Faʻaogaina VeraCrypt e faʻapipiʻi ai faʻamaumauga

Pin
Send
Share
Send

Seʻia oʻo mai i le 2014, o le tatala punavai polokalama TrueCrypt sa sili ona fautuaina (ma sili-maualuga-lelei) mo le faʻailoaina o faʻamaumauga ma laupepa, peitaʻi na fai mai le au faʻataʻitaʻi e le o malupuipuia ma faʻamutaina le galuega i luga o le polokalama. I se taimi mulimuli ane, sa faʻaauau ai ona galulue le vaega fou mo atinae ile poloketi, ae i lalo ole igoa fou - VeraCrypt (avanoa mo Windows, Mac, Linux).

Le faʻaaogaina o le polokalama fua a le VeraCrypt, e mafai e se tagata e faia ona faʻamoemoeina moni o taimi i encryption i luga o tisiki (e aofia ai le fusiina o le polokalama tisiki poʻo mea o loʻo i totonu o le USB flash drive) poʻo i totonu o faila faila. Lenei VeraCrypt tusi lesona auiliiliina vaega taua o le faʻaaogaina o le polokalama mo faʻamalamalamaga eseese. Manatua: mo se Windows faia taavale, atonu e sili atu le lelei le faʻaogaina BitLocker fausia-i totonu o tagata faʻailogaina.

Faʻailoa: e te faia uma gaioiga i lau oe lava lamatiaga, o le tusitala o le tusitusiga e leʻo faʻamautuina le saogalemu o faʻamaumauga. Afai o oe o se tagata fou faʻaaogaina, ou te fautuaina e aua le faʻaaogaina le polokalama e faʻailoaina ai le komipiuta komipiuta poʻo se isi vaega ma ni taua taua (pe afai e te le o sauni e te leiloa le avanoa i faʻamatalaga uma), o le filifiliga sili ona saogalemu i lau tulaga o le faia lea o faila encrypted faila, lea o loʻo faamatala mai mulimuli ane i le tusi lesona. .

Faʻapipiʻi VeraCrypt i luga o komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi

Le isi, o le a faʻapea o le faiga o VeraCrypt mo Windows 10, 8 ma Windows 7 (e ui o le faʻaogaina lava e toetoe lava a tutusa mo isi OS).

A maeʻa le polokalame faʻatulagaina (e mafai ona e siiina VeraCrypt mai le 'upega tafaʻilagi aloaia //veracrypt.codeplex.com/ ) o le a ofoina atu ia oe se filifiliga - Faʻapipiʻi pe Aveese. I le tulaga muamua, o le polokalama o le a faʻapipiʻiina i luga o komipiuta ma tuʻufaʻatasia ma le faiga (mo se faʻataʻitaʻiga, e vave faʻafesoʻotaʻi pusa tuʻufaʻatasia, o le mafai ona faʻailoaina le tuʻufaʻatasiga o le faiga), i le tulaga lona lua, e na ona faʻapipiʻiina i le ono mafai ona faʻaaogaina o se polokalama feaveaʻi.

Le isi faʻapipiʻi laʻasaga (pe a fai e te filifilia Faʻapipiʻi) e masani lava e le manaʻomia ni gaioiga mai le tagata faʻaaoga (o le tulaga faʻatulagaina e faʻapipiʻi ai mo tagata uma, faʻaopopo auala 'alo e Amata ma le laulau, fesoʻotaʻi faila ma le .hc faʻaopopoga ma VeraCrypt) .

O le taimi lava pe a uma ona faʻatulagaina, ou te fautuaina le amataina o le polokalame, alu i le Settings - Language menu ma filifili le gagana Ofisa Rusia iina (i soo se tulaga, e le otometi ona ki mo aʻu).

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le VeraCrypt

E pei ona uma ona taʻua, VeraCrypt mafai ona faʻaaogaina mo galuega o le fausiaina o faila faila (o se isi faila ma le .hc faʻaopopoga, o loʻo i ai le faila o loʻo moʻomia i se faiga ua faʻailogaina ma, pe a talafeagai ai, faʻapipiʻi i totonu o le faiga e pei o se isi tisiketi), faʻailoaina o le sisitema ma tisiki masani.

Le tele o taimi, le muamua faʻailoaina filifiliga e faʻaaoga e teu ai maaleale faʻamaumauga, tatou amata loa.

