Faʻafefea ona tatala le task scheduler i Windows 10, 8 ma Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O le Windows Task Scheduler o loʻo faʻaaoga e faʻatulaga ai ni gaioiga otometi mo nisi mea na tutupu - pe a e liliu i le komupiuta pe alu i totonu o le system, i se taimi faapitoa, faʻatasi ai ma ni gaioiga o mea e tutupu ae le gata i lea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina e faʻatulaga ai le fesoʻotaʻiga otometi i le Initaneti, ma o nisi taimi, polokalame leaga e faʻaopopo a latou galuega i le faʻatulagaina (vaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, iinei: O le browser e tatalaina lava ma faʻasalalauga).

I totonu o lenei tusi lesona, e tele ni auala e tatalaina ai le mea faʻatulagaina galuega i totonu o le Windows 10, 8, ma le Windows 7. I le lautele, tusa lava poʻo le a le lomiga, o metotia o le a toetoe lava tutusa. E mafai foi ona aoga: Amataga ole Tagata Galuega.

1. Faʻaogaina sailiga

I lomiga uma talu ai nei a Windows o loʻo i ai se suʻesuʻega: i luga o le Windows 10 taskbar, luga o le Windows 7 Start menu ma luga o se isi laupepa i totonu o le Windows 8 poʻo le 8.1 (e mafai ona tatalaina le laupepa ma Win + S ki).

Afai e amata ona e ulufale i le "Task Scheduler" i le sailiga fanua, ona uma lea o le ulufale atu i muamua mataʻitusi oe o le a vaʻaia le taunuʻuga manaʻomia, amata le galuega scheduler.

I se tulaga lautele, faʻaaoga le Windows suʻega e tatala ai aitema ia na o le fesili "faʻafefea ona amata?" - Atonu o le sili ona aoga metotia. Ou te fautuaina ia e manatua e uiga i ai ma faʻaaoga pe a tatau ai. I le taimi lava e tasi, toetoe lava o meafaigaluega meaʻai e mafai ona faʻalauiloa e sili atu nai lo le tasi metotia, e uiga i lea - atili.

2. E faʻapefea ona amata le task scheduler le faʻaaogaina o le Run dialog box

I lomiga uma a Microsoft OS, o lenei auala o le a tutusa lava:

  1. Faasolo i le Win + R ki i luga o le keyboard (le mea o Win o le ki lea ma le OS logo), o le Run dialog faʻaavanoaina matala matala.
  2. Tape i totonu taskchd.msc ma fetaomi Enter - ua amata le faasologa galuega.

O le tutusa lava faʻatonuga e mafai ona ulufale i le laina o le laina poʻo le PowerShell - o le iʻuga lava o le a tutusa.

3. Taʻiala Fuafuaga i Pule Faʻatonutonu

E mafai foi ona faʻalauiloa le mea faʻatulagaina mai le vaega faʻatonutonu:

  1. Tatala le kulupu pule.
  2. Tatala le "Pulega" aitema pe a fai o le "Icons" vaʻaiga o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le panel faʻafoe, poʻo le "System ma Security" pe'āfai e faʻapipiʻi le vaʻaiga "Vaega."
  3. Tatala le "Task Scheduler" (poʻo "Task Schedule" mo le mataupu o matamata i le faʻatulagaina o "vaega").

4. I le "Computer Management" aoga

O loʻo iai foi ile polokalame ile Task Scheduler o se elemene ole mea ole “Computer Management”.

  1. Amata komipiuta komipiuta, mo lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fetaomi Win + R, ulufale tuufaatasiga ma oomi le Enter.
  2. I le itu tauagavale, i lalo ole Utilities, filifili le Task Scheduler.

O le matala galuega Faʻatonu o le a tatalaina tuusaʻo i le "Computer Management" faʻamalama.

5. Amata le faasologa galuega mai le Amata lisi

O le Task Scheduler o loʻo i ai foi ile Amata lisi o Windows 10 ma Windows 7. I le 10-ke, e mafai ona maua i le "Windows Administration Tools" vaega (faila).

I le Windows 7, o loʻo i ai i le Amata - Meafaigaluega - Meafaigaluega Meafaigaluega.

E le o ni auala uma ia e amata ai le polokalame faʻatulagaina, ae ou te mautinoa mo le tele o tulaga o le faʻamatalaina metotia o le a lava. A leai se mea e tupu se mea pe leai ni fesili, fesili i ni manatu, o le a ou taumafai e tali.

Pin
Send
Share
Send