Faʻafefea ona fai se folasaga - savali faʻavasega

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

I le tusitusiga i aso nei, o le a tatou auiliiliina auiliili auala e faia ai se folasaga, poʻo a faʻafitauli e tulaʻi mai i le taimi o le gaosiga, mea e tatau ona faʻalogo i ai. Sei o tatou iloiloina ni auiliiliga ma togafiti.

I se tulaga lautele, o le a le mea? I le tagata lava ia, ou te tuuina atu se faigofie faʻamatalaga - o se puʻupuʻu ma manino nei faʻamatalaga o fesoasoani ia le failauga e faʻaalia atili atoatoa le aano o lana galuega. O lenei ua le faʻaaogaina e le gata o le au faipisinisi (pei ona iai muamua), e faʻapea foi ma le au aʻoga masani, fanau aʻoga, ae i le aotelega, i le tele o vaega o o tatou olaga!

I le avea ai o se tulafono, o se folasaga e aofia ai ni laupepa e faʻatusa ata, siata, laulau, o se faʻamatalaga puʻupuʻu.

Ma o lea, tatou amata amata ona feagai ma nei mea uma auiliili ...

Manatua! Ou te fautua atu ia e faitauina foi le tusitusiga i luga o le lelei faʻaaliga ata - //pcpro100.info/oformlenie-prezentatsii/

Mataupu

  • Vaega autu
    • Tusitusiga
    • Ata, ata faʻatusa
    • Vitio
  • Faʻafefea ona fai se folasaga i le PowerPoint
    • Fuafua
    • Galue ma se faʻaseʻe
    • Galue ma tusitusiga
    • Faʻasaʻoina ma le faʻapipiʻi o siata, siata, laulau
    • Galulue ma faʻasalalauga
    • Overlay aafiaga, suiga ma animations
    • Faʻataʻitaʻiga ma Tuʻuina atu
  • Auala e aloese ai mai mea sese

Vaega autu

Le polokalame autu mo le galuega o le Microsoft PowerPoint (e le gata i lea, o loʻo i luga o le tele o komipiuta, aua e sau faʻatasi ma Word ma Excel).

Le isi, e te manaʻomia mea lelei: tusitusiga, ata, leo, ma atonu vitio. Sei o tatou faʻamalama i sina mea e maua mai ai nei mea uma mai le ...

Faʻamatalaga faʻaaliga.

Tusitusiga

O le sili filifiliga pe a fai o oe o oe i le mataupu o le folasaga ma oe lava e mafai ona tusia le tusitusiga mai lou poto masani. Mo tagata faʻalogologo o le a manaia ma manaia, ae o lenei filifiliga e le talafeagai mo tagata uma.

E mafai ona e alu ma tusi, aemaise lava pe'āfai e te lelei au faʻaputuga i luga ole fata. Tusi mai tusi e mafai ona suʻesuʻe ma iloa, ona faʻaliliu lea i le faʻatulagaga Word. A leai sau tusi, pe le lava foʻi, e mafai ona e faʻaogaina ni faletusi faʻaeletonika.

I le faʻaopopo i tusi, o tala e mafai ona avea ma filifiliga lelei, masalo o tusitusiga na oe na e tusia ma tuʻuina muamua. E mafai ona e faʻaogaina nofoaga lauiloa mai le faʻasino. Afai e te aoina ni tala mananaia i luga o autu talafeagai - oe mafai ona maua se sili atu faʻaaliga.

O le a le o se mea aoga le na o le saili mo tusitusiga i luga o le Initaneti i tele talanoaga, blogs, ma 'upega tafaʻilagi. E masani ona maua mai mea lelei.

Ata, ata faʻatusa

Ioe, o le filifiliga sili ona manaia o au oe lava ata na e faia e sauniuni ai mo le tusia o le folasaga. Ae e mafai ona e alu ma suʻe Yandex. E le gata i lea, e le masani ona iai se taimi ma avanoa mo lenei.

