Faʻafefea ona faʻalelei se disk i totonu o le RAW file system

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o faʻafitauli o loʻo feagai ma le faʻaaogaina o le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o le hard disk (HDD ma SSD) poʻo le vasega o le disk ma le RAW file system. E masani lava ona o faatasi ma le savali "Ina ia faʻaaogaina le disk, faʻauʻuina muamua" ma "O le faila o le tusi e le o iloa", ma a e taumafai e siaki se disk faapena e faʻaaogaina ai meafaigaluega masani a le Windows, o le ae vaʻaia le feau "CHKDSK e le aoga mo RAW disk."

O le RAW disk format o se ituaiga o "leai o se tulaga", pe sili atu foi, le faila faila i luga o le disk: e tupu lenei mea ma fou po o sese sese drive, ma i tulaga e leai se mafuaaga ua avea disk le avea RAW format - sili ona masani ona ona o le le atoatoa o le polokalama. , tapunia le tatau le komepiuta poʻo le mana faʻafitauli, a o le mea mulimuli, o le faʻamatalaga i luga o le disk e masani ona tumau le lelei. Tusi: o taimi e faʻaalia ai se disk e pei o le RAW pe a le o le faila faila e le lagolagoina i le OS nei, i lea tulaga e tatau ona e faia gaioiga e tatala ai se vasega i le OS e mafai ona galue ma lenei faila faila.

O lenei tusi o loʻo iai faʻamatalaga i le auala e faʻasaʻo ai se disk ma le RAW file system i tulaga eseese: pe a iai ni faʻamatalaga, e manaʻomia le toe faʻafoi i le faila faila muamua mai le RAW, pe a leai se mea taua i le HDD poʻo le SSD ma faʻatulafonoina disk e le o se faafitauli.

Siaki tisiki mo sese ma faʻasaʻo faila faila faila

O lenei filifiliga o le mea muamua lava e taumafai i mea uma a le RAW partition poʻo le disk. E le galue i taimi uma, ae o loʻo saogalemu ma faʻaaoga i mea e lua na tutupu ai le faʻafitauli ma le disk poʻo se vaega o faʻamatalaga, ma i le tulaga o le RAW disk o le Windows system disk ma e le o boot le OS.

I le tulaga o loʻo faʻataʻitaʻi le faʻagaoioiga, na o le mulimuli i sitepu nei

  1. Taumafai i le laina e avea ma pule (i le Windows 10 ma le 8, o le faigofie lea e fai e ala i le Win + X menu, lea e mafai foi ona valaʻau e ala i le taumatau kiliki i le Amata faamau).
  2. Ulufale le faatonuga chkdsk o: / f ma fetaomi Enter (i lenei faʻatonuga d: o le mataʻitusi o le RAW disk e manaʻomia ona faʻasaʻoina).

Ina ua mavae lena, e lua tulaga talafeagai: pe a fai o le disk na avea ma RAW ona o se faigofie faila faila le toilalo, o le a amata loa le siaki ma ma i maualuga maualuga ono mafai ona e vaʻaia lau disk i le saʻo faʻatonuga (masani NTFS) i le pito. Afai o le mataupu e sili atu ogaoga, ona tuuina atu lea o le faʻatonuga o le "CHKDSK e le aoga mo RAW disk." O lona uiga o lenei metotia e le talafeagai mo disk toe faʻaleleia.

I na tulaga pe a le faagaoioia faiga polokalama e le amata, e mafai ona faʻaaoga le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 toe tisiki poʻo se tufatufaina faʻatulagaina ma le faʻagaioiga sisitema, mo se faʻataʻitaʻiga, se bootable USB flash drive (O le a ou avatua se faʻataʻitaʻiga mo le tulaga lua):

  1. Tatou boot mai le tufatufaina pusa (o lona pu loloto e tatau ona fetaui ma le loloto loloto o le faapipiiina OS).
  2. Sosoo ai, pe i luga o le laupepa pe a uma ona filifilia le gagana, filifili le "System Restore" i le pito i lalo tauagavale, ona tatala ai lea o le laina faʻatonu, pe naʻo le faʻamalosi Shift + F10 e tatala ai (i nisi laupepa Shift + Fn + F10).
  3. Le faʻatonuga ina ia mafai ona faʻaogaina le faʻatonuga
  4. lafoia mea
  5. lisi lisi (o le faʻaiuga o lenei faʻatonuga, matou te vaʻavaʻai i lalo o le tusi lea o le faʻafitauli o loʻo i ai nei, poʻo le sili atu, le vasega, talu ai o lenei tusi e ono ese mai le tusi sa i luga o le galue faiga).
  6. ulufafo
  7. chkdsk o: / f (fea d: o le tusi o le faʻafitauli disk lea sa tatou aʻoaʻoina i le Laasaga 5).

