Task Manager: masalosalo faiga. Faʻafefea ona maua ma aveese se siama?

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

Ole tele o siama ile Windows e taumafai e nana lo latou iai mai mata o tagata. Ma, e fiafia ai, o nisi taimi o siama e sili atu le lalagaina o latou lava e pei o le Windows faʻafoe faiga ma ina ia oʻo lava i se tagata poto masani e le masani i le muamua tilotilo mauaina se tulaga masalosalo.

Ui i lea, le tele o siama e mafai ona maua i le Windows task manager (i le faasologa laupepa), ona vaʻaia lea o lo latou tulaga i luga o le hard drive ma tape. Ae o le fea o ituaiga eseese o gaioiga (o nisi taimi e tele o latou faʻatonuga) e masani, ma o loʻo manatu ua masalomia?

I lenei mataupu o le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona ou mauaina ni masalosalo faʻagasologa i le pule pule galuega, faʻapea foi ma le faʻafefea ona ou tapeina le siama polokalama mai le PC.

1. Faʻafefea ona ulufale i le task manager

Oe manaʻo e faʻaofi se tuʻufaʻatasiga o faamau CTRL + ALT + FAI pe CTRL + SHIFT + ESC (galue i le Windows XP, 7, 8, 10).

I le pule pule, e mafai ona vaʻaia uma polokalame o loʻo faʻatautaia nei e le komepiuta (tabs talosaga ma le o faiga) I le faasologa laupepa, oe mafai ona vaʻaia uma polokalame ma faiga faʻafoega o loʻo tamoe nei i luga o le komepiuta. Afai o nisi faʻagasologa e mamafa avega tutotonu (faʻaauau CPU) - ona mafai lea ona maeʻa.

Windows 7 Task Pule.

 

 2. AVZ - saʻili mole faʻagasologa gaʻo

E le faigofie i taimi uma le iloa o fea e maua ai le manaʻoga taualumaga ma le mea o le siama "faʻamalu" o ia lava e pei o se tasi o le faiga faʻagasologa (mo se faʻataʻitaʻiga, tele o siama e ufitia i latou lava i le faʻaigoaina i latou lava svhost.exe (ma o se faiga lenei faiga talafeagai mo le Windows e galue)).

I loʻu manatu, e faigofie tele le suʻesuʻe mo ni mea e masalomia ai le faʻaaogaina o se tasi aneti-siama polokalama - AVZ (i le aotelega, o se aofaʻiga atoa o aoga ma le faʻatulagaina ina ia mautinoa le saogalemu PC).

Avz

O le 'upega tafaʻilagi polokalame (o loʻo iai foi fesoʻotaʻiga download): //z-oleg.com/secur/avz/download.php

I le amataga, na ona aveese mai mea o loʻo i totonu o le faila (e mafai ona e siiina mai le fesoʻotaʻiga luga) ma tamoe le polokalama.

I le lisi tautua E lua fesoʻotaʻiga taua: o le pule faʻatautaiga ma le faʻauluuluga pule.

AVZ - 'auʻaunaga lisi.

 

Ou te fautuaina oe muamua alu i le amataga pule ma vaʻai po o a polokalama ma faʻagasologa o loʻo utaina pe a amata Windows. Ui i lea, i le ata i lalo ifo oe mafai ona matauina o nisi polokalame ua faailogaina i lanumeamata (o nei ua faamaonia ma saogalemu faiga, gauai atu i na faiga e uliuli: e i ai se mea i totonu oi latou e te leʻi faʻapipiʻi?).

AVZ - pulega autorun.

 

I le faasologa pule, o le ata o le a foliga tutusa: o loʻo faʻaalia le faiga o loʻo tamoe nei i lau PC. Totogi faapitoa i le uliuli faʻagaioiga (o nei faiga e le mafai ona taʻuina mo le AVZ).

AVZ - Faʻagasologa Pule.

 

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se tasi o masalosalo - e foliga mai o se faiga faʻatulagaina, na o le AVZ e le iloa se mea e uiga i ai ... E mautinoa lava, a le o se siama, o se ituaiga o adware lea e tatalaina ai ni laupepa i se browser poʻo faʻaali mai ni fuʻa.

 

I se tulaga lautele, o le auala sili ona lelei e maua ai se faʻagasologa o le tatalaina lea o ana mea e teu ai (taumatau kiliki i luga ma filifili "Tatala Failauga Teuina Nofoaga" i le lisi menu), ma faʻatumu loa lea faʻagaioiga. A maeʻa - aveese mea uma ua masalomia mai le faila teuina nofoaga.

A maeʻa foʻi se faiga faʻapena, siaki lau komipiuta mo siama ma adware (sili atu i lalo ifo).

Windows Task Manager - tatala faila tulaga nofoaga.

 

3. Sueina lau komepiuta mo siama, adware, trojans, ma isi.

Mo le siakiina o lau komepiuta mo siama i le AVZ polokalama (ma o loʻo sopoina lelei lelei ma ua fautuaina e avea o se faʻaopopoga i lau autu antivirus) - e le mafai ona setiina ni faʻapitoa seti ...

O le a lava le maitauina o sipaka o le a suea ma faʻasolo le "Amata" faʻamau.

AVZ Antivirus Utility - faʻamamaina o PC mo siama.

E vave tele le tilotilo vave: e 50 minute e siaki ai le 50 GB tisiki - e 10 minute (e le toe) i lau laptop.

 

A maeʻa se siaki atoa le komipiuta mo siama, ou te fautuaina le siakiina o le komepiuta ma mea aoga e pei o: Cleaner, ADW Cleaner poʻo Mailwarebytes.

Mea mama - fesoʻotaʻiga i le. 'upega tafaʻilagi: //chistilka.com/

ADW Cleaner - sootaga i le o. 'upega tafaʻilagi: //toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Mailwarebytes - sootaga i le o. Upega Tafaʻilagi: //www.malwarebytes.org/

AdwCleaner - PC faitau vave.

 

4. Faasaʻoina ogaoga o tulaga vaivai

E iʻu ane ua le saogalemu uma Windows faʻaletonu nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o oe autorun ua mafai ona faʻatinoina mai le fesoʻotaʻiga i luga o le upega tafailagi poʻo ni mea e mafai ona aveʻese ai - pe a e fesoʻotaʻi i latou i lau komepiuta - e mafai ona latou aʻafia ai i siama! Ina ia aloese mai ia mea, e tatau ona e tape le autorun. Ioe, o le mea moni, i le tasi itu e le talafeagai: o le disc o le a le toe otometi ona taʻalo pe a uma ona faʻaofi i totonu o le CD-ROM, ae o au faila o le a saogalemu!

Ina ia suia ia tulaga, ile AVZ e tatau ona e alu i le faila vaega, ona amata ai lea o le faʻafitauli faʻafitauli. Ia e na ona filifili mai le faʻasologa o faʻafitauli (faʻataʻitaʻiga, systemic), le tulaga o mea lamatia, ona suʻesuʻeina lea o le PC. O le auala, iinei e mafai foi ona faamamaina le faiga o o faila faila ma solo ese le talafaasolopito o asiasiga i nofoaga eseese.

AVZ - suʻe ma faaleleia vaivaiga.

 

PS

Ae a, e te le o vaʻai i se vaega o faʻagasologa i le pule faʻatino (lelei, poʻo se mea o loʻo utaina le faʻagasologa, ae e leai se mea masalosalo i le faiga), ona ou fautuaina lea o le faʻaaogaina o le Process Explorer aoga (//technet.microsoft.com/en-us/bb896653.aspx )

Pau lava lena, manuia!

Pin
Send
Share
Send