Faʻafefea ona faʻaaoga le Windows 10 disk avanoa

Pin
Send
Share
Send

Pupuni 10 (ma le 8) o loʻo i ai se mea faʻapitoa "Disk Spaces" galuega e faʻatagaina ai oe e fausia se faʻata kopi kopi o faʻamaumauga i luga o ni mea fai tino i totonu o laupepa malosi poʻo le faʻaogaina o ni mea tisiketi o se tasi disk, i.e. Fausia se ituaiga o polokalama RAID array.

I lenei tusi lesona - auiliiliga e uiga i le auala e mafai ona e faʻatuina avanoa avanoa, pe o a filifiliga avanoa ma le mea e manaʻomia e faʻaoga ai.

Mo le fausiaina o avanoa disk, e manaʻomia le sili atu i le tasi tino hard disk poʻo SSD ua faʻapipiʻi i luga o le komepiuta, aʻo le mafai ona faʻaaogaina fafo USB drive.

O ituaiga tisiki avanoa avanoa lea

  • Faigofie - tele disk e faʻaaogaina o se tasi disk, leai se puipuiga e faasaga i faʻamatalaga leiloa ua saunia.
  • Lua ala itu faʻata - faʻataʻitaʻiga o loʻo toe kopiina i luga o tisiketi e lua, a o le taimi o le toʻilalo o se tasi o tisiketi, o loʻo avanoa pea faʻamaumauga.
  • Auala e tolu-ala - e le itiiti ifo i le lima faʻamalosi tino e manaʻomia mo le faʻaaogaina, o loʻo sefe ai faʻamatalaga pe a fai o le le mafaia o le lua tisiketi.
  • "Parity" - fausia se avanoa avanoa ma se parity siaki (faʻamaumauga faʻasaoina teuina e faʻatagaina oe e le leiloa faʻamaumauga pe a fai o se tasi o le disk toilalo, ao le aofaʻi avanoa avanoa i le avanoa e sili atu nai lo pe a faʻaaogaina faʻata), e le itiiti ifo 3 disk manaomia.

Fausia le avanoa avanoa

Taua: uma faʻamaumauga mai tisiketi faʻaaogaina e fausia avanoa disk o le a soloia i le faʻagasologa.

E mafai ona e fatu avanoa avanoa i le Windows 10 e faʻaaoga ai le mea talafeagai i totonu o le panel.

  1. Tatala le faʻatonutonu laupepa (e mafai ona e amata ulufale i le "Control Panel" i totonu o le sailiga pe oomi le Win + R ki ma ulufale atu le pulea).
  2. Sui le laupepa i le "Icons" vaʻaiga ma tatala le "Disk Spaces" aitema.
  3. Kiliki Fausia Fou Vaitaele ma Avanoa Avanoa.
  4. Afai e leai ni tisiki faʻataʻitaʻiga, o le a e vaʻaia i latou i le lisi, pei ona i ai i le ata (siaki le tisiki e te manaʻo e faʻaaoga i le avanoa avanoa). Afai o tisiki ua uma ona faʻatulagaina, o le a e vaʻai i se lapataiga o faʻamaumauga i luga o le a leiloa. E faapena foi, maka le aveina lea e te manaʻo e faʻaaoga e fausia ai le avanoa avanoa. Kiliki le Faiga Vaitaele faamau.
  5. I le isi laasaga, e mafai ona e filifilia le drive mataitusi i lalo o le disk avanoa, le faila o le a sapalaiina i Windows 10 (pe a tatou faʻaaogaina le faila faila REFS, o le a tatou maua otometi faʻasaʻoina sese ma sili atu faʻatuatuaina teuina), o le ituaiga o avanoa avanoa (i le "Ituaiga o le tulaga" fanua. Pe a filifilia ituaiga taʻitasi, i le "Tele" fanua oe mafai ona vaʻaia po o le a le tele o avanoa o le a avanoa mo le puʻeina (le disk avanoa o le a teuina mo kopi o faʻamaumauga ma faʻatonutonu faʻamatalaga o le a le mafai ona tusia). Kiliki le "Fatu" faʻamau диск disk avanoa "ma faʻatali seʻia maeʻa le faʻagasologa.
  6. I le faʻataunuʻuina o le faʻagasologa, o le a e toe foʻi atu i le disk space management page i le control panel. I le lumanaʻi, iinei e mafai foi ona faʻaopopo tisiki i le disk space pe aveese latou mai ai.

I le Windows Explorer 10, o le avanoa tisiki avanoa o le a faʻaalia o se masani disk i luga o komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi, mo mea uma gaioiga tutusa o loʻo avanoa e pei ona i ai i luga o le masani le disk disk.

I le taimi lava lea e tasi, afai e te faʻaogaina le avanoa avanoa i le "Mirror" tumau, pe a fai o le tasi o le disk toilalo (pe lua, i le tulaga o le "tolu-ala faʻata") pe tusa lava pe latou te leʻi faafesootaia mai le komepiuta, o le a e vaʻai pea disk ma uma faʻamatalaga i luga. Ae ui i lea, lapataiga o le a aliali mai i le avanoa avanoa nofoaga, pei o le ata i lalo (o le faʻaaliga o le a faʻaalia foi i totonu o le Windows 10 notification center).

Afai o lenei e tupu, e tatau ona e sailia po o le a le mafuaʻaga ma, pe a tatau ai, faʻaopopo disk fou i le avanoa avanoa, sui o le toilalo.

Pin
Send
Share
Send