Ua faʻatulaga le Wi-fi i luga o se komepiuta ma le Windows 7, 8

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

I le mataupu i lenei aso o le a tatou talanoa e uiga i se lauiloa fesoʻotaʻiga soʻotaga pei o Wi-fi. Ua avea ma lauiloa i se taimi lata mai nei, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi komipiuta, le toe afio mai o masini feaveaʻi: telefoni, komepiuta feʻaveaʻi, netbook, ma isi.

Faʻafetai i le wi-fi, o nei masini uma e mafai ona fesoʻotaʻi i luga o fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi, ma ua leai se ua! Pau le mea e manaʻomia o oe o le faʻatonutonuina o le router tasi (seti le upu faataga mo le avanoa ma le faʻailogaina metotia) ma pe a fesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, faʻatulagaina le masini: komepiuta, komepiuta, ma isi.

Tatou amata ...

Mataupu

  • 1. Wi-fi seti i se router
    • 1.1. Router mai le Rostelecom. Wi-fi faʻatulaga
    • 1.2. Asus WL-520GC Router
  • 2. Faʻatulaga le Windows 7/8
  • 3. Faaiuga

1. Wi-fi seti i se router

Router - O se tamaʻi atigipusa lea e mafai ai e au masini feaveaʻi ona ulufale atu i le fesootaiga. I le avea ai o se tulafono, i nei aso, tele Initaneti e fesoʻotaʻi i le Initaneti e faʻaaoga se router (e masani lava ona aofia ai i le tau o le soʻotaga). Afai o lau komepiuta e fesoʻotaʻi i le Initaneti e ala i se uaea ufiufi uaea ua faʻaofi i totonu o le network card, ona e manaʻomia lea e faʻatau se Wi-fi router. Sili atu e uiga i lenei i le tala e uiga i le lotoifale aiga network.

Mafaufau i ni faʻataʻitaʻiga ma eseese routers.

Initaneti seti i se NETGEAR JWNR2000 Wi-Fi router

Faʻafefea ona seti le Initaneti ma le Wi-Fi ile TRENDnet TEW-651BR router

Le faʻatulagaina ma le soʻotaga o se D-link DIR 300 router (320, 330, 450)

1.1. Router mai le Rostelecom. Wi-fi faʻatulaga

1) Ina ia alu i totonu o tulaga o le router, alu i le tuatusi: "//192.168.1.1" (aunoa ma se faʻamatalaina). Le saʻo le igoa ole igoa ma le upega tafailagipule"(i mataitusi laiti).

2) Le isi, alu i le WLAN tulaga vaega, i le laupepa autu.

Lenei matou fiafia i faʻailoga e lua e te manaʻomia e faʻatinoina: "faʻaola uaealesi network", "faʻafaigofie faʻasalalauga faʻasalalauga i luga o se 'uaealesi network".

3) I le laupepa saogalemu e i ai ki autu:

SSID - le igoa o le fesoʻotaʻiga o le a e sailia pe a faʻatuina Windows,

Faʻamaoniaina - Ou te fautuaina le filifilia o le WPA 2 / WPA-PSK.

WPA / WAPI upu faataga - ulufale i le le itiiti ifo nai le numera numera. O lenei upu faataga o le a manaʻomia e puipuia ai lau fesoʻotaʻiga mai tagata le faʻatagaina tagata faʻaoga ina ia leai se tuaoi e faʻaaogaina lau nofoaga avanoa e leai se totogi. I le auala, pe a faʻatuina Windows i luga o se komepiuta - o lenei faʻamatalaga upu e aoga mo fesoʻotaʻiga.

4) I le ala, oe mafai lava i ai i le MAC tuatusi faamama tab. E aoga ia te oe pe a e manaʻo e faʻatapulaʻaina avanoa i lau 'upega tafaʻilagi faʻatasi foi ma MAC tuatusi. O nisi taimi, e aoga tele.

Vaai MAC iinei mo nisi faʻamatalaga.

1.2. Asus WL-520GC Router

Faʻamatalaga auiliili o lenei router o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga.

Matou te fiafia i lenei tusitusiga naʻo le laupepa ma le igoa ma le faʻatagana ulufale mo le ulufale atu i le wi-fi - o loʻo i ai i le vaega: Faʻatulagaina Wireless interface.

Lenei matou te setiina le igoa fesoʻotaʻi (SSID, mafai ona avea ma soʻo se mea e te manaʻo e sili ona lelei), faʻapitoa (Ou te fautuaina e filifili WPA2-Pskfai mai le mea sili ona malupuipuia e oʻo i le aso) ma ulufale upu faʻalilolilo (a aunoa ma lenei, o le a mafai e tuaoi uma ona faʻaaogaina lau initaneti e aunoa ma se totogi).

2. Faʻatulaga le Windows 7/8

E mafai ona tusia le seti atoa ile 5 faigofie sitepu.

1) Muamua - alu i le faʻatonutonu laupepa ma alu i le upega tafailagi ma le Initaneti tulaga.

2) Le isi, filifili le fesoʻotaʻiga ma fetufaʻai nofoaga tutotonu.

3) Ma e alu i totonu o le tulaga mo le suia o le fetuunaiga tulaga. I le avea ai o se tulafono, i luga o le komepiuta, e tatau ona i ai ni fesoʻotaʻiga se lua: masani e ala i se Ethernet network card ma uaealesi (na o le wi-fi).

4) Tatou kiliki i luga o le uaealesi network ma le taumatau button ma kiliki i le fesoʻotaʻiga.

5) Afai e iai sau Windows 8, o le a faʻaalia se faʻamalama i le itu o faʻaalia uma ai avanoa wi-fi. Filifili se tasi na e faʻatulagaina le igoa oe lava ia (SSSID). Matou te kiliki i la matou fesoʻotaʻiga ma ulufale i le password mo le avanoa, e mafai ona e siaki le pusa ina ia otometi maua e le komepiuta lenei uaealesi wi-fi network ma soʻotaga i ai lava ia.

Ina ua mavae lena, i le itu taumatau pito i lalo o le mata, i tafatafa o le uati, e tatau ona moli se moli, faʻailoa mai ai se fesoʻotaʻiga manuia i le fesoʻotaʻiga.

3. Faaiuga

Lea faʻauma ai le faʻatulagaina o le router ma Windows. Ile tele o taimi, o nei tulaga e lava e fesoʻotaʻi i se wi-fi network.

Le tele masani ai sese:

1) Siaki pe o le wi-fi fesoʻotaʻiga faʻailoga i luga o le komepiuta. E masani lava ona faʻaalia lenei faailoilo i le tele o faʻataʻitaʻiga.

2) Afai e le mafai ona fesoʻotaʻi le komepiuta, taumafai e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga mai se isi masini: mo se faʻataʻitaʻiga, o se telefoni feaveaʻi. A o le mea o le a mafai ai ona faamautu pe o le router o loʻo galue.

3) Taumafai e toe tuʻu i totonu le avetaavale mo le komepiuta, ae maise pe a e toe tu le OS. E taua le aveeseina o latou mai le mea atiaʻe nofoaga ma mo le OS na e faʻapipiʻiina.

4) Afai e faʻavavevaveina le fesoʻotaʻiga ma le komepiuta le mafai ona fesoʻotaʻi i le uaealesi network, rebooting masani fesoasoani. E mafai ona e tape atoa foi le wi-fi i luga o le masini (o loʻo i ai se mea faʻapitoa o le ki i luga o le masini), ona toe ki lea.

Na pau lava lena. E te faʻatonutonuina wi-fi ese?

Pin
Send
Share
Send