Saili le vevela o le ata vitio i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

Le ata vitio i luga o se komepiuta ma Windows 10 o se tasi o sili ona taua ma taugata vaega, o le overheating o mafua ai se pa'ū tele i le faʻatinoga. I se faʻaopopoga, ona o le faʻaaogaina pea o le mafanafana, o le masini e ono leiloa, manaʻomia le sui. Ina ia aloese mai mea le lelei, e aoga i nisi taimi aoga le siakiina o le vevela. E uiga i lenei faiga o le a tatou talanoaina i le gasologa o lenei tusitusiga.

Saili le vevela o le ata vitio i le Windows 10

E ala i le le masani ai, o le Windows 10 faʻagaioia faiga, pei o isi muamua faʻaaliga, e le maua ai le mafai e vaʻaia faʻamatalaga e uiga i le vevela o vaega, e aofia ai se vitio pepa. Ona o lenei, le a e tatau ona faʻaaogaina polokalama lona tolu vaega e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa pe a faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tele o polokalame e galue i isi faʻamatalaga o le OS, faʻataga ai oe e maua ai foʻi faʻamatalaga e uiga i le vevela o isi vaega.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona e iloaina le vevela o le gaosi i le Windows 10

Filifiliga 1: AIDA64

AIDA64 o se tasi o meafaigaluega sili ona aoga mo le faʻailoaina o se komepiuta mai lalo o le faʻagaioiga faiga. O lenei polokalama faʻatino e auiliili faʻamatalaga e uiga i mea faʻapipiʻi vaega ma le vevela, pe a mafai. I ai, e mafai foi ona fuafua le tulaga o le mafanafana o le ata vitio, uma fausia-i luga o komepiuta feʻaveaʻi, ma faʻaitino.

Sii maia le AIDA64

  1. Mulimuli i le sootaga i luga, download le polokalama i lau komepiuta ma faʻapipiʻi. O le faʻasaʻoloto e te filifilia e le afaina, i tulaga uma o le vevela faʻamatalaga o loʻo faʻaali tutusa lelei.
  2. A maeʻa le polokalame, alu i le vaega "Komepiuta" ma filifili "Sensosi".

    Faitau foi: Auala e faʻaaoga ai le AIDA64

  3. O le itulau e tatalaina o le a maua faʻamatalaga e uiga i vaega taitasi. Fuafua i le ituaiga o ata vitio faʻapipiʻi, le manaʻomia manaʻomia o le a faʻailoa atu e le saini "Meaola GP".

    O le taua faʻataʻitaʻiga atonu e tele i le taimi e tasi ona o le iai o le sili atu ma le tasi pepa vitio, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o se komepiuta. Peitai, o nisi GPU faʻataʻitaʻiga o le a le faʻaalia.

A o e vaʻai, AIDA64 faʻafaigofie ona fuaina le vevela o le ata vitio, tusa lava poʻo le a le ituaiga. E masani ona lava lenei polokalama e lava.

Filifiliga 2: HWMonitor

E sili atu le puʻupuʻu ole HWMonitor i tulaga o fesoʻotaʻiga ma mamafa atoa nai lo le AIDA64. Peitai, naʻo faʻamatalaga na maua o le vevela o vaega eseese. O le vitio card e leai se tuusaunoaga.

Sii mai le HWMonitor

  1. Faatu ma tamoe le polokalama. E leai se mea e alu i se mea; vevela faʻamatalaga o le a tuʻuina atu i luga o le itulau autu.
  2. Mo faʻamatalaga e tatau ai ile vevela, faʻalautele le poloka ma le igoa o lau ata vitio ma faia tutusa ma le vaega "Vevela". O iʻina e maua ai faʻamatalaga e uiga i le GPU faʻamafanafana i le taimi o le fuaina.

    Faitau foi: Auala e faʻaaoga ai le HWMonitor

O le polokalama e matua faigofie e faʻaaogaina, ma o lea e mafai ai ona faigofie ona maua le faʻamatalaga e te manaʻomia. Peitai, pei ona i AIDA64, e le masani ona mafai ona siaki le vevela. Aemaise a le tuʻufaʻatasia GPU i luga ole komepiuta.

