Faