Suia igoa koluma mai numera i le numera

Pin
Send
Share
Send

E iloa i mea masani, faʻaulutala ulutala i Excel e faʻailo i mataʻitusi o le Latina mataitusi. Ae, i se tasi taimi, e mafai e le tagata faaaoga ona maua o koluma ua faʻaalia nei e numera. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaʻaga: eseese ituaiga o polokalame leaga, lava mea e leʻi fuafuaina, suia ma le loto i le faʻaoga i se isi tagata, ma isi. Ae, poʻo a lava mafuaʻaga, pe a tupu se tulaga faʻapena, o le mataupu o le toe faʻafoʻi mai o le faʻaali igoa o koluma i le tulaga masani ua avea talafeagai. Sei o tatou saili pe faʻafefea ona suia numera i mataitusi i Excel.

Faaali Suiga Filifiliga

E lua filifiliga mo le aumaia o le faamaopoopo panel i lona masani masani. O se tasi oi latou o loʻo faia e ala i le Excel interface, ma le lona lua e aofia ai le ulufale atu i le tulafono lima le faʻaaogaina o le tulafono. Sei o tatou mafaufau i metotia uma nei i nisi auiliiliga.

Metotia 1: faʻaaoga le polokalame interface

O le faigofie auala e suia ai le faʻafanua o suafa koluma mai numera i mataʻitusi o le faʻaaogaina lea o le tuʻu saʻo meafaigaluega o le polokalama.

  1. Matou te faia le suiga i le laupepa Faila.
  2. Ua matou o atu i le vaega "Filifiliga".
  3. I le faʻamalama e matala, o polokalame e alu i le vaega faʻavae Fuafuaga.
  4. Ina ua maeʻa le fesuiaʻiga i le ogatotonu o le faamalama o loʻo matou suʻea le faʻatulagaina "Galulue ma fuainumera". Latalata ane le fuainumera "R1C1 Link Faiga" tatala. Kiliki le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

O lenei o le igoa o pou i luga o le faamaopoopoina vaega o le a faia le foliga masani i matou, o lona uiga, o le a faailoaina i tusi.

Metotia 2: faʻaaoga se makro

O le vaega lona lua e fai ma fofo i le faʻafitauli e aofia ai le faʻaogaina o se makro.

  1. Matou te faʻamalosia le galuega faʻatulaga i luga ole lipine, pe a fai e tape. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa Faila. Le isi, kiliki i luga o le tusifaitau "Filifiliga".
  2. I le faʻamalama e matala, filifili Faatulagaina o lipine. I le itu taumatau o le faamalama, siaki le pusa i autafa "Atiina aʻe". Kiliki le ki "Ua lelei". O le mea lea, o le atinaʻe faʻatulagaina.
  3. Alu i le tab "Atiinaʻe". Kiliki le ki "Vaaia Faʻavae"o loʻo tu i le itu tauagavale o le lipine i le poloka poloka "Tulafono". E le mafai ona faia nei gaioiga i luga o le mea faapipii, ae na o le taina ole keyboard auala puʻupuʻu ile keyboard Alt + F11.
  4. Ua tatalaina le faʻatonu ole VBA. Faasolo i luga le keyboard komipiuta Ctrl + ga. I le faʻamalama e matala, ulufale i le code:

    Talosaga.ReferenceStyle = xlA1

    Kiliki le ki Ulufale.

I le maeʻa ai o nei gaioiga, o le mataʻitusi faʻaalia o koluma igoa o le laupepa e toe foʻi mai, sui le numera numera.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o se suiga le fuafuaina i le igoa o le koluma faʻafesoʻotaʻi mai le faʻasologa i le numera e le tatau ona fememeaʻi ai le tagata faʻaaogaina. E faigofie ona toe faafoi mea uma i lona tulaga muamua e ala ile suia o le Excel nofoaga. Le filifiliga o le faʻaaogaina o se makro e talafeagai le faʻaaogaina pe a fai, mo nisi mafuaʻaga, e le mafai ona faʻaaogaina le metotia masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se ituaiga toʻilalo. E mafai, ioe, mafai ona faʻaaoga lenei filifiliga mo faʻataʻitaʻiga, naʻo le vaʻai pe faʻafefea ona galue le ituaiga ituaiga fesuiaʻi i le faʻataʻitaʻi.

Pin
Send
Share
Send