Lenei o le mafai tulaga e tutusa ma pei ona faamatalaina muamua: pe o mea uma o le a mautu ma a uma ona toe fai o le faiga o le a amata i le masani auala, pe o le ae vaʻai i se feʻau faʻailoa mai ai e le mafai ona faʻaogaina chkdsk ma se RAW disk, ona tatou vaʻai lea i metotia nei.

Faigofie faatulagaga o se tisiki po o RAW vaega i le leai o taua faamatalaga luga

O le mea muamua o le faigofie lea: e talafeagai i tulaga o loʻo e vaʻavaʻai ai o le RAW faila faʻatulagaina i luga o le fou faʻatau disk (o lenei masani) pe afai o lo oi ai nei tisiki poʻo se vasega o loʻo i ai o loʻo i ai lenei faila faila ae e leai ni faʻamatalaga taua, o lona uiga, toe faʻaleleia muamua e le manaʻomia le tisiketi.

I se mea faapena, e mafai ona na faʻatulagaina lenei tisiki poʻo se vasega e faʻaaogaina ai meafaigaluega masani a le Windows (o le mea moni, e mafai ona na o lou malilie i le faʻatulagaina o ofo atu i le Explorer "Ina ia faʻaaoga le disk, muamua faʻatumuina)

  1. Tamoe le Windows Disk Pulega aoga. Ina ia faia lenei mea, oomi le Win + R ki i luga o le keyboard ma ulufale diskmgmt.mscona tata lea o le Enter.
  2. O le disk pulega aoga o le a tatalaina. I totonu, taumatau-kiliki i luga o se vasega poʻo le RAW drive, ona filifili lea "Faiga." Afai o le gaioiga e le faʻagaioia, ma o loʻo tatou talanoa e uiga i se disk fou, ona taumatau-kiliki i lona igoa (agavale) ma filifili "Initialize Disk", ma ina ua amataina, amataina foi le vaega RAW.
  3. A faʻatulaga, e te manaʻomia le faʻailoaina o le voluma igoa ma le faila faila manaʻo, e masani ona NTFS.

Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona faʻatulagaina le disk i lenei auala, taumafai taumatau kiliki i le RAW vasega (tisiki) muamua "Aveese le aofaʻi", ona kiliki ai lea i le vaega o le disk e le tufatufaina ma "Fausia se voluma faigofie". Le Volume Creation Wizard fautuaina oe e faamaʻoti mai le mataʻitusi mataitusi ma faʻatulagaina i totonu o le faila faila manaʻo.

Manatua: uma metotia o le toe fuaina o se RAW vaega po o le tisiki faʻaaoga le vasega vasega o loʻo faʻaalia i le ata o loo i lalo: GPT polokalama tisiki ma Windows 10, bootable EFI vasega, toe faaleleia siosiomaga, faiga vasega ma E: vaega, o lona uiga ua i ai o se RAW faila polokalama (o lenei faʻamatalaga Ou te manatu, o le a fesoasoani e malamalama atili ai i le laʻasaga otooto atu i lalo).

Toe lolomi le NTFS vavaega mai le RAW i le DMDE

E sili atu le le fiafia i ai pe a fai o le disk na avea ma RAW o loʻo iai ni faʻamatalaga taua ma e manaʻomia e le gata i le faʻatulagaina, ae e toe faafoi le vaeluaga ma nei faʻamaumauga.

I lenei tulaga, mo amataga, ou te fautuaina le taumafai i se polokalame saoloto mo le toe maua mai faʻamaumauga ma leiloa vaega (ma e le gata mo lea) DMDE, o lona faʻamatalaga aloaia dmde.ru (O lenei taʻiala ua faʻaogaina le lomiga o le GUI polokalame mo Windows). Auiliiliga i le faʻaaogaina o le polokalama: Faʻamaumauga o mea ile DMDE.

O le faagasologa o le toe maua mai o se vavaega mai le RAW i se polokalama o le a masani lava ona aofia ai laasaga nei:

  1. Filifili le faʻamalosi tino o loʻo tu ai le vasega RAW (tuu le faʻailoga "show partitions" ki luga).
  2. Afai o se leiloa vaega na faʻaalia i le DMDE partition list (e mafai ona fuafuaina e le vaega o le faila faila, lapoʻa ma strikeethrough i luga o le ki), filifili ma kiliki "Tatala Volume". Afai e le aliali mai, faʻatonutonu se siaki atoa e maua ai.
  3. Siaki mea o loʻo i totonu o le vaega, pe o le mea e te manaʻomia. Afai ioe, kiliki le "Faaali vaega" faʻamau i le polokalama polokalama (i le pito i luga o le faʻamalama).
  4. Ia mautinoa o loʻo faʻamamaina le vaega manaʻomia ma kiliki "Toe Faʻafoʻi." Faʻamautu le toe faʻaleleia o le boot sector, ma kiliki le "Talosaga" faʻamau i le pito i lalo ma sefe le faʻamaumauga e toe faʻafoʻi i tua i se faila i se nofoaga talafeagai.
  5. A maeʻa se taimi puʻupuʻu, o le a faʻaaogaina ia suiga, ma o le RAW disk o le a toe avanoa ma maua le faila faila manaʻo. E mafai ona o ese mai le polokalama.

