Faʻafefea e siaki le faigata malo mo faʻataʻitaʻiga, leaga (polokalama Victoria)?

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

I le tusitusiga i aso nei ou te manaʻo e paʻi atu i le fatu o le komipiuta - le hard drive (ala, tele tagata taua le loto o le پروسي, ae ou te tagata lava ia te le manatu. Afai e susunuina le tagata gaosi - faatau se tasi ma e leai ni faafitauli, pe a fai o le mea malosi ua toe susunuina - ona le mafai lea ona toe maua o faamatalaga i le 99% o mataupu).

O le a le taimi e tatau ai ona ou siaki le masini malosi mo le faʻagaioiga ma leaga vaega? E faia lenei, muamua, pe a latou faʻatauina se fou sipili faigata, ma lona lua, pe a le komepiuta le mautonu: ua ia te oe leo uiga ese (rattle, crackle); i le taimi e ulufale ai i soʻo se faila - e taofi lava le komipiuta; umi kopiina o faʻamatalaga mai le tasi vaega o le hard drive i le isi; leiloa o faila ma faila, ma isi.

I lenei mataupu, Ou te fia taʻuina atu i se gagana faigofie auala e siaki se mea faigata faʻafitauli mo faʻafitauli, lona faʻatinoina auiliiliga i le lumanaʻi, ma faʻavasega i masani masani fesili tagata i luga o le ala.

O lea, sei tatou amata ...

Faʻafouina ile 07/12/2015. E lei leva talu ai, na aliali mai i luga o le blog se tusitusiga e uiga i le toe faʻaleleia o vaega leaga (togafitiga o poloka leaga) ma le HDAT2 polokalame - //pcpro100.info/kak-vyilechit-bad-bloki/ (Ou te manatu o le sootaga o le a talafeagai mo lenei tusitusiga). O lona eseesega tele mai le MHDD ma Vitoria o le lagolago toetoe o soʻo se laupepa ma ni fesoʻotaʻiga: ATA / ATAPI / SATA, SSD, SCSI ma USB.

 

1. O le a le mea tatou te manaʻomia?

Ae le i amataina le suʻega, i mea e le mafai ona mautu le tisipasi malo, ou te fautua atu ia e kopi uma taua taua faila mai le disk i isi ala o faasalalauga: flash drive, fafo HDDs, ma isi (tusitusiga i luga o le faaleoleo).

1) Matou te manaʻomia se polokalame faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiga ma le toe fuataina o le hard drive. E tele naua polokalame tutusa, ou te fautua atu ia faʻaaoga se tasi o sili ona lauiloa - Victoria. Lalo o download sootaga

Victoria 4.46 (Soʻotaga i Softportal)

Victoria 4.3 (download victoria43 - o lenei lomiga tuai atonu e aoga mo tagata e faʻaaogaina Windows 7, 8 - 64 bit system).

2) E tusa o le 1-2 itula le taimi mo le siakiina o se malo malo ma le gafatia e uiga ile 500-750 GB. Ina ia siaki 2-3 TB o disk, e te manaʻomia 3 taimi sili atu taimi! I se tulaga lautele, siakiina o le malosi drive o se galuega umi.

 

2. Siaki le faigamalo ma Victoria

1) Ina ua maeʻa downloading Victoria, aveese le aano atoa o le faʻamaumauga ma tamoe le faila faʻatinoina o le pule. I le Windows 8 - naʻo le kiliki i luga o le faila ma le ki taumatau ki ma filifili "tamoʻe e pei o pule" i le explorer mataupu menu.

 

2) Le isi, o le a tatou vaʻaia se tele-lanu polokalama faʻamalama: alu i le "Standard" tab. O le pito taumatau pito i luga o loʻo faʻaalia ai le tisiki malo ma CD-Rom o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama. Filifili lau masini malosi oe manaʻo e faʻataʻitaʻi. Ona fetaomi lea o le "Tusifolau" faamau. Afai o mea uma sologa lelei, o le ae vaʻai pe faʻafefea ona faʻamatalaina lau masini malosi. Vaʻai le ata i lalo.

 

3) Le isi, alu i le "SMART" tab. Lenei e mafai loa ona kiliki i le "Get SMART" button. I le pito i lalo o le faamalama, le feʻau "SMART Status = GOOD" o le a aliali mai.