Fausia se fagu faila faila

O le faʻagasologa mo le fausiaina o se faila faila e faʻapipiʻiina e faʻapea:

  1. Kiliki le Fatu Volume faamau.
  2. Filifili Fausia Encrypted File Container ma kiliki Next.
  3. Filifili le masani poʻo le nana VeraCrypt Volume. O le pu natia o se vaega faʻapitoa i totonu o le masani VeraCrypt tusi, ma e lua upu faʻatonu ua setiina, tasi i le tusi fafo, o le lona lua i totonu. Afai e faamalosia oe e fai atu se upu faataga i luga o se voluma fafo, o le faʻamatalaga i totonu o le voluma o le a le faʻaaogaina ma e te le mafai ona iloa mai fafo o loʻo iai foi le avanoa lilo. Le isi, mafaufau i le filifiliga o le fausiaina o se voluma faigofie.
  4. Faamaoti le auala o le a teuina te faila VeraCrypt pusa (i luga o le komupiuta, fafo drive, network drive). E mafai ona faʻamatalaina soʻo se faʻatagaina mo le faila pe e te le faamaoti atoa, ae o le "saʻo" faʻalautelega lea e fesoʻotaʻi ma VeraCrypt o .hc
  5. Filifili se tusitusiga ma le fuainumera algorithm. O le mea taua iinei o le faʻasologa o faʻasologa. I le tele o tulaga, o AES e lava (ma o le a foliga mai e televave atu nai lo isi filifiliga pe a fai o le tagata e lagolagoina le hardware-based AES encryption), ae e mafai ona e faʻaogaina ni tele algorithms i le taimi e tasi (faasologa encryption e tele algorithms), o faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o Wikipedia (i le Rusia).
  6. Faʻatu le lapoa o le lapisi pusa e te faia.
  7. Faamaoti le upu faataga mulimuli i fautuaga fautuaina i le upu faataga setiina faamalama. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e setiina soʻo se faila ae le o se numera faʻatonu (le "Key. Files" aitema, o le a faʻaaogaina o se ki, e mafai ona faʻaaogaina ni kata atamai), peitaʻi, afai o lenei faila ua leiloa pe faʻaleagaina, e le mafai ona e ulufale i faʻamaumauga. O le "Faʻaogaina PIM" aitema mafai ai ona e seti le "Tagata faʻapipiʻi faʻateleina", lea e aʻafia ai le malosi faʻauiga tuusaʻo ma faʻaletonu (pe a faʻamatalaina PIM, o le a manaʻomia ona faʻaopopo e faʻaopopo i le tusi leo upu upu, o lona uiga, hacking avea atili faigata).
  8. I le isi faamalama, seti le faila faila o le voluma ma na o le faaseʻe o le isumu maso i luga o le faamalama seia oo i le alualu i luma pa i le pito i lalo o le faamalama ua tumu (pe liliu lanumeamata). Ina ia maeʻa, kiliki "Faʻailoga."
  9. I le maeʻa o le faʻagaioiga, o le ae vaʻai i se feʻau faʻailoa mai ai o le VeraCrypt tusi na faʻamanuiaina faia; i le isi faʻamalama, naʻo le kiliki "Exit".

O le isi laasaga o le faʻapipiʻi lea o le tusi fatuga mo le faʻaaogaina, mo lenei:

  1. I le "Volume" vaega, faamaoti le auala i le faia faila faila (i le kilikiina o le "Faila" faamau), filifili le mataʻitusi mataitusi mo le tusi mai le lisi, ma kiliki le "Mauga" faamau.
  2. Ulufale se upu faataga (aumai ki autu pe a tatau ai).
  3. Faatali seia faʻatulaga le voluma, ina ua maeʻa ona aliali mai i totonu VeraCrypt ma pei o se lotoifale tisiki i Explorer.

A kopiina faila i se fou disk, o le a faʻailoaina i luga ole lele, faʻapea foi ma le faʻailoaina i le mauaina o latou. A maeʻa, filifili le tusi (drive letter) ile VeraCrypt ma kiliki "Unmount".

Manatua: afai e te manaʻo ai, ae le o le "Mauga" e mafai ona kiliki "Auto-mount" ina ia i le lumanaʻi o le faʻailogaina tusi o le a fesoʻotaʻi otometi.

Faʻailoaina o se disk (disk partition) poʻo le flash drive

Laʻasaga mo le faʻailogaina se tisiki, flash taʻavale poʻo isi mea e le o le itupa o le taʻavale o le a tutusa lava, ae i le laʻasaga lona lua o le a e manaʻomia le filifilia "Encrypt non-system partition / disk", ina ua uma ona filifilia se masini - faamaoti pe tatau ona faʻatonutonu le disk pe faʻapipiʻi atu i faʻamatalaga o loʻo i ai (o le a avea atili taimi).

O le isi tulaga ese o le i le vaega mulimuli o le faʻailogaina, afai e te filifilia "Faiga tisiki", o le a manaʻomia e faʻailoa pe o faila tele atu nai lo 4 GB o le a faʻaaogaina i luga o le voluma ua faia.

Ina ua uma ona faʻamalamalamaina le voluma, o le ae mauaina faʻamatalaga mo le faʻaaogaina atili o le tisiki. E leai se avanoa i ai e le tusi muamua, e tatau ona e faʻatonutonuina auto-mount (i le tulaga lea, na o le kiliki "Auto-mount" mo vasega vaega ma disk, o le a maua e le polokalama latou) pe faʻapipiʻi i ai i le tutusa auala e pei ona faʻamatalaina mo faila faila, ae kiliki le " Masini "nai lo le" Faila ".

