Faailoga o se vitio chip chip

Pin
Send
Share
Send


E masani ona oʻo mai i le fuaitau o le komipiuta e ala i le komepiuta feaveaʻi ma komepiuta. O le aso o le a tatou taumafai e faʻamatala uiga o nei upu, ma faʻamatala foʻi faʻailoga o lenei faʻafitauli.

O le a le chip blade

Muamua, ia tatou faʻamatala o le a le uiga o le upu "lau". O le faigofie faigofie faʻamatalaga o le sologa lelei o le soldering o le GPU chip i le meaʻoaʻoina pe i luga o le laupapa o le solia. Mo se faʻamatalaga sili atu, vaʻai i le ata i lalo. O le nofoaga o loʻo motusia le fesoʻotaʻiga i lalo o le chip ma le substrate o loʻo faʻailoaina mai e le numera 1, o le solia o le mea faʻapipiʻi ma laupapa faʻapitoa e le numera 2.

O lenei mea e tupu mo ni mafuaaga autu se tolu: maualuga le vevela, masini leaga, pe o fale gaosi faaletonu. Le ata vitio o se ituaiga o laʻitiiti laiti motherboard ma se faʻagasologa ma manatua faʻapipiʻi i luga o lea, ma e manaʻomia foʻi le maualuga-lelei le maalili e ala i se tuʻufaʻatasiga o mea faʻataʻutaʻu ma coolers, ma o nisi taimi mafatia mai le soona vevela. Mai le maualuga tele o le vevela (i luga o le 80 tikeri Celsius) taʻimua polo liusuavai, faʻafesoʻotaʻi, poʻo le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, lea na faʻapipiʻi ai le tioata i le faʻavae, ua faaleagaina.

Leaga e tupu ai le faʻaletonu e le gata o se faʻaiuga o le teʻi ma le faʻaletonu - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaleagaina le fesoʻotaʻiga i le va o le malamala ma le mea e nofo ai i lalo i le faʻamalosia o le fao ia e faʻamautu le faʻamaloloina tele ina ua uma ona vavae ese le pepa mo le tautua. E i ai foi lauiloa mataupu na paʻu ese le chip ona o le faʻataofiofi - faʻaogaina ata i le ATX modern unit faʻapipiʻi tuʻutuʻu i le itu ma tautau mai le motherboard, o nisi taimi e tau atu i faʻafitauli.

E mafai foi ona faia se mea e tupu ile faʻaipoipoga - ose mea e oʻo mai i fale taʻutaʻua e pei ole ASUS poʻo le MSI, ma e masani ona faʻailo i ituaiga e pei ole Palit.

Faʻafefea ona iloa se auila sipela

O le sipela moli lava e mafai ona iloa i auga nei.

Faʻaaliga 1: Faʻafitauli ma talosaga ma taʻaloga

A iai ni faʻafitauli ma le faʻalauiloaina o taʻaloga (mea sese, faʻaletonu, faʻaʻaisa) poʻo le polokalama e faʻaaogaina se ata ata (faʻatonutonu ata ma ata vitio, polokalame mo le cryptocurrency mining), o na mea faʻaalia e mafai ona mafaufauina o le muamua logo o se faʻaletonu. Mo se saʻo tonu tonu o le mafuaʻaga o le faʻaletonu, matou te fautuaina le toe faʻaleleia o avetaavale ma faʻamamaina le faiga o faaputuga otaota.

Nisi faʻamatalaga:
Matou te faʻafouina avetaʻavale luga o le ata vitio
Fufulu Windows mai faila mataga

Faailoga 2: Sese 43 i le "Device Manager"

O le isi faʻalavelave o le sese lea "Ua taofi le masini lea (numera 43)." Le tele o taimi, o ona foliga e fesoʻotaʻi ma mea leaga mea faigaluega, lea e aofia ai ma le malamala moli sili ona taatele.

Silasila foʻi: Faʻaletonu "O lenei masini na taofia (faʻailoga 43)" i totonu o Windows

Ua aliali mai 3: Ata tusia

O le mea e sili ona manino ma moni le faʻailoga o le faʻafitauli o loʻo foliga mai o le faʻaali mai o ata faʻataʻitaʻi i foliga o laina uumi ma faʻataʻamilomilo, o le mishmash o pixels i nisi vaega o le faʻaali i foliga o sikuea poʻo "uila uila". O mea e aliali mai ua mafua ona o le sese decoding o le faailo e ui atu i le va o le mataitu ma le kata, lea e faʻaalia tonu lava ona o le lafoaʻi o le ata kiki.

Puapuagatia

E naʻo le lua fofo i lenei faʻaletonu - o le suia atoa o le ata vitio, poʻo le suiina o se ata kofe.

Lapataiga! I luga o le Initaneti e tele faʻatonuga mo le "faʻamafanafana" le chip i le fale faʻaaoga se ogaumu, uʻamea poʻo isi auala faʻaleleia. O nei metotia e leʻo se fofo i le faʻafitauli, ma e naʻo faʻaaogaina e mafai ona faʻaaoga o se mea e suʻesuʻe ai mea!

A faʻapea e sui se pepa ata i luga o ia lava e le o se mea tele, ona toe faʻaleleia lea i le fale o se mea e le mafai tele: o mea faʻapitoa e manaʻomia o le a toe fai mai ai le chip (suiina soldered polo polo), o lea e sili atu taugofie ma sili atu le faʻatuatuaina faʻafesoʻotaʻi se tautua.

Auala e aloese ai mai se palapala

Ina ia puipuia le toe taʻu mai o le faafitauli, matau le tele o tuutuuga:

  1. Maua ni ata vitio fou mai faʻatau atu faleoloa i faʻatuatuaina faleoloa faleoloa. Taumafai e aua le faʻataʻavaleina ma faʻaaoga pepa, ona o le tele o scammers ave masini ma se lau, faʻamafanafana latou mo se taimi puʻupuʻu fofo i le faʻafitauli ma faʻatau atu ia latou atoa aoga.
  2. Ia faia e le aunoa le tausiga i luga o le ata vitio: suia le gaʻo faʻamalulu, siaki le tulaga o le heatsink ma coolers, fufulu le komepiuta o faʻaputuga pefu.
  3. A e agaʻi atu i le overclocking, vaʻai totoʻa i le voltage ma le mana e faʻaaogaina ai le eletise (TDP) - afai e maualuga tele le GPU, o le GPU o le a ova le ova, lea e mafai ona oʻo ai i le liusuavai o polo ma le tiaʻi e sosoʻo.
  4. A faʻataunuʻuina nei tulaga, o le tele o le faʻamatalaina o faafitauli, e faʻaititia tele.

Faaiuga

O auga o se mea leaga masini i foliga o le GPU chip blade e faigofie tele ona iloa, ae toe faʻaleleia e mafai ona taugata tele i tulaga o tupe ma taumafaiga.

Pin
Send
Share
Send