Faatuina Windows 10 i le Mac

Pin
Send
Share
Send

I totonu o lenei tusi lesona, laasaga i lea laasaga i luga ole auala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 i luga o le Mac (iMac, Macbook, Mac Pro) i ni auala se lua - pei o le lona lua o faʻagaoioiga faiga e mafai ona e filifilia i le taimi boot, poʻo le amata o le Windows polokalame ma faʻaaoga mea o lenei polokalama i totonu o le OS X.

O fea le metotia e sili atu? O fautuaga lautele o le a faʻapea. Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻi o le Windows 10 i luga o le Mac komipiuta poʻo le komepiuta ina ia mafai ai ona faʻatautaia taʻaloga ma mautinoa le sili atu le gaioiga pe a latou galulue, o lona uiga e sili atu le faʻaaoga o le muamua filifiliga. Afai o lau galuega o le faʻaaogaina o nisi polokalama polokalama (ofisa, teuga ma isi) e le o avanoa mo OS X, ae i le aotelega e te manaʻo e galue i le Apple OS, o le filifiliga lona lua, ma le maualuga faʻamoemoe, o le a sili atu talafeagai ma lava. Vaai foi: E faʻapefea ona aveese Windows mai Mac.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi Windows 10 i luga o Mac o se faiga lona lua

Uma lomiga lata mai o Mac OS X ua i totonu fausia meafaigaluega mo faapipiiina Windows polokalama i luga o se isi tisiketi vaega - Boot Camp Fesoasoani. E mafai ona e mauaina se polokalame faʻaoga Spotlight search poʻo le "Polokalame" - "Utilities".

Pau le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi Windows 10 i lenei auala o se ata ma se faiga (vaʻai Faʻafefea ona e siiina le Windows 10, o le lona lua o metotia o loʻo lisiina i totonu o le tusiga e talafeagai mo Mac), o se faʻamama kiliva drive ma se tulaga o 8 GB poʻo le sili atu (4 e ono galue foi), ma lava le maua fua avanoa i luga o le SSD poʻo le hard drive.

Faaoso le Boot Camp Fesoasoani aoga ma kiliki Next. I le faamalama lona lua "Filifili gaioiga", siaki le pusa "Fatu se faʻapipiʻi tisiketi mo Windows 7 pe mulimuli ane" ma "Install Windows 7 pe mulimuli ane." O le a faʻapipiʻi otometi le mea laupepa lagolago a le Apple's Windows. Kiliki Faʻaauau.

I le isi faamalama, faamaoti le ala i le Pupuni 10 ata ma filifili le USB flash drive lea o le a faʻamaumau ai, o faʻamaumauga mai ai o le a soloia i le faʻagasologa. Vaʻai le taualumaga mo nisi faʻamatalaga: Windows 10 bootable USB flash drive i luga o Mac. Kiliki Faʻaauau.

O le isi laasaga o le faʻatali seʻia uma kopi faila Windows talafeagai i le USB drive. Faʻapea foi i lenei tulaga, avetaʻavale ma ausilali polokalama mo le faʻatinoina o masini Mac i le Windows o le a otometi download mai le Initaneti ma tusia i se USB flash drive.

O le isi sitepu o le faia lea o se vavaeʻese vaevaega mo le faʻatulagaina o Windows 10 ile SSD poʻo le hard drive. Ou te le fautuaina fautuaina se tuʻuina atu lalo ifo o le 40 GB mo sea vasega - ma o lea pe a fai o le a e le faʻapipiʻiina polokalame tetele mo Windows i le lumanaʻi.

Kiliki le Install faʻamau. O lau Mac e otometi lava ona toe faʻaleleia ma faʻaosofia oe e filifili le taʻavale mai le mea e oso ai. Filifili le "USB" USB drive. Afai, a maeʻa se toe faʻafouga, le laupepa filifilia le masini e le aliali mai, toe faʻasolosolo lava lima e ala i le taofiofia i lalo o le Option (Alt) ki.

