Linux ls faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

O le mea moni, i tufatufaina o le faʻagaioioiga faiga i luga o le kernel Linux, e masani ona i ai o loʻo fausia-i faʻafanua faʻatulagaina ma faila faila e faʻatagaina oe e galulue ma faʻatonu faʻapea foʻi ma mea taʻitasi. Ae ui i lea, o nisi taimi e taua ai le sailia o mea i totonu o se faila patino e ala i le faʻavae-in-console. I lenei tulaga, o le faʻatonuga masani e sau i le laveaʻiina ls.

Faʻaogaina le ls poloaiga i luga o Linux

Le au ls, pei o le tele o isi i le Linux kernel-faʻavae OS, e faʻatino lelei ma soʻo se faʻatasiga ma e i ai lona lava faʻataʻitaʻiga. Afai e mafai e le tagata faʻaaogaina ona iloa le saʻo faʻamasinoga o finauga ma le faʻavasegaina faʻavasegaina sao, o le a mafai ona ia vave maua ai faʻamatalaga o loʻo ia manaʻomia e uiga i faila i totonu o laupepa i se taimi vave.

Sailia o se faila faila

Muamua, ia mautinoa ia malamalama i le faʻasologa o le siʻitia i le nofoaga manaʻomia i le "Tigaina". Afai o le a e suʻeina ni faila o loʻo i ai i le lisi e tasi, e sili atu ona faigofie le faia vave lea mai le nofoaga saʻo e aloese mai le manaʻomia e ulufale i le atoa ala i le mea. Ua fuafua le nofoaga ma o le suiga ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le faila pule ma folau i le faʻasino manaʻomia.
  2. Kiliki i soo se aitema ia RMB ma filifili Meatotino.
  3. I le laupepa "Faavae" gauai atu i le aitema "Matua faila". O ia na te manaʻomia ona manatuaina mo le isi suiga.
  4. E totoe naʻo le amataina o le faʻamafanafana i se auala talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, ile uuina o se ki vevela Ctrl + Alt + T pe kiliki i luga o le ata e fetaui i totonu o le lisi.
  5. Ulufale iineicd / fale / tagata faʻaaoga / failae alu i le mea e fiafia i ai. Tagata faʻatau i lenei mea, le igoa ole igoa, ma faila - Igoa o le nofoaga folasaga.

Taimi nei e mafai ona e agaʻi saogalemu i le faʻaaogaina o le 'au na mafaufauina ls faʻaogaina o finauga ma filifiliga eseese. Matou te fautua atu e te faʻamasani oe i le faʻataʻitaʻiga autu i auiliiliga i lalo ifo.

Tagaʻi i mea o loʻo i ai nei le faila

Tusitusiga i le faamafanafanalsaunoa ma ni isi filifiliga, o le ae mauaina faʻamatalaga e uiga i le nofoaga oi ai nei. A fai e amata le faamafanafanaga e leai ni suiga ile taimicd, o le a faʻaalia ai se lisi o faila ma tuatusi o le fale faʻasino.

E folasi folafa i le lanumoana ma o isi mea o loʻo faʻamamaina i le paʻepaʻe. Mea uma o le a faʻaalia i se tasi pe sili atu laina, e fuafua lava i le numera o mea o loʻo i ai. E mafai ona e faamasani i le taliaina tali ma pasi sili atu.

Faʻailoa faʻasino i le nofoaga faʻapitoa

I le amataga o le tusitusiga, sa matou talanoa e uiga i le auala e folau i le alafua tatau i le faamafanafanaga e ala i le na o le tasi na o le poloaʻiga. I le mea oi ai nei, tusils failale mea faila - le igoa o le faila e matamata ai ona mea. O le aoga faʻaalia saʻo e le gata mataʻitusi Latina, ae faʻapea foʻi Cyrillic, i le mafaufauina o le faʻamasinoga, lea e iai taimi e taua tele.

Faʻamolemole ia matau afai e te leʻi muamua sifi i le nofoaga o le faila, i le faʻatonuga e tatau ona e faʻataʻitaʻia le ala i ai ina ia faʻatagaina le mea faigaluega e iloa ai le mea. Ona maua mai lea ole laina faʻaogaina le pepa, mo se faʻataʻitaʻiga,ls / fale / tagata / faila / ata. O lenei tulafono e faʻaogaina i faʻamatalaga ma isi faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina finauga ma galuega.