O siata ma fuafuaga e mafai ona tusia e oe lava ia, pe a fai e i ai ni au mamanu, pe na e mafaufauina se mea e tusa ma le faʻavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo matematika fuainumera, o loʻo i ai se fiafia polokalama mo le faʻatulagaina o kalafi.

A le maua se polokalame talafeagai, e mafai foi ona e tusia le faasologa lima, tusi i Excelʻe, pe naʻo luga o se fasipepa, ona e pueina lea pe faʻafefeteina. E tele filifiliga ...

Fautuaina Mea:

Faaliliuga o le ata i le tusitusiga: //pcpro100.info/kak-perevesti-kartinku-v-tekst-pri-pomoshhi-abbyy-finereader/

Matou te faia se faila PDF mai ata: //pcpro100.info/kak-iz-kartinok-sdelat-pdf-fayl/

Auala e ave ai se ata: //pcpro100.info/kak-sdelat-skrinshot-ekrana/

Vitio

Faia o ata maualuga-lelei e le faigofie, ae faʻataugata foi. E le mafai e tagata uma ona gafatia se tasi puʻeata vitio, ae oe manaʻomia pea le faʻagasologa lelei o le vitio. A iai sou avanoa, ia e mautinoa e faʻaaoga. Ma o le a matou taumafai e fai lelei ...

Afai o le vitio lelei e mafai ona le amanaiaina laititi, o se telefoni feaveaʻi o le a faia mo pueina (mea puʻeina o loʻo faʻapipiʻiina i le tele o "averesi" vaega tau o telefoni feaveaʻi). O nisi mea e mafai foi ona aveʻesea ia latou ina ia mafai ai ona faʻaalia auiliili nisi o mea patino e faigata ona faamatala atu i le ata.

Ui i lea, ua uma ona aveesea e se tasi le tele o mea lauiloa ma e mafai ona latou mauaina i luga o le youtube (pe i luga o isi vitio talimalo nofoaga).

By the way, o le tusitusiga i le auala e faʻatonutonu ai vitio: //pcpro100.info/kak-rezat-video/ o le a le o ese mai le tulaga.

Ma o se isi filifiliga manaia mo le fausiaina o vitio o le mafai lea ona e puʻeina mai le mataitu mata, ma faʻaopopo leo faʻasalalau, mo se faʻataʻitaʻiga, e taʻu mai e lou leo ​​mea o loʻo tupu i luga ole mata mata.

Masalo, afai ua uma ona e maua mea uma o loʻo i luga ma ua e taʻoto i luga o lau masini malosi, e mafai ona e amata faia se folasaga, pe talafeagai lona ata.

Faʻafefea ona fai se folasaga i le PowerPoint

Ae ou te lei alu i le vaega faapitoa, ou te manaʻo e mafaufau i mea sili ona taua - le fuafuaga o le tautala (lipoti).

Fuafua

Tusa lava poo le a le matagofie lau folasaga, a aunoa ma lau folasaga na o le aoina o ata ma tusitusiga. O lea la, ae e te leʻi amata faia, filifili i le fuafuaga o lau faʻatinoga!

Muamua, o ai o le a faʻalogologo i lau lipoti? O a latou mea latou te fiafia i ai, o le a le mea latou te mananaʻo atili ai. O nisi taimi o le manuia e le toe faʻalagolago i le atoatoa o faʻamatalaga, ae o mea e te taulaʻi i ai!

Lona lua, fuafua le mafuaʻaga autu o lau ata. O le a le mea na ia faʻamaonia pe faʻamaonia? Masalo na ia talanoa e uiga i nisi metotia poʻo mea na tutupu, lou poto masani, ma isi. E le tatau ona e faʻalavelave i faʻatonuga eseese i le tasi lipoti. O le mea lea, filifili vave i luga o le manatu o lau tautalaga, mafaufau i mea o le ae fai atu ai i le amataga, i le faaiuga - ma, tusa ai, o le a slides ma ma a faʻamatalaga e te manaʻomia.

