E fia le RAM e manaʻomia mo se komepiuta?

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

Le tusitusiga o lenei aso ua faʻaautuina i le RAM, poʻo le sili atu lona aofaʻi i la tatou komepiuta (RAM ua tele ina faʻaititia - RAM). O loʻo tele le sao o le RAM i le faʻagaioiga o le computer, pe a fai e le lava le faʻamanatuina - o le PC e amata ona faifai lemu, taʻaloga ma talosaga e le fia tatalaina, o le ata i luga o le mataitu e amata ona "mimilo", o le uta i luga o le hard drive. I le tusitusiga, tatou na o le mafaufau i mataupu e faʻatatau i le manatuaina: o ona ituaiga, o le a le tele o manatua e manaʻomia, o le a lona afaina.

E ui lava i lea, atonu e te fiafia i se tusitusiga pe faʻafefea ona siaki lau RAM.

Mataupu

  • Faʻafefea ona e iloaina le tele o le RAM?
  • Ituaiga o RAM
  • Le tele o RAM i luga o le komepiuta
    • 1 GB - 2 GB
    • 4 GB
    • 8 GB

Faʻafefea ona e iloaina le tele o le RAM?

1) Ole auala pito sili ona faigofie e fai ai ole mea lea ole alu i le "my computer" ma taumatau kiliki i soo se mea ile faamalama. Le isi, filifili "meatotino" i le explorer mataupu menu. E mafai foi ona e tatalaina le laina faʻatonutonu, ulufale "faiga" i totonu o le pa suʻesuʻe. Vaʻai le faʻamalama i lalo.

Le aofaʻi o RAM o loʻo faʻaalia i tafatafa o le faʻasologa faʻasino galuega, i lalo o le faʻauiga faʻamatalaga.

2) E mafai ona e faʻaogaina aoga vaega lona tolu. Ina ia aua neʻi ou toe taʻu atu, o le a ou avatu se fesoʻotaʻiga i se tusitusiga e uiga i polokalame mo le maimoaina o uiga PC. Le faaaogaina o se tasi o le aoga, e mafai ona iloa ai e le gata o le tele o le manatua, ae o le tele o isi uiga o le RAM.

Ituaiga o RAM

Lenei ou te le manaʻo e le mafaufau i mea faʻapitoa e fai sina tala i tagata e le masani ai, ae taumafai e faʻamatala i se faʻataʻitaʻiga faigofie mea tusitusi gaosi i luga o RAM slats.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i faleoloa, pe a e manaʻo e faʻatau se memory module, e iai se mea faʻapea: 'Hynix DDR3 4GB 1600Mhz PC3-12800. Mo se tagata e leʻi sauni - o se tusi lenei a Saina.

Tatou sao.

Hynix o se tagata gaosi oloa. I se tulaga lautele, o loo i ai le tele o masini lauiloa o RAM. Mo se faʻataʻitaʻiga: Samsung, Kingmax, Transcend, Kingston, Corsair.

O le DDR3 o le ituaiga manatua. O le DDR3 e sili mamao atu i le pito i sili ona maualuga ituaiga manatua (DDR ma DDR2 na iai). Latou te eseese i le bandwidth - le saoasaoa o faʻamatalaga fesuiaiga. O le mea taua iinei o le DDR2 e le mafai ona tuʻuina i le DDR3 card slot - e ese a latou geometry. Vaʻai le ata i lalo.

O le mea lena e taua ai le iloa poʻo le a le ituaiga manatua e lagolagoina e lau motherboard ae e te leʻi faatauina. E mafai ona e mauaina e ala i le tatalaina o le vaega iunite ma tilotilo ma ou lava mata, pe e te mafai faʻaaoga mea aoga faʻapitoa.

4GB - le tau o le RAM. O le tele, sili atu. Ae aua nei galo pe a fai o le processor i le system e le soʻona faʻamalosi, ona leai se aoga o le tuʻuina atu o le tele o le RAM. I se tulaga lautele, o slats mafai ona avea ma atoatoa eseese voluma: mai 1GB i 32 pe sili atu. Mo le tusi vaʻai i lalo.