O le faigofie auala o le faapipiiina Windows 10 i luga o se komepiuta o le a amata ai, i totonu atoa (sei vagana ai le tasi laʻasaga) e tatau ona e mulimuli i laʻasaga faʻamatalaina i Faʻapipiʻi Windows 10 mai le USB flash drive mo le "faʻapipiʻi atoatoa" filifiliga.

O se eseʻesega - i le tulaga o le filifilia o le vasega mo le faʻatuina o le Windows 10 i luga o Mac, o le a faʻailoa atu ia te oe o le faʻapipiʻi i luga o le BOOTCAMP partition e le mafai. E mafai ona e kiliki le "Configure" sootaga i lalo o le lisi o vaega, ona - faʻatulagaina lenei vaega, pe a uma ona faʻatulagaina, o le a tuʻu avanoa le faʻapipiʻi, kiliki "Lisi". E mafai foi ona e tapeina, filifili le aliali alallocated eria ma kiliki "Next".

O isi faʻapipiʻi laʻasaga e leai se ese mai faʻatonuga i luga. Afai mo ni mafuaʻaga i le taimi o le otometi reboot i le faiga e te iʻu i le OS X, e mafai ona e oso i totonu o le installer faʻaaogaina se toe fai a o tuʻu i lalo o le Option (Alt) ki, na o le taimi lenei filifili le faigata tuli ma le saini "Windows", ae le se moli uila.

Ina ua maeʻa faʻapipiʻi le polokalama ma amataina, o le tuʻuina i totonu o Boot Camp vaega mo le Windows 10 e tatau ona amata otometi mai le USB flash drive, na o le mulimuli i faʻatonuga. O se iʻuga, o ave taʻavale talafeagai uma ma fesoʻotaʻiga aoga o le a otometi lava ona faʻapipiʻiina.

Afai e leʻi tupu se otometi, ona tatala lea o mea i le bootable USB flash drive i totonu o le Windows 10, tatala le BootCamp folder ma tamoe le seti.exe faila.

I le maeʻa o faʻatulagaina, o le Boot Camp faʻailoga (atonu o loo nana i tua o le i luga o le ki faamau) o le a aliali mai i le pito i lalo taumatau (i le Windows 10 nofoaga notifikasi), lea e mafai ai e oe ona fetuunai le amio o le tago i luga o le MacBook (e ala i le le masani ai, e le aoga i le Windows talu ai e le faigofie tele i le OS X), sui le le mafai ona faʻaletonu faiga ma toe toe fai i OS X.

A maeʻa ona toe foʻi atu i le OS X, toe fai le Windows 10 toe faʻaoga, toe faʻaaoga le komipiuta poʻo le komipiuta ma le komipiuta a le Option poʻo le Alt na taofia.

Manatua: Windows 10 ua faʻaaogaina i luga o le Mac e tusa ma tulafono tutusa mo PC, i isi auiliiliga, Windows 10. Ua faʻagaioiaina. I le taimi lava e tasi, le faʻapipiʻi numera o se laisene na mauaina e ala i le faʻafouga o se muamua lomiga o le OS poʻo le faʻaaogaina Insider Preview ao le i tatalaina mai le Windows 10 galue ma i Boot Camp, e aofia ai pe a toe suiina se vasega pe pe a uma ona toe setiina se Mac. يعني afai na e faʻatoʻa faʻaogaina laisene Windows 10 i Boot Camp, i le taimi o mulimuli mai faʻatulagaina e mafai ona e filifilia "E leai saʻu ki" pe a talosaga i se ki oloa, ma pe a uma ona fesoʻotaʻi i le Initaneti, o le a faia otometi.

