Faʻafefea ona faʻaoga le HDDScan

Pin
Send
Share
Send

O le faʻagaioiga o tekinolosi tekonolosi o le gaosiga o faʻamatalaga tuʻuina atu i foliga faʻatekinolosi. O le tulaga o le teuina auala faʻafoeina fuafuaina le atoa faagaoioia o se komepiuta, komepiuta feaveaʻi poʻo isi masini. Afai e i ai ni faʻafitauli i le aufaasālalau, o le faʻagaioiga o le isi vaega o mea faigaluega e le aoga.

O gaioiga ma taua faʻamaumauga, faia o poloketi, faʻatonutonuina o mea fuafua ma isi galuega e manaʻomia se faʻamaoniga o le saogalemu o faʻamatalaga, faʻaauau pea le mataʻituina o le tulaga o faʻasalalauga. Mo le mataituina ma siaki faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina polokalame eseese e faʻamautu ai tulaga ma mea o totoe o le faʻamatalaga. Mafaufau poo le a le polokalame HDDScan, pe faʻapefea ona faʻaaogaina, ma pe o le a lona gafatia.

Mataupu

  • O le a le ituaiga polokalama ma o le a le aoga?
  • Sii mai ma faalauiloa
  • Faʻafefea ona faʻaoga le HDDScan
    • Fesootai vitio

O le a le ituaiga polokalama ma o le a le aoga?

HDDScan o se aoga mo le suʻega o faʻamatalaga teuina masini (HDD, RAID, Flash). O le polokalame ua mamanuina e suʻesuʻe ai faamatalaga teuina masini mo le i ai o BAD-poloka, vaʻai S.M.A.R.T-uiga o le taʻavale, suia tulaga faʻapitoa (pule pulega, spindle amataga / taofi, fetuʻutuʻunaʻi le tioata).

O le feaveaʻiga faʻamatalaga (o lona uiga, e le manaʻomia faapipiiina) o loʻo tufatufaina atu i luga o le Upega tafaʻilagi fua, ae o le polokalama e sili atu download mai le aloaʻia aloaʻia: //hddscan.com / ... O le polokalama e māmā ma o le a nofoia na o 3.6 MB avanoa.

Lagolagoina e Windows faʻaogaina faiga mai XP i se taimi mulimuli ane.

Le vaega autu o masini faʻaaogaina o ni malo ma fesoʻotaʻiga:

  • IDE
  • ATA / SATA;
  • FireWire poʻo le IEEE1394;
  • SCSI
  • USB (e iai faʻatapulaʻa mo galuega).

O le fesoʻotaʻiga i lenei tulaga o se auala e faʻafesoʻotaʻi ai se mea fai malosi i le motherboard. Galulue ma USB-masini e faia foi, ae ma nisi tapulaʻa o le gaioiga. Mo flash drive, na o galuega suʻega e mafai. O suʻega e naʻo le pau lea o le ituaiga o asiasiga o RAID array ma ATA / SATA / SCSI interfaces. Ole mea moni, ole polokalame HDDScan e mafai ona galulue ma soʻo se mea e mafai ona aveeseina pe a fesoʻotaʻi atu i le komepiuta pe a fai e iai a latou lava teuina faʻamatalaga. O le talosaga o loʻo iai le tele o galuega ma faʻatagaina oe e maua le maualuga maualuga tulaga lelei. E tatau na faʻatinoina o le HDDScan aoga e le o aofia ai le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le gaioiga, ua na o le faʻapitoa e fuafuaina e faʻataʻitaʻi, suʻesuʻe ma iloa ai vaega o loʻo i totonu ole faʻamaumauga faigata.

Vala o le polokalama:

  • faamatalaga tisiketi;
  • luga suʻega e faʻaaoga ai metotia eseese;
  • manatu uiga S.M.A.R.T. (o lona uiga o le masini lava-faʻataʻitaʻiga, fuafuaina o totoe o le ola ma tulaga lautele);
  • fetuunai pe suia AAM (leo tulaga) po o APM ma PM (alualu i luma mana pulega) taua;
  • le faʻaalia o le faʻatinoina o faailo o mea malo tisiki i le faʻamasinoga e maua ai le avanoa o le mataituina faifai pea.

