O le a le mea o le a tupu i Telegram i Rusia?

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata o loʻo mulimuli i le taumafaiga e poloka le Telegram avefeau i Rusia. O lenei fou taamilosaga o mea e tutupu e mamao mai le muamua, ae e sili atu matuia nai lo le muamua.

Mataupu

  • Fou tala i luga o Telegram-FSB sootaga
  • Na faʻapefea ona amataina, tala atoa
  • Valoʻaga o le atinaʻeina o mea na tutupu o faʻasalalauga eseese
  • O le a le mea ua tumu i poloka TG
  • Faʻafefea ona sui pe a poloka?

Fou tala i luga o Telegram-FSB sootaga

O le aso 23 o Mati, na faailoa aloaia ai e le sooupu a le faamasinoga, Yulia Bocharova, le TASS e uiga i le musu e talia se tuuaiga a tagata o loʻo faasagatau i le FSB, e uiga i le le tusa ai ma le tulafono le tuuina atu o tulafono autu na tuuina atu ia Mati 13 ona o gaioiga na faitio e le solia ai le aia tatau ma saolotoga o le ua tagi.

I le isi itu, o le loia a itu, Sarkis Darbinyan, ua manatu e toe apili lenei faaiuga i totonu o le lua vaiaso.

Na faʻapefea ona amataina, tala atoa

O le Telegram polokaina taualumaga o le a faia pea seia manuia.

Na amata uma lava ile tausaga talu ai. O Iuni 23, 2017, Alexander Zharov, o le ulu o Roskomnadzor, lafoina se tusi matala i luga o le tulaga aloaia itulau o lenei faʻalapotopotoga. Na tuuaia e Zharov Telegram i le solia o tuutuuga o le tulafono i luga o le au faatulagaina mo le faasalalauina o faamatalaga. Na ia talosagaina e tuʻuina atu ia Roskomnadzor o faʻamatalaga uma e manaʻomia e le tulafono ma faʻamataʻu o le a ia taofia pe a tupu se gaioiga.

Ia Oketopa 2017, na toe maua mai e le Faamasinoga Maualuga a le Malo o Lusia 800 afe rubles mai le Telegram e tusa ai ma le vaega 2 o le Mataupu 13.31 o le Code of Administrative Solitulafono mo le mea moni o Pavel Durov na teʻena le FSB ki e manaʻomia e decode ai le fetusiaiga o tagata e tusa ma le "Spring Package".

I le tali atu i lenei mea, i le ogatotonu o Mati o le tausaga nei, na faila ai le faamasinoga i le Meshchansky Court. Ma o le aso 21 o Mati, na faila ai e le sui o Pavel Durov se faitioga faasaga i lenei faaiuga ma le ECHR.

Na vave faʻailoa mai e le sui o le FSB, e solia ai le faʻavae naʻo le aiaiga e tuʻuina atu i isi vaega avanoa i fesootaiga tumaoti. Tuʻuina atu faʻamaumauga talafeagai e faʻapipiʻi ai lenei tusitusiga e le pa'ū i lalo o lenei manaʻoga. O le mea lea, o le tuʻuina atu o ki o faʻailogaina e le solia ai le aia tatau i le le faalauaiteleina o fetusiaiga faʻamaonia e le Faʻavae o le Rusia Federasi ma le Europa Feagaiga mo le Puipuiga o Aia Tatau a Tagata. Faʻaliliu mai le tulafono i le Lusia, o lona uiga e le faʻaaogaina le lilo o fetusiaiga i fesoʻotaʻiga i le Telegram.

E tusa ai ma ia, o fetusiaiga o le tele o tagatanuu o le FSB o le a vaʻavaʻai na o se poloaiga a le faamasinoga. Ma e naʻo ala o tagata taʻitoʻatasi, aemaise lava masalomia "terorisi" o le a i lalo o le faʻatonutonuina tumau e aunoa ma le faʻatonuga faʻamasino.

5 aso talu ai, na lapataia aloaia ai e Roskomnadzor Telegram e uiga i le solia o le tulafono, lea e mafai ona manatu o le amataga o le poloka auala.

O le mea e malie ai, o le Telegram e le o le muamua ave feʻau e poloka i Lusia ona o lona musu e lesitala i le Resitala o Faʻasoasoaina Faʻamatalaga Faʻatulagaina, pei ona manaʻomia e le Tulafono i Faʻamatalaga. I le taimi muamua, mo le le faʻataunuʻuina o lenei manaʻoga, o Zello, Line ma Blackberry instant messengers na poloka.

Valoʻaga o le atinaʻeina o mea na tutupu o faʻasalalauga eseese

O le autu o le polokaina Telegram o loʻo faʻatinoina e le tele o faʻasalalauga

O le sili ona le mautonu vaʻaiga i le lumanaʻi Telegram i Rusia o loʻo taofiofia e le autusitala o le Initaneti galuega Meduza. E tusa ai ma a latou vaʻaiga, mea tutupu o le a atiaʻe e pei ona taua i lalo:

  1. Durov o le a le faʻamalieina manaʻoga o Roskomnadzor.
  2. O lenei faʻalapotopotoga e faʻauia seisi tagi e poloka ai se mea ua toe faʻaauau.
  3. O le tagi o le a faʻatumauina.
  4. Ole a finauina e Durov le faaiuga ile faamasinoga.
  5. O le apili a le apili e faamaonia le uluai faaiuga a le faamasinoga.
  6. O Roskomnadzor o le a toe lafoina seisi lapataiga aloaia.
  7. O le a le fasiotia foi.
  8. Le telefoni i Rusia o le a poloka.

