Aoaoina Siosiomaga Suiga i Windows 10

Pin
Send
Share
Send


O le siosiomaga fesuiaiga (environment variable) o se puʻupuʻu puʻupuʻu i se mea o le system. I le faʻaaogaina o nei faʻapuʻupuuga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia auala lautele mo talosaga o le a galue i soʻo se PC, e tusa lava poʻo igoa ole igoa ma isi tapulaa.

Windows suiga siosiomaga

E mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i fesuiaʻiga o loʻo i ai nei i totonu o le system properties. Ina ia faia lea mea, taumatau-kiliki i luga o le Computer shortcut i luga o le laulau ma filifili le mea talafeagai.

Alu i le Avanoa Lautele.

I le faamalama matala ma se lau "Avanoa" kiliki le faʻamau o loʻo faʻaalia i le ata i lalo ifo.

Lenei ua tatou vaʻaia lua poloka. Muamua o loʻo i ai fesuiaiga o tagata, ma o lona lua o loʻo aofia ai fesuiaiga o faʻaaogaina.

Afai e te manaʻo e vaʻai i le lisi atoa, tamoʻe Poloaiga laina e avea ai ma sui o le pule ma faʻatino le faʻatonuga (ulufale ma kiliki FAIGOFIE).

seti>% homepath% desktop set.txt

Faitau atili: Faʻafefea ona tatala le Command Prompt i le Windows 10

O se faila e aliali mai luga o luga ole komepiuta ma le igoa "seti. txt", i mea e iloa ai siosiomaga suiga uma i totonu o le faiga o le a faʻailoa atu.

Uma e mafai ona faʻaogaina i le console poʻo ni script e tamoe ai polokalame pe suʻe ni mea e ala i le tapuni o le igoa i pasene faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulafono luga ae le o le ala

C: Tagata faaaoga Igoa ole igoa

sa matou faaaogaina

% homepath%

Faʻaaliga: tulaga pe a tusiaina suiga e le taua. Ala = ala = PATH

PATH ma PATHEXT fesuiaiga

Afai ma masani masani mea uma e manino (tasi sootaga - tasi aoga), ona tuʻu ese lea e lua. O se auiliiliga o suʻesuʻega e faʻaalia ai o lo o latou faʻasino i ni mea i se taimi e tasi. Sei o tatou vaʻai faʻafefea ona aoga.

"MATAUPU" faataga oe e tamoe faʻatinoina faila ma tusitusiga "pepelo" i nisi o faʻatonutonu, e aunoa ma faʻamaoti o latou nofoaga tonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a e tusia i totonu Poloaiga laina

explorer.exe

le faiga o le a suʻega o le folau faʻailoaina i le tau o le fesuiaʻiga, suʻe ma amata le faʻapitoa polokalama. E mafai ona e faʻaogaina lea tulaga i ni auala se lua:

  • Tuu le faila tatau i se tasi o faʻasino faʻapitoa. O se lisi atoa e mafai ona mauaina i le faʻailoaina o le fesuiaʻiga ma kiliki "Suiga".

  • Fatu sau oe lava faila i soo se mea ma faʻatonu le ala i ai. Ina ia faia lea mea (pe a uma ona faia le faʻatonu o luga o le disk) kiliki Faia, ulufale i le tuatusi ma Ua lelei.

    % FAATINO faamatalaina le ala i le faila "Pupuni" tusa lava pe o le a le mataitusi tusi.

    Ona kiliki lea Ua lelei i pupuni Siosiomaga Suiga ma le "Fanua Faʻatulagaina".

Oe ono manaʻomia toe amata e faʻaaoga le faʻatulagaina. Tagata suʻesuʻe. E mafai ona e faia faʻavave lenei mea:

Tatala Poloaiga laina ma tusi se poloaiga

taskkill / F / IM explorer.exe

O mea uma e afe ma Tiute o tiute o le a mou atu. Sosoo ai, toe tamoe Tagata suʻesuʻe.

tagata suʻesuʻe

Leisi manatu: pe a oulua galulue faʻatasi "Faʻatonu laina", e tatau foi ona toe amataina, o lona uiga, o le console o le a le "iloa" ua suia tulaga. O le mea lava e faʻatatau i polokalame e faʻapaleniina ai lau tulafono. Oe mafai foi ona toe amata le komepiuta pe log out ma log in toe.

O lenei e faila uma faila "C: Tusitusiga Paia" le a mafai ona tatala (tamoʻe) i le ulufale atu naʻo o latou igoa.

"FAAFETAI", faʻapea, faʻafaigofie e aua le faʻailoaina e oʻo i le faila faʻalauteleina, pe a fai o tusia i ana mea taua.

O le faʻavae o le faʻagaioioiga e pei ona taua i lalo: o le faiga e alu i luga o le faʻasaʻoga tasi i le tasi seʻia maua le mea talafeagai, ma e faia lava i faʻasino faʻapitoa i "MATAUPU".

Fausia siosiomaga suiga

O suiga e na ona faia:

  1. Faʻamau le ki Faia. E mafai lenei mea i le faʻaaogaina vaega ma le vaega vaega.

  2. Ulufale se igoa, mo se faataitaiga, "lau komepiuta". Faʻamolemole e matau o lenei igoa e leʻi faʻaogaina (suʻesuʻe ile lisi)

  3. I le fanua "Taua" faamaoti le ala i le faila "Desktop".

    C: Tagata faaaoga Username Desktop

  4. Tulei Ua lelei. Toe fai le gaioiga lea i faʻamalama matala uma (vaʻai luga).

  5. Toe Amata Tagata suʻesuʻe ma le console poʻo le atoa system.
  6. Ua maeʻa, ua faia le fesuiaiga fou, e mafai ona e vaʻai i ai i le lisi talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a tatou toe faia le faʻatonuga na tatou masani ai e fai ai le lisi (o le muamua lava i totonu o le tusitusiga). Nei tatou nai lo tatou

seti>% homepath% desktop set.txt

na o le tatau ona ulufale

seti>% desktop% set.txt

Faaiuga

Faʻaogaina siosiomaga suiga e mafai ona matua sefe taimi pe a tusi ni faʻamatalaga poʻo fegalegaleai ma le faʻamafanafanaina faiga. O le isi itu lelei o le faʻatulagaina lea o le tulafono faʻavae. Manatua o suiga e te faia e le avanoa i isi komupiuta, ma scripts (scripts, application) e le aoga ma latou, o lea a o le i aveina faila i se isi tagata, e tatau ona e faʻailoa ia te ia e uiga i lenei ma ofo atu e fatu ai le mea talafeagai i lau sisitema .

Pin
Send
Share
Send