Oe ono maua le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le polokalame CCleaner aoga: //pcpro100.info/ccleaner-kak-polzovatsya/.

Sii mai ma faalauiloa

  1. Sii mai le HDDScan.exe faila ma kiliki lua-kiliki i luga o le agavale isumu agavale e amata ai.
  2. Kiliki "Ou te malie", ina ua uma ona tatala mai le faʻamalama autu.

A e toe amataina, o le autu polokalama faʻamalama tatalaina lata ane vave. O le faʻagasologa atoa e aofia ai i le fuafuaina o masini e tatau ona galue ai le aoga, o lea ua talitonu e le manaʻomia le faapipiiina le polokalama, o loʻo galue i luga o le faʻavae o le taulaga vaega o le tele o talosaga. Lenei meatotino faʻalauteleina agavaʻa o le polokalame, faʻatagaina ai le tagata faʻaaogaina e tamoʻe i luga o soʻo se masini poʻo se mea tisiki tisainiina e aunoa ma aia tatau faʻatonu.

Faʻafefea ona faʻaoga le HDDScan

O le faʻamalama autu o le aoga foliga faigofie ma manino - i le pito i luga o loʻo i ai se laufanua ma le igoa o faʻamatalaga faʻasalalau.

E i ai le u i ai, pe a kiliki, o le mataʻu i lalo o lisi uma o faʻasalalauga e fesoʻotaʻi i le motherboard foliga mai.

Mai le lisi e mafai ona e filifilia le auala o ana suʻega e te manaʻo e fai

Lalo o tolu faamau mo le valaʻauina o gaioiga masani:

  • Saunoa S.M.A.R.T. Aoao Soifua Maloloina Faamatalaga. O le faʻapipiʻiina o lenei faʻamau e aumaia ai se faʻamatalaga o le tagata lava ia, lea o loʻo faʻaalia uma ai tapulaʻa o le hard disk poʻo isi faʻasalalau;
  • FAASOLOGA Faitau ma Faʻataʻitaʻiga Wright. Amataina le suʻega luga o le masini suʻega faʻagasologa. E i ai tulaga suʻega e 4, Faʻamaonia, Faitau, Pepe, Tape. Latou te faia le tele o ituaiga o siaki - mai le siakiina saoasaoa faitauga i le faailoaina o leaga vaega. Filifiliga o se tasi poʻo se isi o le filifiliga o le a mafua ai se faʻatalanoaga pusa e aliali mai ma amata le suʻega faʻataʻitaʻiga;
  • GALUEGA Faamatalaga ma Vaega. Valaʻau i luga pule pe tofia le galuega manaʻo. 5 meafaigaluega o loʻo avanoa, DRIVE ID (faʻamaumauga faʻamaumauga mo le tisaina tautua), MATAUPU (foliga, le ATA poʻo SCSI pulea faamalama matala), SMART TESTS (le mafai ona filifili se tasi o le tolu filifiliga suʻega), TEMP MON (faʻaalia o le taimi nei ala o ala o faasalalauga vevela), COMMAND (tatalaina mataupu mo le tusi talosaga).

I le pito i lalo o le autu faamalama o auiliiliga o le auiliiliga auala, o ana tapulaʻa ma le igoa o loʻo lisiina. O le isi o le ki faamau mo le galuega pule - le faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le pasia o le suʻega o loʻo faia nei.

  1. Ua manaʻomia lou amata siaki e ala ile suʻesuʻeina ole lipoti S.M.A.R.T.

    Afai o loʻo i ai se lanu lanumeamata i autafa o le uiga, ona leai lea o ni suiga i le galuega

    O tulaga uma e galue masani ma e le mafua ai faʻafitauli e faʻailo ile faʻailoga lanu lanumeamata. Mafai ona faaletonu poʻo ni mea laiti e faʻailo i le samasama samasama ma le faʻailoga fiafia. O faʻafitauli matuia e faʻailoga i le mumu.

