafou. Faʻafefea ona fai?

Avetaavale Faamaoniga

Muamua e tatau ona e alu i le masini pule. E mafai ona e faia lea i auala 'eseʻese: e ala i le "my computer", auala mai i le control panel, i le "start" menu. Ou te fiafia i lenei mea:

- Muamua e te manaʻomia le fetaomi o le tuʻufaʻatasiga o faamau Win + R;

- ona ulufale lea i le faʻatonuga devmgmt.msc ma fetaomi Faʻamau (vaʻai le ata i lalo).

Tatala le pule masini.

 

 

I le masini pule, matou te fiafia i le laupepa "leo, taʻaloga ma ata vitio." Tatala lenei laupepa ma vaʻai i masini. I loʻu mataupu (le ata i lalo) faʻaalia ai meatotino a le Realtek High Definition Audio masini - faʻalogo i le tusiga i le masini tulaga koluma - "o le masini o galue lelei."

I soo se tulaga, e le tatau ona i ai:

- faʻailoga faʻailoga ma koluse;

- tusitusiga e leʻo lelei le ola masini pe na le iloa.

A iai ni ou faafitauli ile avetaavale, faʻafou i latou, sili atu i luga o lalo.

Leo mea i le masini pule. Avetaavale avetaavale ma e leai se feteenaiga.

 

 

 

Avetaavale lata mai

E manaʻomia pe a leai se leo i le komepiuta, pe a iai se taʻavale faʻafitauli pe o mea tuai e le aoga. I se tulaga lautele, o le mea moni, e sili ona lelei e sii mai avetaavale mai le tulaga aloaia a le masini gaosi oloa, ae o lenei e le masani ona mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masini e matua tele, pe o le avetaʻavale mo le Windows OS fou e leʻo lisiina i luga o le upega tafaʻilagi aloaʻia (e ui lava o iai i luga o le upega tafailagi).

O loo iai le faitau selau o polokalame mo le faʻafouina avetaavale (sili ona lelei sa talanoaina i le tusitusiga e uiga i le faʻafouina avetaavale).

Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona ou faʻaogaina le polokalame Slim Drivers (fesoʻotaʻiga). E leai se tau ma se laʻasaga tele o avetaʻavale, e faigofie ai ona toe faʻafouina avetaʻavale uma i le polokalama. E manaʻomia se fesoʻotaʻiga initaneti.

Siaki ma faʻafouina avetaavale i SlimDrivers. A lanumeamata mataala ua i luga - o lona uiga o avetaavale uma i totonu o le polokalama ua toe faafouina.

 

 

2. Le komipiuta a le Windows OS

Ina ua foia faʻafitauli ma avetaavale, ou te faʻaauau e faʻatulagaina le Windows (i le ala, e tatau ona toe fai le komipiuta i luma o lena).

1) Ina ia amata, ou te fautuaina le amata matamata se tifaga pe taʻalo se musika pese - o le a faigofie ona faʻatulaga ma suʻea pe a aliali mai.

2) O le mea lona lua e fai o le kiliki i luga o le leo icon (i le pito i lalo taumatau pito i tafatafa o le uati i luga o le taskbar) - o le lanumeamata lanumeamata e tatau ona "oso i le maualuga", faʻaalia ai pe faʻafefea ona ia taina le fati (ata tifaga). E masani ona faʻaititia le leo i se mea sili ona tele ...

A oso le pa, ae e leai lava se leo, alu i le Windows control panel.

Siaki le numera i le Windows 8.

 

3) I le Windows control panel, ulu atu i le upu "leo" i le search bar (vaʻai le ata o loʻo i lalo) ma alu i le volume setting.

 

Pei ona e vaʻai i le ata o loʻo i lalo - Ua ou faʻalauiloa le Windows Media le talosaga (lea e taina ai le ata tifaga) ma o le leo e faʻaopopo i le tapulaa maualuga. O nisi taimi e tupu ia faʻaititia le leo mo se faʻapitoa talosaga! Manatua ia e siaki lenei laupepa.

 

 

4) E manaʻomia foʻi le alu i le laupepa "pulea masini leo".

 

Lenei itulau o loʻo i ai le 'playback' vaega. E mafai ona i ai ni masini se tele, e pei foi o laʻu mataupu. Ma sa tupu lena mea na sese le iloa mai le komipiuta e fesoʻotaʻi masini ma lafo le leo e le i le tasi na latou faʻatali mo le toe faia! Ina ua ou suia le siaki siaki i se isi masini ma fai o le faaletonu masini mo le taʻalo leo, o mea uma na galue 100%! Ma laʻu uo, ona o lenei siaki siaki, ua taumafai ai le luasefulu poʻo le lua avetaavale, ae i luga o nofoaga lauiloa uma ma avetaavale. Fai mai na sauni o ia e ave le komepiuta i matai ...

Afai, i le ala, e te le iloa le mea masini e filifilia - na o le faʻataʻitaʻi, filifili "failauga" - kiliki i le "apalai", pe a leai se leo - le isi masini, ma isi, seia e siaki mea uma.

 

Pau lava lena mo le aso. Ou te faamoemoe o sina tamaʻi faʻatonuga mo le toe faʻaleleia o le leo o le a aoga ma e sefe lava le taimi, a o tupe. Ui i lea, pe a fai e leai se leo pe a vaʻai i ni tifaga faʻapitoa - masalo o se faʻafitauli ma codecs. Siaki lenei tala iinei: //pcpro100.info/luchshie-kodeki-dlya-video-i-audio-na-windows-7-8/

Uma le mea sili i tagata uma!

 

Pin
Send
Share
Send