Lona tolu, o le tele o failauga e le mafai ona fuafua saʻo le taimi o la latou folasaga. A faʻapea e tele taimi e maua ai oe, ona leai lea o se uiga o le faia o se lipoti tele i vitio ma leo. O le a leai se taimi e faʻalogo iai tagata faʻalogologo! E sili naua le faia o se folasaga puʻupuʻu, ma tuu le toega mea i se isi tusitusiga ma mo tagata uma e fiafia iai, kopi i le faʻasalalauga.

Galue ma se faʻaseʻe

E masani lava, o le mea muamua e te faia pe a amata ona e galue i luga o se faʻaaliga o le faʻaopopoina o ata faʻaseʻe (o lona uiga, o itulau o le a iai tusitusiga ma ata faʻapitoa). E faigofie ona fai lenei mea: faʻalauiloa Power Point (i le ala, o le faʻataʻitaʻiga o le a faʻaalia le faʻaaliga 2007), ma kiliki "fale / faia faʻalautele".


Ui i lea, slides mafai ona soloia (kiliki i le koluma i le itu tauagavale mo le manaʻomia ma fetaomi le ki DEL, agai, faʻafesuiaʻi nofoaga ma le tasi ma le isi faʻaaoga le isumu).

E pei ona matou maitauina, o le faʻailoga na matou maua e sili ona faigofie: o le ulutala ma le mau i lalo ifo. Ina ia mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina tusitusiga i ni koluma se lua (e faigofie ona faʻatusatusa mea faʻapitoa ma lenei faʻatulagaina) - e mafai ona suia le laʻasaga o le faʻaseʻe. Ina ia faia lenei mea, taumatau-kiliki i luga o le ata i luga o le itu tauagavale i le koluma ma filifili le faʻatulagaina: "layout / ...". Vaʻai le ata i lalo.

O le a ou faʻaopopoina nisi uluaʻi ata faʻasolo ma o laʻu ata e aofia ai itulau e 4 (ata faʻaseese).

O laupepa uma o la tatou galuega o loʻo paʻepaʻe lava. E manaia pe a latou tuʻuina atu ia i latou ni ituaiga mamanu (e pei na filifili le autu saʻo). Ina ia faia lenei mea, tatala le "mamanu / autu" tab.


Lenei la matou faʻasalalauga e leʻo le mou malie ...

Ua oʻo i le taimi e alu ai i le teuteuina o faʻamatalaga tusitusia o la matou folasaga.

Galue ma tusitusiga

E faigofie ma faigofie le galuega a le Power Point tusitusiga. Ua lava lea kiliki i le poloka manaʻo ma le isumu ma ulufale i le tusitusiga, pe faigofie ona kopi ma faapipii mai le isi pepa.

Faʻapea foʻi le faʻaogaina o le isumu, e faigofie ona faʻagaioi pe faʻafoi pe a e paʻu i lalo ole ki isumu agavale i le tuaoi o le faʻavaʻa o loʻo siʻomia.

Ui i lea, i le Power Point, pei ona i ai i le masani Word, o upu uma tusia ma mea sese o lo o vavalo i le mumu. O lea la, vaʻai totoʻa i sipelaga - e matua le fiafia i lau vaʻai i ni faʻaleaga sese.

I laʻu faʻataʻitaʻiga, o le a ou faʻaopopo tusitusiga i itulau uma, o le a foliga mai se mea faapenei.


Faʻasaʻoina ma le faʻapipiʻi o siata, siata, laulau

Siata ma kalafi masani ona faʻaogaina ina ia faʻaalia manino ai le suiga i nisi faʻailoga faʻasino i isi. Faʻataʻitaʻiga, faʻaali le tupe maua o lenei tausaga, faʻatusatusa i le taimi ua tuanaʻi.