  2. Alu e suʻe filifiliga.

    Filifili se tasi o ituaiga suʻega

    Ole suʻega ose umi gaioiga e manaʻomia ai se taimi o le taimi. I le teori, e tele faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia faʻatasi, ae i le faʻataʻitaʻiga e le fautuaina lenei. E le tuʻuina atu e le polokalama se tulaga mautu ma maualuga-lelei faʻaiuga i ia tulaga, o le mea lea, afai e tatau ai, faia ni ituaiga o suʻega, e sili atu le faaalu sina taimi ma faʻataʻitaʻi i latou i le taimi. O avanoa nei o loʻo avanoa:

    • Faamaonia O le upega sao faitauina sao o faʻamatalaga e siakiina, e aunoa ma faʻamaumauga feʻaveaʻi e ala ile Ofisa;
    • Faitau Siakiina o le saoasaoa faitau ma faʻamaumauga feaveaʻi i luga o le Ofisa;
    • Pepe Siakiina o le saoasaoa o le faitau faʻatasi ma le tuʻuina atu luga o le Ofisa, ma faia i se faʻasologa faʻapitoa: muamua poloka-mulimuli-lua-penultimate-tolu ... etc.;
    • Tapē. O se poloketi faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo tusia i le tisiki. Le lelei o le puʻeina, faitauina o loʻo siakiina, ua vave ona iloa le saoasaoa o faʻamaumauga. Faʻamatalaga i lenei vaega o le disc o le a leiloa.

A filifilia le ituaiga o suʻega, e aliali mai se faʻamalama lea e faʻaalia ai:

  • le numera o le muamua vaega e faʻamaonia;
  • numera o poloka e faʻataʻitaʻi;
  • o le tele o le tasi poloka (o le numera o vaega LBA o loʻo aofia ai i le tasi poloka).

    Faamaoti disk scan filifiliga

A e kiliki i le Right Right, o le suʻega e faʻaopopoina i le galuega faʻatulagaina. O se laina e aliali mai i le task manager window ma faamatalaga lata mai e uiga i le suʻega. O se tasi kiliki i luga o aumaia ai se lisi e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i auiliiliga o le faʻagasologa, taofi, taofi pe faʻamuta atoa se galuega. Faalua-kiliki i luga o le laina o le a aumaia se faʻamalama ma faʻamatalaga auiliili e uiga i le suʻega i le moni taimi ma se faʻaaliga vaaia o le gaioiga. O le faʻamalama e tolu ata vaʻaia filifiliga, i le faʻasologa o se kalafi, faʻafanua poʻo se poloka o fuainumera faʻamaumauga. Le tele o filifiliga e mafai ai ona e maua le sili auiliiliga ma malamalama i le tagata faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le faiga.

A oomi le faʻamau o TOOLS, ua avanoa le lisi o mea faigaluega. Oe mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i le faʻamalosi tino poʻo le faʻamasinoga lelei o le taʻavale, lea e te manaʻomia e kiliki i le DRIVE ID.

O faʻasalalauga iʻuga o suʻega e faʻaalia i se laulau talafeagai.

O le vaega MATAUPU faatagaina oe e suia nisi o ala o faasalalauga tulaga (vagana ai masini USB).

I lenei vaega, e mafai ona suia le tulaga mo uma ala o faasalalauga vagana USB

Avanoa e aliali mai:

  • faaitiitia leo (AAM galuega, e le maua i luga o ituaiga uma o tisiketi);
  • fetuunai le spindle fesuiaiga auala, lea e sefe ai le malosi ma punaoa. O le faʻavavega o le saoasaoa ua seti i se taofi atoa i le le aoga (AWP galuega);
  • faʻaaoga le spindle stop delay timer (PM galuega). O le spindle o le a otometi lava taofi pe a uma ona faʻatatauina taimi pe a fai o le disk e le o faʻaaogaina nei;
  • le mafai e faʻatopetope ona amata le spindle i le talosaga a le polokalama faʻatinoina.