Faʻafefea ona faʻailogaina se taʻavale i le VeraCrypt

A encrypting a faiga vaega po o le tisiki, o le a manaomia se upu faataga a o lei utaina le faagaoioia faiga. Ia e faʻaeteete tele pe a faʻaaogaina lenei galuega - i le teori, e mafai ona maua se faiga e le mafai ona faʻalavelaveina ma le pau lava le auala e alu i fafo o le toe tuʻuina lea o Windows.

Manatua: afai i le amataga o le faʻailogaina o le vaega vasega e te vaʻai le feʻau "E foliga mai e le faʻapipiʻi Windows i luga o le disk mai le mea o loʻo utaina ai" (ae o le mea moni e le o lea), ae e foliga mai o le mataupu o le "i luga o se" faʻapitoa "faʻapipiʻi Windows 10 poʻo le 8 ma le faʻailogaina. O le EFI vavalo ma faʻamalamalamaina le VeraCrypt sisitema drive o le a le manuia (i le amataga o le tusitusiga, BitLocker ua uma ona fautuaina mo lenei faamoemoe), e ui lava faʻamanuiaina galue manuia mo nisi faiga EFI.

O le faʻamalamalamaga o le faʻamamaina taavale e tutusa ma se faigofie tisiketi poʻo se vavaega, seʻi vagana ai mo mea nei:

  1. A filifilia le encryption o le faiga vasega, o le laasaga lona tolu o le a ofoina atu se filifiliga - encrypt atoa le disk (faaletino HDD po ​​o SSD) pe na o le faiga vasega i lenei tisiki.
  2. Le filifiliga o se paʻu e tasi (pe a naʻo e tasi le OS e faʻapipiʻiina) poʻo le multiboot (peʻafai o iai ni mea).
  3. A o le i faʻamalamalamaina, o le a fesiligia oe e faia se toe faʻaleleia disk i le tulaga o le faʻaleagaina i le VeraCrypt bootloader, faʻapea foi ma faʻafitauli i le utaina Windows pe a uma le faʻailoaina (e mafai ona e puʻeina mai le toe mauaina tisiki ma decrypt atoa le vavaega, aumaia i lona tulaga muamua).
  4. O le a musuia oe e filifili se auala faʻamamaina. I le tele o mea, afai e te le tausia ni mea taufaʻafefe faalilolilo, na ona filifili le "Leai" filifiliga, o le a sefe ai oe le tele o le taimi (itula o taimi).
  5. Ae le i faʻamalamalamaina, o le a faia se suʻega e faʻatagaina ai VeraCrypt e "faʻamautinoa" o mea o le a lelei mea uma.
  6. Taua: a uma ona kiliki le "Suʻega" faʻamau o le ae mauaina faʻamatalaga sili ona auiliiliina e uiga i le mea o le a oʻo mai. Ou te fautuaina e faitau uma mea ma le faʻaeteete.
  7. Ina ua uma kiliki "OK" ma ina ua uma reboot, o le a tatau ona e ulu atu i le faʻamatalaga faʻapitoa ma, afai sa manuia mea uma, pe a uma ona ulufale i Windows, o le ae vaʻaia se feʻau o le Pre-encryption test ua maeʻa ma mea uma o totoe e tatau ona faia o le kiliki o le "Encrypt" button ma faʻatali faamaeʻaina o le faʻailogaina gaioiga.

Afai i se taimi o i luma e te manaʻomia e faʻamama atoatoa le disk disk poʻo se vavaega, i le VeraCrypt menu filifili "System" - "Tumau decrypt the system partition / disk".

Faamatalaga faaopoopo

  • Afai o loʻo iai ni ou auala galue i lau komupiuta, faʻaaogaina VeraCrypt e mafai ona e fauina se nana o faiga faʻamoe (Menu - Faigaluega - Fatu lilo OS) e talitutusa ma le natia lilo o loʻo faamatalaina i luga.
  • Afai o voluma poʻo tisiketi o loʻo faʻagasolo lemu lava, e mafai ona e taumafai e faʻavaveina le faʻagasologa e ala i le setiina o se umi upu faʻatonu (20 pe sili atu mataitusi) ma se tamai PIM (i totonu 5-20).
  • Afai o se mea e tupu e le masani ai pe a faʻailoaina o le system partition (mo se faʻataʻitaʻiga, ma ni mea sapalaiina o le polokalama, e ofoina atu e le polokalame naʻo le tasi lava seevae pe e te vaʻai i se feʻau fai mai o loʻo i ai le Windows i le disk lea o lo o i ai le boot loader) - Ou te fautuaina ia aua le faʻataʻitaʻia (pe afai e te le o sauni e leiloa mea uma anotusi o le disk e aunoa ma le avanoa toe faaleleia).

Pau lava, lelei le faʻailoaina.

Pin
Send
Share
Send