Ina ia faʻapipiʻi se siata, kiliki i le Power Point: "Faʻaofi / Siata."

Ona aliali mai lea o le faʻamalama i totonu o le a i ai le tele o ituaiga eseʻese o siata ma kalafi - pau lava le mea e tatau ona e filifilia le mea tonu. O iinei e mafai ona e mauaina: pai siata, faʻasalalau, laina, ma isi.

A maeʻa ona e faia lau filifiliga, o le Excel matala o le a tatalaina i ou luma ma se fautuaga e ulufale i faʻailoga o le a faʻaalia luga o le siata.

I laʻu faʻataʻitaʻiga, na ou filifili e fai se faʻailoga o le lauiloa o folasaga i le tausaga: mai le 2010 i le 2013. Vaʻai le ata i lalo.

 

Ina ia faʻaopopoina laulau, kiliki i luga: "faʻapipiʻi / laulau". Faʻamolemole ia matau e mafai ona e vave filifilia le numera o laina ma pou i le na faia igoa.


O le mea lenei na tupu ina ua maeʻa faʻatumu:

Galulue ma faʻasalalauga

O se ata faʻaonapo nei e faigata tele ona mafaufauina e aunoa ma ata. Ole mea lea, e manaʻomia tele le faʻapipiʻiina oi latou, aua e toʻatele tagata e le fiafia pe a leai ni ata manaia.

Mo amataga, aua le oloina! Taumafai e aua le tuʻuina tele ata i le tasi ata, e sili atu le tele o ata ma faʻaopopo se isi ata. Mai le pito i tua, o nisi taimi e matua faigata lava ona vaʻai i tamai auiliiliga o ata.

Ina ia faʻaopopo se ata e faigofie: fetaomi "faʻapipiʻi / ata". Ma le isi, filifili le nofoaga o loʻo teuina ai au ata ma faʻaopopo le manaʻo ai.

  

Le faʻapipiʻiina o leo ma mea e tutusa lelei i le natura. I se tulaga lautele, o nei mea e le masani ma i mea uma aoga e aofia ai ma se ata. Muamua, e le o taimi uma ma e le talafeagai i taimi uma pe a e iai musika i le lotolotoi o le le leoa o tagata faʻalogologo taumafai e auiliili lau galuega. Lua, i luga o le komupiuta lea e te tuʻuina atu ai lau folasaga, e te ono le maua le saʻo codecs poʻo nisi lava faila.

Ina ia faʻaopopoina musika poʻo se ata tifaga, kiliki: "faʻapipiʻi / ata tifaga (leo)", ona faʻamanino lea o le nofoaga i luga o lau malo malosi le mea o loʻo i ai le faila.

O le polokalama o le a lapataia oe pe a e vaʻai i lenei faʻaseʻe, o le a otometi lava ona amata taʻalo le vitio. Matou te malilie.

  

Overlay aafiaga, suiga ma animations

Masalo, o le tele na vaʻaia i ata, ma e oʻo lava i ata tifaga, o suiga matagofie na faia i le va o nisi faʻavaʻa: mo se faʻataʻitaʻiga, o le laupepa o se itulau o se tusi toe liliu i le isi laupepa, pe faʻasolosolo maliega. O le mea lava e tasi e mafai ona faia i le paoa polokalama polokalama.

Ina ia faia lea mea, filifili le faanaunauga manao i le koluma i le itu tauagavale. Sosoo ai, i le "animation" vaega, filifili "suiga ala." O iinei e mafai ona e filifilia le tele o suiga eseese itulau! Ui i lea, pe a e faʻapipiʻi solo i luga taʻitasi - o le ae vaʻai pe faʻapefea ona faʻaalia le itulau i le taimi o le faʻatinoga.

Taua! O le suiga e aʻafia i le tasi faaseʻe na e filifilia. Afai na e filifilia le muamua ata, o le amataga e amata i lenei suiga!

