Faʻafefea ona e mauaina le aso Windows

Pin
Send
Share
Send

I totonu o lenei tusi lesona, o loʻo i ai ni nai faigofie auala e vaʻai ai i le aso ma le taimi e faʻapipiʻi ai le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 i luga o se komupiuta, e aunoa ma le faʻaaogaina o polokalame lona tolu, ae naʻo le faʻaaogaina o le faʻagaoioiga, ma ala mai i isi mea aoga.

Ou te le iloa pe aisea e ono manaʻomia ai faamatalaga e uiga i le aso ma le taimi o le Windows install (vagana mo le fia iloa), ae o le fesili e fetaui lelei mo tagata faaaoga, ma o le mea lea e talafeagai ai le mafaufau i tali i ai.

Saili le aso faapipiiina faʻaaogaina le SystemInfo poloaiga i luga o le laina faʻatonu

O le muamua o metotia atonu o se tasi o faigofie. Na o le faʻatinoina o le laina faʻatonu (i le Windows 10, e mafai ona faia lea i le taumatau kiliki luga o le "Start" button, ma i faʻamatalaga uma o Windows - e ala i le oomiina o Win + R ma ulufale atu cmd) ma ulufale mai ile faʻatonuga systeminfo ona tata lea o le Enter.

I le taimi puʻupuʻu o taimi, o le faʻatonu laina o le a faʻaalia uma faʻamatalaga autu e uiga i lau faiga, e aofia ai le aso ma le taimi na faʻapipiʻi ai Windows i lenei komipiuta.

Manatua: o le systeminfo faʻatonu e faʻaalia ai foi le tele o mea e le tatau ai, pe a e manaʻo ia faʻaalia na o faʻamatalaga e uiga i le faʻapipiʻi aso, ona i le Lusia faʻamatalaga o Windows e mafai ona e faʻaogaina le fomu lenei o le poloaʻiga:systeminfo | maua "Aso Faʻapipiʻiina"

Wmic.exe

O le WMIC poloaiga faʻatagaina oe e maua tele faʻamatalaga eseese e uiga i Windows, e aofia ai le aso na faʻapipiʻiina. Naʻo le tusi ile laina laina wmic os maua installdate ma oomi le Enter.

Ona o lea, o le a e vaʻai i se numera umi lea o numera muamua e fa o le tausaga, o le isi numera e lua o le masina, o isi numera e lua o le aso, ma le isi ono numera e fetaui ma itula, minute ma sekone na faʻapipiʻiina le polokalama.

Faʻaogaina Windows Explorer

Ole auala e le sili ona sao ma e le masani ona faʻaaogaina, ae: afai e te le suia pe tape le tagata faʻaaoga na faia i le taimi muamua na tuʻu ai Windows i se komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi, ona oʻo lea i le aso na fai ai le faila a le tagata faʻaaoga. C: Tagata faaaoga Igoa ole Igoa fetaui lelei le faiga faʻapipiʻi aso, ma le taimi e ese i nai minute.

O lona uiga, oe mafai: alu i le faila i le Explorer C: Tagata faʻaaoga, taumatau kiliki i le faila ma le username, ma filifili "Meatotino". I le faila faamatalaga, o le aso o lona fausiaina (le "Fausiaina" fanua) o le a o le aso e te manaʻo ai le faʻatulagaina o le faʻatulagaina (ma faʻaesea lava).

Aso ma le taimi o le faʻatulagaina o faʻatulagaina i totonu ole lesitala faatonu

Ou te le iloa pe o lenei auala o le a aoga e vaʻai i le aso ma le taimi o le Windows faʻapipiʻiina mo se isi e ese mai le polokalame (e le talafeagai tele), ae o le a ou avatu foi ia te oe se tasi.

Afai e te amataina le faatonu lesitala (Win + R, ulufale i le regedit) ma alu i le vaega HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion ona i ai lea o le ae mauaina le faʻataʻitaʻiga Faatuina le Asoo lona aoga e tutusa ma sekone na alu ese mai ia Ianuari 1, 1970 i le aso ma le taimi o le faʻapipiʻiina o loʻo faʻatautaia nei.

Faamatalaga faaopoopo

Tele polokalame na fuafuaina e vaʻaia faʻamatalaga e uiga i le faiga ma uiga o le komepiuta, e aofia ai le faʻaalia o le aso o le faʻapipiʻiina o le Windows.

O se tasi o le faigofie polokalame faʻapitoa i Lusia o Speccy, o se faʻamalama lea e mafai ona e vaʻai i lalo, ae o loʻo lava isi. Masalo se tasi o ia mea ua maeʻa faʻapipiʻiina i lau komepiuta.

Na pau lava o lea. Ui i lea, e manaia pe a e faʻasoa i tala, lea na e manaʻomia ai e maua ai ni faʻamatalaga e uiga i le taimi na faʻapipiʻi ai le masini ile komepiuta.

Pin
Send
Share
Send