Manatua: i aʻu faʻataʻitaʻiga, i le faʻafetauia o le RAW disk i le Windows 10 (UEFI + GPT) faʻaogaina DMDE, i le taimi lava na maeʻa ai le faʻasologa, na lipotia e le tino mea sese disk (faʻaopopo foi, le faʻafitauli disk na mafai ona maua ma o lo o iai uma faʻamaumauga na i ai muamua) ma fautuaina le toe fausiaina komepiuta e faʻalelei ia i latou. Ina ua uma le toe fai mea uma, sa lelei mea uma.

I le tulaga oe faʻaogaina DMDE e faʻafou se system disk (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻafesoʻotaʻi i seisi komepiuta), mafaufau o le mea lea e mafai ai nei: o se RAW disk o le a toe faafoi mai le muamua faila faila, ae a e faʻafesoʻotaʻi i se "moni" komipiuta poʻo le komepiuta, OS o le a le utaina. I lea tulaga, faatino se bootloader toe faaleleia, vaʻai Toe Faʻaleleia Windows 10 Bootloader, Toefuataina o le Windows 7 Bootloader.

Toe Maua le RAW i le TestDisk

O se isi auala e lelei suʻe ma toe maua se tisiki vaega mai le RAW o le saoloto TestDisk polokalama. E sili atu faʻafaigata ona faʻaaogaina nai lo le faʻaaliga muamua, ae o isi taimi e sili atu le aoga.

Uaʻi: Vaʻai lelei o le mea o loʻo faamatalaina i lalo faʻatoa pe a e malamalama i lau mea o faia ma e oʻo lava i lenei tulaga, ia sauniuni mo se mea sese. Sefe faʻamatalaga taua i se tino tisiki isi nai lo le mea e faʻatinoina ai le gaioiga. Faʻapea foi, faʻapipiʻi i luga o le Windows recovery disk poʻo le tufatufaina pusa ma le OS (atonu e te manaʻomia e toe faʻaleleia le bootloader, lea na ou tuʻuina atu ai le faʻatonuga i luga, aemaise lava pe a fai o le GPT disk, e oʻo lava i tulaga o loʻo le toe fuatia ai se partisi).

  1. Sii mai le Polokalama TestDisk mai le ofisa aloaʻia //www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download (o le faʻamaumauga e aofia ai TestDisk ma PhotoRec faʻamaumauga o le a toe download le polokalama, unzip lenei faʻamaumauga i se nofoaga talafeagai).
  2. Tamoe TestDisk (faila testdisk_win.exe).
  3. Filifili "Fausiaina", ma i luga o le faʻaaliga lona lua, filifili le avega lea ua avea RAW pe i ai se vasega i lenei tulaga (filifili le avega, ae le o le vasega na o ia).
  4. I le isi laupepa oe manaʻomia le filifilia o le sitaili o le disk vasega. E masani lava ona mauaina otometi - Intel (mo MBR) poʻo le EFI GPT (mo le laupepa GPT).
  5. Filifili "Iloiloina" ma fetaomi Ulufale. I le isi laupepa, fetaomi Enter (ma Filifili Suʻesuʻega filifilia) toe. Faatali mo le disk ina ia auiliiliina.
  6. TestDisk o le a mauaina ni vaega, e aofia ai le tasi ua liua i RAW. E mafai ona iloa e le tele ma le faila faila (o le tele i megabytes o loʻo faʻaalia i le pito i lalo o le faamalama pe ae filifilia le vaega talafeagai). Oe mafai foi ona vaʻaia mea o loʻo i totonu o le vaega i le fetaomiina o le Latina P, e te alu ese ai mai le maimoa, faʻafesoʻotaʻi Q. vaega ua faailogaina P (lanumeamata) o le a toe faʻaleleia ma tusia, faʻailoga D e le. Ina ia sui le faʻailoga, faʻaaoga le itu tauagavale ma le taumatau. A faʻaletonu le suiga, o le toe faia o lenei vasega o le a solia le tisiki fausaga (ma masalo e le o le vasega lea e te manaʻomia). E mafai ona aliali mai o loʻo iai nei vaega o loʻo faʻamatalaina vaega mo le tapeina (D) - suia i le (P) faʻaaogaina o u. Fetaomi Ulufale e faaauau ai pe a fetaui lelei le fausaga tisiki le mea e tatau ona i ai.
  7. Ia mautinoa o le laulau vasega i luga o le disk o loʻo faʻaalia i luga o le laupepa saʻo (e pei o ia e tatau ona i ai, e aofia ai vasega ma le bootloader, EFI, toe faʻaleleia o le siosiomaga). Afai ei ai ni ou masalosaloga (e te le malamalama i le mea o faʻaalia), e sili ai le aua le faia o se mea. Afai i se masalosalo, filifili "Tusi" ma fetaomi Ulufale, ona Y e faamautu. A maeʻa, e mafai ona e tapunia TestDisk ma toe amata le komipiuta, ona e siaki ai lea pe na toe faʻaleleia le vasega mai le RAW.
  8. Afai e le tutusa le faʻatulagaina o le vaega ma le mea e tatau ona i ai, ona filifili lea "Deeper Search" mo se "loloto saili" o vasega. Ma e pei ona oʻo i le parakalafa 6-7, taumafai e toe faʻatu le sao o le vasega vavae (afai e te le o mautinoa le mea o loʻo e faia, e sili le le faʻaauauina, oe ono maua se le amataina o le OS).