Filifiliga 3: SpeedFan

O lenei polokalame e faigofie tele foi ona faʻaaogaina ona o lona lautele, ae ui i lea, e maua ai faʻamatalaga faitau mai uma sensors. I le tulaga masani, SpeedFan ei ai le Igilisi faʻasalalauga, ae mafai ona e faʻaaogaina Rusia i le tulaga.

Sii mai le SpeedFan

  1. Faʻamatalaga e uiga i le faʻamafanafana o le GPU o le a lafoina i luga o le itulau tele "Faailoilo" i seisi poloka. Le laina manaʻomia ua faʻaalia o "GPU".
  2. Ma le isi, o le polokalame e saunia "Siata". Alu i le talafeagai tab ma filifili "Vevela" mai le lisi paʻu-i lalo, e mafai ona sili atu manino vaaia le pa'ū ma faʻateleina tikeri i le moni taimi.
  3. Toe foi i le itulau autu ma kiliki "Fetuunaiga". Lenei ile luga o laupepa "Vevela" o le ai ai faʻamatalaga i luga o vaega taʻitasi o le komepiuta, e aofia ai le ata vitio ua filifilia e "GPU". E iai nai faʻamatalaga sili atu nai lo le itulau autu.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaogaina le SpeedFan

O lenei polokalama o le a avea ma sili atu avanoa i le mea na muamua atu, e maua ai le avanoa e le gata i le mataituina o le vevela, ae ia lava faʻafesuiaʻi ma le tagata lava ia le saoasaoa o faapipiiina cooler uma.

Filifiliga 4: Piriform Speccy

O le Piriform Speccy polokalama e le masani tele pei ona iloiloina muamua, ae e tatau ona mataala i le mea sili ona ua tatalaina e le kamupani nafa ma le lagolagoina CCleaner. O faamatalaga manaʻomia e mafai ona vaʻaia faʻatasi i ni vaega se lua e eseʻese i le lautele faʻamatalaga faʻamatalaga.

Sii maia Piriform Speccy

  1. I le taimi lava e amata ai le polokalame, o le vevela o le ata vitio e mafai ona vaaia i luga o le laupepa autu i le poloka "Ata". O iinei o le a e vaʻai ai i le faʻataʻitaʻiga o le mea fetuunai ata vitio ma ata tifaga.
  2. O isi auiliiliga o loʻo maua i luga o le pusa. "Ata"pe afai e te filifilia le mea talafeagai i le lisi. Naʻo ni masini e iloa i le vevela, faʻaalia faʻamatalaga e uiga i lenei mea i le laina "Vevela".

Matou te faʻamoemoe o le mea na faʻaaogaina e aoga ia te oe, faʻataga ai oe e saili faʻamatalaga e uiga i le vevela o le vitio pepa.

Filifiliga 5: gadgets

O se isi filifiliga mo mataʻitu faifai pea o gadgets ma widgets ua aveeseina ma le masani mai le Windows 10 mo le saogalemu mafuaʻaga. Ae ui i lea, e mafai ona toe faʻafoi mai e avea ma se tutoʻatasi tutoʻatasi polokalama, lea na tatou iloiloina i se isi faʻatonuga i luga ole laiga. Ina ia iloa le vevela o le vitio pepa i lenei tulaga, a lauiloa lauiloa gadget le a fesoasoani "Mataituina GPU".

Alu i le Download GPU Monitor Gadget

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi masini mea i le Windows 10

E pei ona fai mai, e le masani ai o le faiga e le mafai ona tuʻuina mai mea faigaluega mo le vaʻaia o le vevela o le ata vitio, a, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua le faʻaogaina faʻanofo i le BIOS. Sa matou suesueina uma le sili e talafeagai polokalame e faʻaaogaina ma o lea faʻaiʻu le tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send