A faʻapea o loʻo faʻagaioia le matata o le hard disk i le AHCI (Native SATA) mode, SMART uiga atonu e le mauaina, ma le savali "Maua le S.M.A.R.T. faʻatonuga ... Faʻaletonu i le faitauina o le S.M.A.R.T!" O loʻo lafo atu i le ogalaau. O le faigata o le mauaina o SMART faʻamatalaga o loʻo faʻaalia foi i le tusitusiga "Non ATA" faʻamalamalamaina i le mumu i le taimi o le amataina o ala o faasalalauga e le faʻatagaina e faʻaaogaina le faʻaaogaina ATA Ofisa faʻatonuga, e aofia ai le talosagaina o uiga SMART.

I lenei tulaga, e te manaʻomia le alu i totonu o le BIOS ma i le laupepa Config - >> Serial ATA (SATA) - >> SATA Controller Mode Option - >> suia mai AHCI i Fesootai lelei. A maeʻa suʻega ma Victoria, sui le tulaga e pei ona iai muamua.

E mafai ona e faitau atili i le auala e suia ACHI i le IDE (Compatibility) i laʻu isi tusitusiga: //pcpro100.info/kak-pomenyat-ahci-na-ide/

 

4) O lenei alu i le "Test" tab ma kiliki i le "Amata" faʻamau. I le faamalama autu, i le itu tauagavale, faatafafa valiina i lanu eseese o le a amata faʻaalia. Sili a pe a fai e efuefu uma.

E tatau ona taulaʻi lau vaai ile mumu ma lanumoana tafailagi (le mea e taʻu o faʻaletonu leaga, e uiga ia latou i le pito i lalo). E sili ona leaga pe a fai o loʻo i ai le tele o lanu lanumoana o loʻo i luga o le disk, o le mea lea e fautuaina ai e pasi le disk toe toe faʻaavanoaina ma na o le "Remap" siaki siaki ua ki. I lenei tulaga, o Victoria o le a natia ia vaega leaga na maua. Ile auala lea, ole toe faʻaleleia o mea totino faigata e amata amio le le lelei ua fai nei.

Ae ui i lea, a uma lea toe faʻaleleia, o le malo malosi o le a le masani ona galue mo se taimi umi. Afai na amata ona faʻasolosolo atu i totonu, ona ia faʻamoemoe lea mo se polokalama - oe lava, leai. Faatasi ai ma le numera tele o lanu lanumoana ma mumu - o le taimi lenei e mafaufau ai i se fou faigata. Ae ui i lea, i luga o le hard drive fou o poloka lanumoana e le faʻatagaina uma!

 

Mo se faasinomaga. E uiga i vaega leaga ...

O lanu moana lanumoana Tagata poto masani tagata faʻaaogaina valaʻau leaga vaega (o lona uiga leaga, e le mafai ona faitau mai). O ia mea e le mafai faʻavasega o vaega e mafai ona tupu i le gaosiga o se hard disk ma i lona faʻagaioiga. E tutusa uma, o winchester o se masini masini.

I le taimi o faʻagaioiga, vave suauʻu maneta i le winchester tulaga faʻavili vave, ma faitau ulu agai i luga. I le taimi o le faʻateʻa, o le tuʻi o se masini poʻo se mea e sese ai polokalama, e ono tupu e oʻo i ulu pe paʻu i luga. O le mea lea, toetoe a mautinoa, o le leaga se vaega o le a aliali mai.

I se tulaga lautele, e le faʻamataʻu lea ma tele vaega o loʻo i ai vaega ia. O le faila faiga o le disk e mafai ona vavaeeseina ia vaega mai le kopiina / faitauina faila. Ova taimi, numera o leaga leaga e ono faʻaopopo. Ae, o se tulafono, hard drive masani ona avea ma le aoga mo isi mafuaaga, i luma o le leaga vaega "fasiotia". E le gata i lea, leaga vaega e mafai ona tuʻua faʻaaogaina faʻapitoa polokalama, tasi o le matou faʻaaogaina i lenei tusitusiga. I le maea ai o se faʻagasologa - e masani lava, o le malo malosi amata ona galue e sili atu mautu ma sili atu, ae ui i lea, e le o iloa pe o le a le umi o lenei tulaga mautu ...

Faatasi ai ma sili ...

 

Pin
Send
Share
Send