Pupuni 10 Amata Meaʻai

Pin
Send
Share
Send

I totonu o le Windows 10, o le Start menu na toe faʻaalia, o le taimi lea e faʻatatau i le tuʻufaʻatasiga o le amataga i totonu o le Windows 7 ma le faʻailoaina muamua i le Windows 8. Ma i nai vaitaimi ua tuanaʻi le Windows 10 faʻafouga, e le gata o foliga vaaia ma avanoa o loʻo faʻapitoa mo lenei menu ua toe faʻafouina. I le taimi lava e tasi, o le le lava o se lisi i le muamua lomiga o le OS atonu o le sili ona taʻuina sese faʻaletonu i totonu o tagata faʻaaoga. Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe foʻi le amataga amata menu pei o le Windows 7 i le Windows 10, O le amataga lisi e le tatalaina i le Windows 10.

O le tagofia o le Amata menu i le Windows 10 o le a faigofie lava mo se tagata fou. I lenei iloiloga - auiliiliga e uiga i le auala e mafai ona e faʻatulagaina, suia le mamanu, o galuega e faʻatagaina pe faʻaletonu, i se tulaga lautele, o le a ou taumafai e faʻailoa atu mea uma o le fou Start menu ofoina mai ia i matou ma pe faʻafefea ona faʻatino. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona fausia ma mamanuina ou faʻailoga i le Windows 10 start menu, Windows 10 autu.

Manatua: I le Windows 10 1703 Creators Update, le Amata anotusi menu ua suia ona o se taumatau-kiliki po o le Win + X keyboard auala 'alo; afai e te manaʻomia e toe faafoi ane i lona tulaga muamua, o mea nei e mafai ona aoga: Faʻafefea ona teuteu le Windows 10 Amata lisi mataupu.

Faiga fou i le Pupuni 10 Amata menu 1703 (Fausia Update)

O le Windows 10 lata mai na tatalaina i le amataga o le 2017 faʻalauiloaina filifiliga fou mo le fausiaina ma le faʻapitoa o le Start menu.

Faʻafefea ona nana le lisi o talosaga mai le Amata lisi

O le muamua o nei foliga o le galuega e nana le lisi o tusi talosaga uma mai le Amata lisi. Afai i le amataga o le Windows 10 le lisi o talosaga e leʻi faʻaalia, ae o le "All application" aitema sa iai, ona faʻapea lea i totonu o le Windows 10 version 1511 ma le 1607, i le isi itu, o le lisi o polokalama uma na faʻaalia sa faʻaalia uma taimi. O lea la e mafai ona faʻatulagaina.

  1. Alu i le tulaga (Win + I ki) - Personalization - Amata.
  2. Suia le "Faaali lisi lisi o talosaga ile Amata menu" filifiliga.

O a foliga o le amataga menu ma le faʻamalama na liliu ma tape oe mafai ona vaʻaia i le ata i lalo. Faʻaaoga le lisi o talosaga, e mafai ona e tatalaina faʻaaoga le "All Applications" faʻamau i le itu taumatau o le lisi.

Fatuina o tuʻufaʻatasiga i le lisi (i totonu o le "Fale o le aiga" vaega o loʻo i ai talosaga tiles)

O le isi foliga fou o le fausiaina o folau ma faʻamalama i le Amata menu (i lona itu taumatau).

Ina ia faia lenei mea, na o le faʻamau atu le tasi tiʻetiʻe i le isi ma i le nofoaga o loʻo i ai le faʻamalama lona lua, o le faila o loʻo i ai uma tusi talosaga o le a faia. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaopopoina isi faʻaopopo i totonu.

Amata mea lisi

O le mea masani lava, o le amataga lisi o se laupepa vaevaeina i ni vaega se lua, lea o se lisi o faʻaaoga masani faʻaalia o loʻo faʻaalia i le itu tauagavale (i le kiliki i luga o le mea e mafai ai e le ki taumatau ki ona faʻaali atu ia i latou i lenei lisi).

O loʻo i ai foʻi se aitema mo le ulufale atu i le lisi "All Applications" (i le Windows 10 faʻafouga 1511, 1607 ma le 1703, o le aitema na mou atu, ae mo le Creators Update e mafai ona faʻaavanoa, pei ona faʻamatala i luga), o loʻo faʻaalia uma au polokalame i le faʻasologa o mataʻitusi, aitema ia tatalaina le explorer (pe, pe a fai e te kiliki i le aū i tafatafa o lenei mea, mo le avanoa vave i faʻaaoga masani folau), faʻatulaga, tape pe toe amataina le komipiuta.