E uiga i le tutusa aʻafiaga e faʻapipiʻiina i luga o laupepa itulau e mafai foi ona faʻaaogaina ia tatou mea faitino i luga o le itulau: mo se faʻataʻitaʻiga, tusitusiga (o lenei mea ua taʻua o animation). O le a faʻatagaina oe e faia se popoto luga tusitusiga, pe faʻaalia mai le gaogao, ma isi.

Ina ia faʻaaogaina lenei aʻafiaga, filifili le mau manaʻomia, kiliki i le "animation" tab, ona kiliki ai lea i le "animation setting".

Ae e te lei faia, i le itu taumatau, o le ai ai se koluma lea e mafai ai ona e faʻaopopo ni aʻafiaga eseese. Ui i lea, le iʻuga o le a faʻaalia i se taimi vave, i le taimi moni, ina ia mafai ona faigofie filifilia le manaʻomia aafiaga.

Faʻataʻitaʻiga ma Tuʻuina atu

Ina ia amata faʻaalia lau folasaga, e mafai ona na ona kiliki i le F5 faʻamau (pe kiliki i luga o le "ata faʻaali" tab, ona filifili lea "amata le faʻaaliga mai le amataga").

E fautuaina foi e alu i totonu o le faʻaali tulaga ma fetuunai mea uma e te manaʻomia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e amatalia se folasaga i le ata atoa-screen, sui ata faʻasolo i le taimi poʻo le lima (e faʻalagolago i lau sauniuniga ma le ituaiga o lipoti), faʻatulaga ata faʻaali tulaga faʻapitoa, ma isi.

 

Auala e aloese ai mai mea sese

  1. Siaki le sipelaga. Ole leaga o sipelaga e mafai ona faʻaleagaina atoa le aotelega o lau galuega na faia. O mea sese i le anotusi o lo o vaseina i se mumu mumu laina.
  2. Afai na e faʻaaogaina le leo poʻo ata tifaga i lau folasaga, ma e te le o faʻalauiloa mai lau komupiuta (komipiuta), ona faʻapipiʻiina lea o nei faila faʻasalalauga faʻatasi ai ma le pepa tusia! O le a le o se mea e le tatau ai ona ave le codecs e tatau ona latou toe gaosia. E tele lava ina aliali mai i seisi komepiuta o mea nei ua leai ma e le mafai ona faʻaalia lau galuega ile malamalama atoa.
  3. E soso mai le parakalafa lona lua. Afai e te fuafua e lolomi le lipoti ma tuʻuina i se pepa pepa - ona aua e te faʻaopopoina ni vitio ma ni musika - e te le o vaʻai pea ma vaʻai i luga o pepa!
  4. Tuʻuina atu e le gata ata ata, o lau lipoti e taua tele!
  5. Aua le mou ese - mai le laina pito i tua e faigata ona vaʻai i le tamai tusitusiga.
  6. Aua neʻi faʻaogaina ni lanu mou: samasama, moli lanumoana, ma isi. E sili atu le suia i latou i le uliuli, lanumoana uliuli, paʻu, ma isi.
  7. Ole mulimuli fesoasoani atonu e aoga tele i tamaiti aʻoga. Aua le tolopoina le atinaʻe ole aso mulimuli! E tusa ma le tulafono o le agaleaga - i lenei aso o mea uma o le a alu i se sese!

I totonu o lenei tusiga, i mataupu faavae, na matou fausia le sili atu masani o faʻaaliga. I le faaiuga, ou te le manaʻo e mafaufau i nisi itu faapitoa, po o fautuaga i le faʻaaogaina o isi polokalame. I soo se tulaga, o le faavae o le lelei o lau mea, o le sili atu manaia lau lipoti (faʻaopopo se ata, vitio, tusitusiga i lenei) - o le sili sili lau faʻaalia o le a avea. Malie lelei leaga

Pin
Send
Share
Send