Faʻaogaina o le Windows 10 i luga ole Mac i le Parallels Desktop

E mafai ona tamoe Windows 10 i le Mac ma totonu o le OS X e faʻaaoga ai se masini komepiuta. Ina ia faia lea mea, o loʻo iai le leai fua o le VirtualBox solution, o loʻo iai filifiliga totogi, o le sili ona talafeagai ma sili ona tuʻufaʻatasia ma le Apple's OS o le Parallels Desktop. I le taimi lava e tasi, e le gata o le sili ona faigofie, ae tusa ai ma suega, e sili foi le aoga ma seisi e fesoʻotaʻi ma le MacBook baterai.

Afai o oe o se tagata masani masani e manaʻo e faigofie ona faʻatautaia polokalame Windows i se Mac ma galulue faʻatasi ma latou e aunoa ma le malamalama i le lavelave o tulaga, na o le pau lea o le filifiliga e mafai ona ou fautua faʻamaoni, e ui i lona natura totogi.

E mafai ona e siiina mai i taimi uma se faʻataʻitaʻiga fua o le Parallels Desktop pe faʻatau vave loa i luga o le laupepa aloaia i le gagana Rusia //www.parallels.com/en/. O iina e te maua ai le fesoasoani fesoasoani i galuega uma a le polokalame. O le a naʻo le puʻupuʻu o le a ou faʻaalia le faʻapipiʻi gaioiga o le Windows 10 i le Parallels ma le faʻafefea ona tuʻufaʻatasia le faiga ma le OS X.

Ina ua maeʻa faʻapipiʻiina le Parallels Desktop, faʻalauiloa le polokalame ma filifili e fatuina se masini tafailagi fou (e mafai ona faia e ala i le "File" menu mea).

E mafai ona e aumaia saʻo i lalo le Windows 10 mai le '' upega tafaʻilagi a Microsoft i le faʻaaogaina o meafaigaluega a le polokalame, pe filifili "Faʻapipiʻi Windows poʻo se isi OS mai le DVD poʻo se ata", i le tulaga lea e mafai ona e faʻaaogaina lau oe lava ata ISO (faʻaopoopoga foliga, pei o le liliuina o Windows mai le Boot Camp poʻo mai se PC, faʻapipiʻiina o isi faiga, o le a ou le faʻamatalaina i totonu o le faʻavae o lenei tusitusiga).

A uma ona e filifilia se ata, o le a fesiligia oe e filifili otometi tuʻutuʻuga mo le faʻapipiʻiina o le tino e tusa ma lona lautele - mo ofisa ofisa poʻo taʻaloga.

Ona o le a fesiligia foi oe e tuʻuina atu se ki oloa (O le Windows 10 o le a tuʻuina atu tusa lava pe e te filifilia le filifiliga e le manaʻomia se ki mo lenei lomiga o le faiga, peitaʻi, o le a manaʻomia i le lumanaʻi), ona amata loa lea o le faʻapipiʻi a le vaega, o se vaega o le a faia faʻatautaia i se faigofie mama faʻatulagaina o Windows. 10 e ala i faʻaletonu na tupu i le otometi auala (faʻaoga tagata gaosi, tuʻuina i totonu o le taʻavale, faʻaiuga vavaega, ma isi).

O le iʻuga, o le a e mauaina atoatoa le aoga Windows 10 i totonu o lau OS X system, lea o le a galue ai i le Coherence mode e le masani ai - i.e. O le Windows program windows o le a amataina e pei o se faigofie OS X windows, ma i le kilikiina o le virtual machine icon i le Dock o le Windows 10 Start menu o le a tatalaina, e oʻo lava i le itu o le faʻasalalauga o le a tuʻufaʻatasia.

I le lumanaʻi, e mafai ona suia le tulaga o le Parallels virtual machine, e aofia ai le amataina o le Windows 10 i le laupepa atoa, fetuʻutuʻuna o tulaga o le keyboard, faʻaleaogaina OS X ma le Windows folder sharing (faʻagaioia i le faʻaletonu), ma sili atu. A iai se mea i le faiga e le manino, o le a tele faʻamatala auiliili polokalama fesoasoani.

Pin
Send
Share
Send