Faʻauiga o se faila na faia

Poloaiga syntax ls fausia i le auala tutusa e pei o le tele o isi tulaga aoga, e oo lava i tagata fou faʻaoga le a maua se mea fou poʻo le masani ai i lenei. O le a matou auiliiliina le faʻataʻitaʻiga muamua pe a e manaʻomia le vaʻai i le tusitala o se faila ma le aso o le suiga. Ina ia faia lenei mea, ulufale i totonuls -l - faila pulegale mea faila - le igoa o le faʻatonu poʻo le ala atoa i ai. A maeʻa le faʻagaioia, ona e vaʻaia lea o faʻamatalaga o loʻo e sailia.

Faaali faila natia

Linux ei ai se numera tele o natia elemene, aemaise lava pe a sau i faila faila. E mafai ona faʻaali faʻatasi ma isi aitema o le faʻatonuga e ala i le faʻaaoga o se filifiliga. Ona foliga lea o le faʻatonuga.ls -a + igoa pe ala ile faila.

O mea na maua o le a faʻaalia ma fesoʻotaʻiga i le mea e teu ai nofoaga, pe a fai e te le fiafia i lenei faʻamatalaga, na o le sui o le mataupu o le finauga, tusi i lenei mataupu.-A.

Faʻavasega mea

Eseesega, Ou te fia matauina le faʻavasegaina o mea, talu ai e tele ina matua aoga ma fesoasoani i le tagata e faʻaogaina moni maua mea talafeagai i sekone. E i ai filifiliga mo faʻamamaina eseese. Muamua lava, gauai atufaila ls -lSh. O lenei finauga lisiina faila i le faʻaititia o le tele.

Afai e te fiafia e faʻaali i le faʻafoi le faʻasologa, e tatau ona e faʻaopopo naʻo le tasi le tusi i le finauga e mauafaila ls -lShr.

O iʻuga o loʻo faʻaalia i mataʻitusi faʻapitoa ilels -lX + igoa pe ala ile laiga.

Faʻavasega i toe taimi fesuiaʻi -ls -lt + igoa pe ala ile faʻasino.

Ioe, e i ai le tele o filifiliga e le masani ona faʻaaogaina, ae e ono aoga pea mo nisi tagata faʻaaoga. E aofia ai:

  • -B- aua le faʻaalia ni ata faʻafuaseʻi;
  • -C- taunuʻuga o iʻuga i le faʻasologa o pou, ae le o laina;
  • -d- faʻaali naʻo folau i totonu o faʻatonu e aunoa ma a latou tusitusiga;
  • -F- faʻaali o foliga poʻo le ituaiga o faila taʻitasi;
  • -e- Vavaeeseina o elemene uma vavaeeseina e koma;
  • -Q- ave le igoa o mea i upusii;
  • -1- faʻaali se tasi faila i le laina.

O lenei ua e mauaina le manaʻomia faila i totonu o faʻatonu, oe ono manaʻomia e teuteu pe suʻe ni mea talafeagai i le faʻatulagaina o mea. I lenei tulaga, o se isi fausia-i totonu o le poloaiga valaauina grep. E mafai ona faʻamasani oe i le mataupu o lana gaioiga i le isi matou tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Faitau atili: Linux grep Polokalame Faʻataʻitaʻiga

Ma le mea o loʻo iai, i le Linux o loʻo i ai pea se lisi tele o mea aoga aoga faʻamafanafana ma mea faigaluega e masani ona aoga e tusa lava mo tagata sili ona le poto masani. Faitau atili i lenei mataupu atili.

Vaʻai foi: E masani ona faʻaaoga Poloaiga i le Linux Terminal

Ia a faʻamaea la tatou tusitusiga. A e vaʻai, e leai se mea faigata i le 'au lava ia ls ma lona syntax e le o iai, pau le mea e manaʻomia e oe o le usitaʻia tulafono faʻaofi, aua le faia mea sese i igoa o faʻasino igoa ma mafaufau i mataupu resitala o filifiliga.

Pin
Send
Share
Send