Faʻafefea ona fai vaefaamatalaga i Upu?

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata faaaoga le fesili lava e tasi e uiga i le faia o vaefaamatalaga i Word. Afai e le iloa e se isi, o lona uiga, o le faʻamatalaga pito i lalo e masani lava o se faʻatusa i luga o se upu, ma i le pito i tua o le itulau, o loʻo tuʻuina atu se faʻamatalaga mo lenei upu. Masalo e toʻatele ua vaʻaia lenei mea i le tele o tusi.

O lea, vaefaamatalaga e masani ona faia i le vaitaimi pepa, tusiga, pe a tusia lipoti, tala, ma isi. I lenei mataupu, ou te manaʻo e auiliili lenei foliga foliga faigofie, ae e matua talafeagai ma masani ona faʻaaogaina.

 

Faʻafefea ona fai vaefaamatalaga i le Word 2013 (tutusa i le 2010 ma le 2007)

1) Ae e te leʻi faia se vaefaamatalaga, tuu le faʻataʻitaʻi i le nofoaga saʻo (masani i le faaiuga o le fuaiupu). I le ata i lalo ifo, o le u e i lalo o le Numera 1.

Sosoo ai, alu i le "LINKS" vaega (o le lisi i luga o loʻo tu i le va o le "ITULAU LAYOUT" ma "NEWSLETTER" vaega) ma fetaomi le "AB Insert Footnote" faamau (vaʻai le faʻavasegaga, aū Nu. 2).

 

2) Ona otometi lea ona faʻasolo lau faʻataʻoto i le pito o lenei itulau ma o le a mafai ona e tusia se vaefaamatalaga. E ala i le ala, matau o le numera o vaefaamatalaga tuu i lalo otometi! Ui i lea, afai e faʻafuaseʻi ona e tuʻuina se tasi vaefaamatalaga ma o le a sili atu le maualuga nai lo lou tuai - o le numera o le a otometi suia ma o latou faʻasologa o le a alu i luga. Ou te manatu e sili ona talafeagai lenei filifiliga.

 

3) E tele taimi, ae maise i tala, o vaefaamatalaga e faamalosia e tuu le i le pito o le itulau, ae i le faaiuga o le pepa atoa. Ina ia faia lea mea, tuʻu muamua le kursi i le tulaga e manaʻo i ai, ona kiliki lea o le "faʻaofi le faʻaiuga sootaga" (o loʻo i ai i le "LINKS" vaega).

 

4) Oe o le a otometi ona lafoina i le pito o le pepa ma e mafai ona e faigofie ona avatu se decryption i se upu le malamalama i ai / fuaiupu (i le ala, matau o isi le mautonu le faaiuga o le itulau ma le faaiuga o le pepa).

O le mea e sili atu ona talafeagai i faʻamatalaga pito i lalo, e te le manaʻomia le tusi i tua ma luma e vaʻai i mea o loʻo tusia i le faʻamatalaga pito i lalo (ma le tusi semanu e maeʻa). Naʻo le agavale i le taumatau e kiliki i le vaefaamatalaga manaʻomia i le tusitusiga o le tusitusiga ma o le ae vaʻaia i ou luma mata o le mau na e tusia ina ua fausia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ata i luga, a o faʻasolosolo i luga o se faʻamatalaga pito i lalo, na aliali mai le tusitusiga: "Mataupu i luga o siata."

Faigofie ma vave! Na pau lava lena. Tagata uma ua manuia i le puipuia lipoti ma pepa vaitaimi.

 

Pin
Send
Share
Send