Afai o mea uma na sologa lelei, o le saʻo vasega vaevaega o le a tusia, ma pe a uma ona toe i lalo o le komipiuta, o le disk o le a mafai ona avanoa, pei o le taimi muamua. Peitai, pei ona taʻua i luga, e ono manaʻo e toe faʻaleleia le bootloader; i le Windows 10, otometi le toe faaleleia e galue ai pe a utaina i le toe faaleleia siosiomaga.

Faiga faila RAW i luga o se Windows vasega vaega

I tulaga pe a tupu se faʻafitauli ma le faila faila tupu i se vasega ma Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, ma le faigofie chkdsk i le toe faʻaleleia o le siosiomaga e le galue, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lenei faʻamalosi i se isi komepiuta ma se faiga galue ma faʻasaʻo le faʻafitauli i luga, pe faʻaaoga LiveCD ma mea faigaluega e toe faʻaleleia vaega i tisiki.

  • O se lisi o LiveCD e aofia ai TestDisk o loʻo avanoa iinei: //www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Livecd
  • Ina ia toe faʻatulagaina mai le RAW faʻaaogaina DMDE, e mafai ona tuʻu mai le faila polokalama i se bootable USB flash drive e faʻavae i luga o WinPE ma, ina ua seʻesea mai ai, faʻataʻitaʻi le faila faʻatinoina o le polokalame. O le 'upega tafaʻilagi aloaʻia o le polokalame o loʻo iai foʻi faʻamatalaga i le fausiaina o mea e mafai ona faʻasa i le DOS.

E i ai foʻi le vaega vaega tolu LiveCD e mamanuina faʻapitoa mo le toe faaleleia o le vasega. Ae peitaʻi, i aʻu suʻega, naʻo le Active Partition Recovery Boot Disk o loʻo galue e faʻatatau i vasega RAW, o isi mea uma o loʻo faʻatagaina oe e na o le toe faʻaleleia o faila, poʻo le mauaina na o vaega na sa tape (unallocated space on disk) Toe faaleleia i le bootable lomiga o le Minitool Partition Wizard).

I le taimi lava e tasi, o le Active Partition Recovery boot disk (pe a fai e te filifili e faʻaogaina) e ono galue ma nisi foliga:

  1. O nisi taimi e faʻaali mai ai le RAW disk pei o NTFS masani, faʻaalia uma faila i ai, ma musu e toe faʻaleleia (le Recover menu mea), faʻailoa i ai o le vasega ua maeʻa i ai i luga o le disk.
  2. Afai o le faiga faʻamatalaina i le parakalafa muamua e le tupu, ona uma lea o le toe faʻaogaina e faʻaogaina ai le mea taua, o le disk e foliga mai o le NTFS i le Partition Recovery, ae tumau pea RAW i le Windows.

O le isi aitema mea, Fix Boot Sector, foia le faʻafitauli, e tusa lava pe le o le mea o le vasega vasega (i le isi faʻamalama, pe a uma ona filifilia lenei mea, e masani ona e le manaʻomia e faia ni gaioiga). I le taimi lava e tasi, o le faila faiga o le vasega e amata ona iloa e le OS, ae atonu e iai faʻafitauli ma le bootloader (ua foia e le tulaga o le Windows Windows recovery tools), faʻapea foi ma le faamalosia o le faiga e tamoe se disk siaki i le amataga muamua.

Ma le mea mulimuli, afai na tupu e leai se tasi o metotia mafai ona fesoasoani ia te oe, pe o le filifiliga filifilia e foliga taufaamatau faigata, e toetoe lava o taimi faʻatautaia lava e toe fuatai taua taua mai RAW vaega ma tisiki, maua fua polokalama toe maua mai faamatalaga.

Pin
Send
Share
Send