I le itu taumatau o loʻo faʻagaioi poloka ma 'auala puʻupuʻu mo le faʻalauiloaina o polokalame, ma faʻavasegaina e vaega. Faatasi ai ma le kiliki taumatau, e mafai ona toe sui, tape le faʻalaeʻituga aila (o lona uiga, latou o le a le toe malosi, ae faʻaletonu), tape ese i latou mai le Amata menu (le aitema "Unpin mai le amataga mata") pe tape le polokalame lava ia e tutusa ma le faʻailoga. I le na o le tosoina o le isumu, e mafai ona e suia le faʻafitauli masani o fola.

A toe faʻaigoa se kulupu, naʻo le kiliki i lona igoa ma faʻaiʻu sau oe. Ma faʻaopopo se elemene fou, mo se faʻataʻitaʻiga, se auala puʻupuʻu i le faʻasologa o se 'ie i le Amata menu, taumatau-kiliki i luga o le faila faʻatinoina poʻo le polokalame poloka ma filifili "Pin e Amata Mata". I se tulaga uiga ese, i le taimi lea, na o le tosoina o se auala 'alo poʻo le polokalame i le Windows 10 Start menu e le aoga (e ui lava o le vave "Pin e Amata menu foliga mai).

Ma mulimuli: e pei lava i le muamua lomiga o le OS, pe afai e te taumatau-kiliki i luga o le "Amata" faʻamau (pe oomi le Win + X), e aliali mai se lisi mai e mafai ona e vave maua avanoa i na Windows 10 elemene e pei o le faʻailoaina o le laina faʻatonu i le avea ai ma sui o le Pule, Task Manager, Control Panel, Add or Remove Programs, Disk Management, se lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma isi, e masani ona aoga i le foia o faʻafitauli ma le faʻatulagaina o le system.

Faʻasinomaga le Amata i le Windows 10

Oe mafai ona mauaina le faʻatulagaina autu o le amataga menu i le Faʻapitoa Faʻatulagaina vaega vaega, lea e mafai ona vave maua e ala i le taumatau-kiliki i luga o se avanoa gaogao o le laulau ma filifilia le mea talafeagai.

Lenei oe mafai faʻamuta le faʻaaliga o masani ona faʻaaogaina ma lata mai faʻapipiʻi polokalame, faʻapea foi ma se lisi o fesuiaiga ia latou (tatala i le kiliki i luga o le au i le itu taumatau o le igoa polokalama i le lisi o masani ona faʻaaogaina).

E mafai foi ona faʻatagaina le filifiliga "Tatala le home screen i le screen screen mode" (i le Windows 10 1703 - tatala le Amata menu i le faʻamalama atoa). A e faʻatagaina lenei filifiliga, o le amataga menu o le a foliga toetoe lava pei o le muamua mata o Pupuni 8.1, lea e mafai ona talafeagai mo tago faʻaali.

I le kiliki i luga "Filifili poʻo fea faila o le a faʻaalia i luga o le Amata menu," e mafai ona e faʻatagaina pe faʻamuta le fesoʻotaʻi folder.

E le gata i lea, i le "Colors" vaega o personalization faʻatulagaina, e mafai ona e fetuunai le lanu lanu o le Windows 10. Amata lisi. Filifiliina se lanu ma liliu le "Faaali lanu i le Amata menu, i luga o le taskbar ma i totonu o le notifikasi center" o le a maua le menu i le lanu e te manaʻomia (pe a fai o lenei filifiliga ese, ona paʻepaʻe lea o le efuefu), ma pe a setiina le otometi mauaina o le autu lanu, o le a filifilia e faʻatatau i le pepa puipui i luga o le laulau. O i na e mafai ai le faʻalauteleina o le amataga menu ma le taskbar.

E tusa ai ma le fuafuaga o le Amata lisi, Ou te matauina isi manatu e lua:

  1. O lona maualuga ma le lautele e mafai ona suia ma le isumu.
  2. Afai e te aveʻese uma togi mai ai (pe a fai e le manaʻomia) ma vaʻai i lalo, e te mauaina se mama mama minimal Start menu.

I loʻu manatu, ou te leʻi faagaloina se mea: o mea uma e matua faigofie lava i le menu fou, ma i nisi taimi e sili logical tusa lava i Windows 7 (lea na ou muamua, ina ua faatoa faʻamatuʻu le faiga, sa faateʻia i le tapunia lea na tupu vave e ala i le oomiina o le ki talafeagai). Ae ui i lea, mo i latou e leʻi fiafia i le Start menu fou i le Windows 10, e mafai ona faʻaaoga le Polokalama Polokalama a le aunoa ma isi mea aoga e toe foʻi mai lava le amataga lava e tasi pei ona i ai i le fitu, vaʻai Auala e toe faafoi ai le amataga Amata menu i Windows 10.

Pin
Send
Share
Send