1600Mhz PC3-12800 - Faʻagaioioiga masani (bandwidth). O lenei ipu e fesoasoani e faʻafetauiina lenei faʻailoga:

DDR3 Modules

Ulutala

Pasi pasi

Masini

Alualu i luma

PC3-8500

533 MHz

DDR3-1066

8533 MB / s

PC3-10600

667 MHz

DDR3-1333

10667 MB / s

PC3-12800

800 MHz

DDR3-1600

12800 MB / le

PC3-14400

900 MHz

DDR3-1800

14400 MB / le

PC3-15000

1000 MHz

O le DDR3-1866

15000 MB / le

PC3-16000

1066 MHz

DDR3-2000

16000 MB / s

PC3-17000

1066 MHz

DDR3-2133

17066 MB / s

PC3-17600

1100 MHz

DDR3-2200

17600 MB / s

PC3-19200

1200 MHz

DDR3-2400

19,200 MB / s

E pei ona maitauina mai ile laulau, o le faʻaaogaina o ia RAM e 12800 mb / s. E le o le televave i aso nei, ae pei o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, mo le saoasaoa o se komepiuta, o le aofaʻi o lenei mea e manatua e sili atu le taua.

Le tele o RAM i luga o le komepiuta

1 GB - 2 GB

I aso nei, o lenei aofaʻi o RAM e mafai ona faʻaaogaina i luga o komipiuta a le ofisa: mo le faʻatonutonuina o pepa, sailiga i le Initaneti, meli. Faʻataʻalo taʻaloga ma ia RAM, o le mea moni, mafai, ae naʻo mea faigofie.

Ui i lea, ma se voluma e mafai ona e faʻapipiʻi Windows 7, o le a galue lelei. Peitai, afai e te tatalaina le mulivae o pepa, o le faiga e mafai ona amata "mafaufau": o le a le tali vave ma le naunau i au poloaʻiga, le ata i luga o le laupepa ono amata ona "mimilo" (aemaise lava pe a oʻo i taʻaloga).

Faʻapea foi, pe a fai e le lava le RAM, o le komupiuta e faʻaaogaina le swap file: o nisi o faʻamatalaga mai le RAM e le o faʻaaogaina i le taimi nei o le a tusia i le hard drive, ma, pe a manaʻomia, faitau mai ai. Tusa, i lenei tulaga, o le faʻateleina avega i luga o le malo disk o le a tupu, ma e mafai foi ona afaina tele ai le tagata faʻavave le saoasaoa.

4 GB

Le sili ona lauiloa numera o RAM talu ai nei. I luga o le tele o aso nei PC ma komepiuta feaveaʻi faʻamalama Windows 7/8 tuu le 4 GB o manatua. Lenei voluma ua lava mo masani galuega ma ofisa talosaga, o le a faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi toetoe o taʻaloga uma o aso nei (e ui lava e le o tulaga maualuga), matamata le ata HD.

8 GB

Ole aofaiga ole mea lea e manatua e faʻateleina i aso uma. E faʻatagaina oe ona tatala le tele o talosaga, aʻo le komipiuta e amio faʻaeteete lava "atamai." I se faʻaopopoga, ma lenei aofaʻi o manatua, e mafai ona tamoe le tele o taʻaloga faaneionapo i tulaga maualuga.

Ae peitai, e tatau ona matauina i le taimi nei. O lena aofaʻi o faʻamanatuga o le a faʻamatalaina pe afai e te iai se malosi masini faʻapipiʻi i luga o lau tino: Core i7 poʻo le Phenom II X4. Ma o le a mafai ona ia faʻaaogaina le manatua selau pasene - ma e te le tau faʻaaogaina le faila swap, faʻateleina ai le saoasaoa o galuega i taimi. I se faʻaopopoga, o le avega i luga o le malo faʻaitiitia ua faʻaititia, paʻu o le eletise e faʻaititia (talafeagai mo se komepiuta).

Ae ui i lea, o le isi tulafono faʻaaogaina iinei: afai e te maua se paketi filifiliga, o le tuʻuina 8 GB o le manatuaina e leai se uiga. Na o le faigofie lava, o le tagata faʻatulagaina o le a faʻatautaia se vaega tele o le RAM, fai le 3-4 GB, ma le toe vaega o le manatuaina o le a le faʻaopoopoina leai se saoasaoa i lau komepiuta.

 

Pin
Send
Share
Send