Saili tuatusi MAC

Pin
Send
Share
Send

E le o tagata uma e iloa le mea o le MAC tuatusi o le masini, ae ui i lea, o mea uma fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi i le Initaneti ua i ai. O le tuatusi o MAC o se mea faʻailoa tino na faʻatuina i masini taʻitasi i le taimi e gaosia ai. O ia tuatusi e le toe faia, o le mea lea, e mafai lava e iloa ai le masini lava ia, lona gaosiaina ma network IP mai ai. O lenei i le mataupu lea tatou te fia talanoa i la tatou tusitusiga nei.

Saili e MAC tuatusi

E pei ona taʻua i luga, faʻafetai i le faʻailoga matou te mafaufauina, o le faʻauigaina o le tagata atiaʻe ma le IP ua faia. Ina ia maeʻa nei faʻagaioiga, e te manaʻomia se komipiuta ma nisi mea faigaluega faaopoopo. E oʻo lava i se tagata e leʻi iai se poto masani o le a feagai ma seti gaioiga, ae matou te manaʻomia le tuʻuina atu o faʻamatalaga auiliili ina ia leai se tasi e faigata.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona e vaʻai i le MAC tuatusi o lau komepiuta

Saili IP tuatusi e MAC tuatusi

Ou te manaʻo e amata i le faʻatuina o se tuatusi IP e ala i le MAC, talu ai e toetoe lava o tagata uma o loʻo fesoʻotaʻi mea faigaluega e feagai ma lenei galuega. E tupu lava e iai le tuatusi o loʻo iai le lima, ae ia faʻafesoʻotaʻi pe suʻe se masini i se kulupu, e manaʻomia le numera o ona upega. I lenei tulaga, ua maua ai se sailiiliga. Naʻo le faʻaaogaina masani o le Windows. Poloaiga laina poo se faʻapitoa faʻapitoa e faʻagaioia gaioiga uma. Afai e te manaʻo e faʻaaogaina na o lenei ituaiga suʻesuʻega, matou te fautua e faʻalogo i faatonuga o loʻo faʻamatala mai i le isi a matou tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Faitau atili: Fuafuaina le IP masini e MAC tuatusi

Afai e le manuia sailiga mo se masini e le IP, siaki vaega eseʻese mo isi auala mo le sailia o le fesoʻotaiga faʻailo o se masini.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona e mauaina le tuatusi IP o se Foreign computer / Printer / Router

Saili mo se gaosi oloa ile MAC tuatusi

O le suʻesuʻega muamua sa faigofie lava, aua o le tulaga taua na o le faʻagaioioiga o mea faigaluega i luga ole upega tafailagi. Ina ia fuafuaina le gaosi oloa e ala i se tuatusi faʻamatalaga, e leʻo mea uma e faʻalagolago i le tagata faʻaogaina ia lava. O le kamupani atiaʻe lava ia e tatau ona faʻauluina uma faʻamaumauga i faʻamatalaga talafeagai ina ia avanoa mo tagata lautele. Seʻi vagana lava faʻatino galuega aoga ma luga o le initaneti auaunaga iloa le gaosi oloa. Peitaʻi, e faigofie ona e faitauina nisi faʻamatalaga e uiga i lenei mataupu. O le mea faʻaalia o loʻo faʻaaogaina uma le metotia ma le tautua i luga ole laiga ma polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Auala e iloa ai le tagata gaosi ile MAC tuatusi

Saili e ala ile MAC tuatusi ile router

E pei ona e iloa, o router uma ei ai le tuatusi 'upega tafaʻilagi' 'oe, e faʻatautaia uma ai tapulaʻa, faʻamaumauga ma isi faʻamatalaga. I se faʻaopopoga, o loʻo faʻaalia foʻi se lisi o mea uma e ola pe na fesoʻotaʻi muamua. I faʻamaumauga uma, o loʻo i ai se tuatusi MAC. Faʻafetai i lenei, e mafai ona faigofie ona iloa le igoa masini, nofoaga ma IP. E tele gaosi o routers, o lea na matou filifili ai e ave se tasi o le D-Link faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga. Afai o oe o le pule a le router mai se isi kamupani, taumafai e saili mea tutusa e ala i le suʻesuʻeina auiliili uma vaega i le upega tafailagi.

Faʻatonuga o loʻo i lalo e naʻo le faʻaaogaina pe a fai o le masini na fesoʻotaʻi i lau router. A faʻapea e leʻo faia le fesoʻotaʻiga, e le uma ona manuia sea sailiga.

  1. Faʻalauiloa soʻo se upega tafaʻilagi suʻesuʻe ma tusi i le laina suʻesuʻe192.168.1.1pe192.168.0.1e alu ai i le upega tafailagi.
  2. Ulufale login ma upu faataga e ulufale ai. E masani lava, i tulaga le lelei, e faʻatauaina uma foligapulePeitai, e mafai e tagata taʻitasi ona suia ia lava i luga ole uepisaite.
  3. Mo le faʻafaigofie, sui le gagana i Lusia e faʻafaigofie ai ona folasia igoa lisi.
  4. I le vaega "Tulaga" saili le vaega "Faʻamaumauga o Fesootaiga", i fea e te vaʻai ai i se lisi o soʻoga uma masini. Saili le manaʻo MAC i iina ma iloa ai le tuatusi IP, igoa igoa ma lona tulaga, pe a fai o iai galuega faʻatino na saunia e tagata atiaeina le router.

O lenei ua e masani ai i le tolu uiga o le MAC tuatusi sailiga. O faʻatonuga na tuʻuina atu o le a aoga mo tagata uma e fiafia i le fuafuaina o le tuatusi IP o le masini po o lona tagata gaosi faʻaaogaina se numera o le tino.

Pin
Send
Share
Send