Mo tisiketi ma SCSI / SAS / FC Ofisa, o le filifiliga o le faʻailoaina o loʻo iloa faʻaletonu faaletonu poʻo mea le atoatoa o le tino, faʻapea foʻi ma le amataina ma le taofia o le spindle, o loʻo avanoa.

SMART TESTS faʻagaioiga o loʻo avanoa i 3 filifiliga:

  • puʻupuʻu. E iʻu 1-2 minute, o loʻo siaki le mata o le disk ma e faʻataʻitaʻi se vave o faʻafitauli o vaega;
  • alualu i luma. Umi - e uiga ile 2 itula. Ua siakiina namu o le aufaasālalau, ua siaki luga luga;
  • felauaiga E iʻu i ni nai minute le umi, o mea faigaluega o le masini eletise ua siakiina ma ua maua ai ni faʻafitauli.

O le siaki siaki e mafai ona tumau i le 2 itula

Ole TEMP MON function mafai ai ona iloa tonu le tikeri o le mafanafana o le disc i le taimi nei.

O le polokalame o loʻo faʻaali ai le ala vevela faʻasalalau

O se aoga aoga tele, talu overheating o ala faʻasalalau faailoa faʻaititia se faʻaititia o le punaoa o feoaʻi vaega ma le manaʻoga e sui le disk ina ia aloese mai le leiloa o faʻamatalaga taua.

E mafai e le HDDScan ona fai se laina laina ona faʻasao lea i se * .cmd po * .bat file.

Le polokalame toe fetuunai le aufaasālalau

O le uiga o lenei gaioiga o le faʻalauiloaina o se faila amata le amataga o le polokalama i le pito i tua ma le toe faʻafouina o le disk tulaga tapulaʻa. E leai se mea e tatau ona ulufale ai i faʻatatau talafeagai tapulaʻa, lea e sefe ai le taimi ma faʻatagaina oe e seti le faʻamasinoga auala e aunoa ma ni mea sese.

Faʻatautaia se siaki atoa i mea uma e le o le galuega a le tagata faʻaaoga. E masani lava, nisi tapulaʻa poʻo faʻagaioiga o le tisiki o loʻo suʻesuʻeina e fesiligia pe manaʻomia le mataituina faifai pea. E sili ona taua faʻailoilo e mafai ona mafaufauina o se tulaga lautele faʻamatalaga o faʻamatalaga, lea e tuʻuina mai ai faʻamatalaga auiliili i le i ai ma le tele o faʻafitauli vaega, faʻapea foi ma suʻesuʻega siaki e faʻailoa mai ai le tulaga o le laualuga i le taimi o faʻagaioiga o le masini.

Fesootai vitio

O le polokalame HDDScan o se fesoasoani faigofie ma faʻatuatuaina i lenei mataʻupu taua, o se mea maua fua ma leai se aoga maualuga. Ole mafai ile mataituina o le tulaga o hard drive poʻo isi faʻasalalauga faʻapipiʻi i le motherboard o le komipiuta e mafai ai ona tatou mautinoa le saogalemu o faʻamatalaga ma toe sui le taʻavale i le taimi pe a lamatia faʻailoga. Leiloa o faʻaiuga o le tele o tausaga o le galuega, faʻaauau pea poloketi pe na o faila e tele aoga i le tagata faʻaaoga e le taliaina.

Faitau foi faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le R.Saver polokalama: //pcpro100.info/r-saver-kak-polzovatsya/.

Vaitaimi siaki fesoasoani fesoasoani e faʻateleina ai le ola o le tisiki, faʻalelei tulaga faʻagaioia, sefe le malosi ma punaoa o le masini. E leai ni gaioiga faʻapitoa e manaʻomia mai le tagata faʻaaogaina, ua lava lea e amata ai le faʻamaoniga ma faia le galuega masani, o gaioiga uma o le a faia otometi, ma le faʻamaoniga lipoti e mafai ona lolomiina pe sefe o se faila faila.

Pin
Send
Share
Send