E ese mai i Medusa, Aleksey Polikovsky, o se tusitala mo Novaya Gazeta, i lana tusitusiga "Nine Grams luga Telegram" faaalia le manatu o le polokaina o se punaoa o le a taitai atu i le leai se mea. Fai mai o le polokaina lauiloa tautua na fesoasoani i le mea moni o tagata Rusia o loʻo sailia ni solofanua. O faletua sili laʻupasese ma torrent trackers o loʻo faʻaaogaina lava e le faitau miliona o tagata Lusia, e ui i le mea moni o loʻo poloka latou mo se taimi umi. E leai se mafuaaga e talitonu ai o lenei messenger o le a ese mea uma. O lenei o soʻo se browser suʻesuʻe faʻapitoa e iai se VPN faʻatulagaina - o se talosaga e mafai faʻapipiʻiina ma faʻagaioi i le lua kiliki o le isumu.

E tusa ai ma le nusipepa Vedomosti, Durov na avea le taufaamatau o le polokaina le avefeau ma le malosi ma ua uma ona saunia ni fofo mo tagata tautala Rusia. Aemaise lava, o le a tatala mo ana tagata faʻaaogaina i luga o le Android i le agavaʻa e faʻafetaui ai le fesoʻotaʻiga i le tautua e ala i se sui sui. Masalo o le suʻesuʻega lava e tasi o loʻo saunia mo iOS.

O le a le mea ua tumu i poloka TG

Tele o tagata tutoʻatasi tagata atamamai malilie o le Telegram loka na o le amataga. O le Minisita o Fesootaiga ma Ala o Faasalalauga Nikolay Nikiforov na faamaonia le musuia lenei manatu, fai mai na ia manatu o le tulaga o iai nei ma le avefeau e le taua tele nai lo le faatinoina o le "Spring Package" e isi kamupani ma auaunaga - WhatsApp, Viber, Facebook ma Google.

Alexander Plyushchev, o se lauiloa Lusia tusitala ma Initaneti tagata tomai, talitonu o ofisa atamai ma Rospotrebnadzor iloa o ia le mafai ona tuuina atu ki encryption ki mafuaaga faapitoa. Ae na latou filifili e amata ile Telegram. O le a le tele avanoa faavaomalo nai lo le faʻasauaina o Facebook ma Google.

Na taʻua e le au maimoa ile tele o poloka a Telegram e faapea, o le avanoa i fesootaiga a se isi tagata, e le gata i auaunaga faapitoa, ae faapea foi i tagata taufaasese. E faigofie le finauga. E leai se "ki o tusitusiga" o iai i le tino. A o le mea moni, e mafai lava ona faʻataunuʻu mea e manaʻomia e le FSB e ala i le fauina o se puipuiga saogalemu. Ma lenei faigofie ona faigofie ona faaaoga e tagata tomai faapitoa hackers.

Faʻafefea ona sui pe a poloka?

E le mafai e le WhatsApp ma Viber ona sui atoa le Telegram

O le tauva tele o le Telegram o ni avefeau mai fafo - Viber ma WhatsApp. O le telefoni e leiloa ia i latou na o le lua, ae taua mo le tele, manatu:

  • Ole faʻatonuga ole mafaufau ole Pavel Durov, e le o ia te ia le agavaʻa e faia ai leo ma mea puʻe telefoni i luga ole Initaneti.
  • Le faʻavae autu o le telegram e le o Russified. E valaʻaulia le tagata faʻaaoga e faia na o latou.

O lenei e faamatalaina ai le mea moni na o 19% o tagata nofoia Lusia faaaogaina le avefeau. Ae o WhatsApp ma Viber o loʻo faʻaaogaina e le 56% ma le 36% o tagata Lusia.

Ae ui i lea, e tele isi tulaga lelei o loʻo iai:

  • O fetusiaiga uma i le taimi o iai le teugatupe (sei vagana ai talanoaga faalilolilo) o loʻo teuina i luga o le ao. E ala i le toe tuʻufaʻatasia o le polokalama pe toe faʻapipiʻiina i se isi masini, e maua e le tagata faʻaaoga le avanoa i le talaʻaga o latou talatalanoaga atoa.
  • O sui fou o le Supergroup ua maua le avanoa e vaʻai ai i fetusiaiga mai lava i le taimi na faʻatupu ai le talatalanoaga.
  • Ole mafai ona faʻaopopo hashtags i feau ma suʻe e ala i ai.
  • E mafai ona e filifilia ni feʻau ma auina atu i latou ma le tasi kiliki o le isumu.
  • Ua mafai ona valaʻauina ile talatalanoaga faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga a se tagata e le o iai i le tusi faʻafesoʻotaʻi.
  • E amata otometi le feʻau leo ​​pe a aumaia le telefoni i lou taliga, ma mafai ona tumau i le itula.
  • Malosiaga e faʻaliliu ma ao teuina o faila i le 1.5 GB.

Tusa lava pe poloka le Telegram, e mafai e tagata faaaoga o le punaoa ona aloese le loka pe maua ni tala faʻatusa. Ae e tusa ai ma tagata atamamai, o le faafitauli pepelo sili loloto - o tagata e le faalauaiteleina e le o toe i ai i le tulaga muamua, ma le aia tatau i le le faalauaiteleina o fetusiaiga mafai ona galo.

Pin
Send
Share
Send