Faʻafefea ona e iloaina pe fia ni cores o iai se gaosi

Pin
Send
Share
Send

Afai mo nisi mafuaʻaga e te masalosalo ai e uiga i le numera o CPU cores pe o le a le fia iloa, o lenei taʻiala o le a faʻamatala auiliili pe faʻafefea ona e iloaina pe fia le numera o le cores i luga o lau komepiuta i le tele o auala.

Ua ou maitauina muamua, e le tatau ona fenumiaia le numera o cores ma filo poʻo faʻaga e fetaui lelei: o loʻo i ai i nei ona faʻatonuga ni filo se lua (o se ituaiga o "virtual core") i le tino, ma o le iʻuga, vaʻai i le pule pule e te mafaia vaʻai i se faʻatusa ma 8 filo mo le 4-core processor, se ata faʻapena o le a i le masini pule i le "Processors" vaega. Vaʻai foi i luga: Faʻafefea ona e mauaina le socket o le gaosi ma le motherboard.

Auala e saili ai le numera o faʻapolokalame cores

E mafai ona e vaʻai i le tele o faʻamalosi tino ma le tele o filo sa i ai lau faʻagaioiga i auala eseese, e matua faigofie uma lava:

Ou te manatu e leʻo se lisi atoa o avanoa, ae masalo o le a lava. Ma o lenei i le faasologa.

Ofisa o faʻamatalaga

I talu ai nei Windows o loʻo i ai se mea faʻaaogaina mo le maimoaina o faʻamatalaga autu e uiga i le faiga. E mafai ona e amataina i le oomiina o le Win + R ki i luga o le keyboard ma ulufale i le msinfo32 (ona tata lea o le Enter).

I le vaega "Processor", o le ae vaʻai i le faʻataʻitaʻiga o lau masini, le numera o cores (faʻaletino) ma faʻatulagaina gaosi (filo).

Saili pe fia le cores o le CPU a le komipiuta i luga o le laina faʻatonu

E le o tagata uma e iloa, ae mafai foi ona e vaʻai i faʻamatalaga e uiga ile numera o filo ma filo faʻaaoga le laina faʻatonu: tamoʻe (e le o se mea e fai ma sui o le Pule) ma ulufale i le faʻatonuga

WMIC CPU Maua le DeviceID, NumberOfCores, NumberOfLogicalProcessors

O le mea ua tupu, o le a e maua le lisi o mea e faʻagaioia i luga o le komupiuta (e masani lava o se tasi), o le numera o le cores faaletino (NumberOfCores) ma le numera o filo (NumberOfLogicalProcessors).

I le pule pule

O le Windows 10 Task Manager o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le numera o cores ma mea e faʻagaioia ai lau komipiuta:

  1. Faaoso le pule pule (oe mafai e ala i le lisi menu, lea e tatalaina i le taumatau kiliki i le "Amata" faamau).
  2. Kiliki le faatinoga Vaega.

I luga o le laupepa faʻapitoa i le "CPU" (tutotonu tutotonu) vaega, o le ae vaʻai faʻamatalaga e uiga i le cores ma faʻafoliga processors o lau CPU.

I luga o le upega tafaʻilagi aloaʻia o le gaosi oloa

Afai e te iloa le faʻataʻitaʻiga o lau gaioiga, e mafai ona vaʻaia i faʻamatalaga i le system poʻo le tatalaina foʻi o meatotino a le "My Computer" i luga o le laulau, e mafai ona e mauaina ona uiga i luga o le upega tafaʻilagi aloaʻia o le tagata gaosi.

E masani lava ua lava na o le faʻaogaina le faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga i totonu o soʻo se masini suʻesuʻe ma le iʻuga muamua (pe a e faamisi le faʻasalalauga) o le a oʻo atu ai i le upega tafaʻilagi aloaʻia a le Intel poʻo le AMD, e te maua ai le faʻamatalaga faʻapitoa o lau CPU.

O faʻamatalaga faʻapitoa e aofia ai faʻamatalaga i le numera o cores ma filo filo.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻagasologa i le vaega lona tolu

Tele polokalame e tolu-vaega mo le maimoaina o le komepiuta uiga o mea e faʻaalia, faʻatasi ai ma isi mea, pe fia ni cores o loʻo i ai. Faʻataʻitaʻiga, i le polokalame fua a le CPU-Z, o faʻamatalaga na o loʻo i luga o le CPU tab (i le Cores field - le numera o cores, i totonu o Threads - filo).

I le AIDA64, o le CPU vaega e maua ai foʻi faʻamatalaga i le numera o cores ma faʻamasinoga gaosi.

Nisi faʻamatalaga e uiga i ia polokalame ma le mea e tuʻu ai i se isi suʻesuʻega Faʻafefea ona e iloaina uiga o se komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi.

Pin
Send
Share
Send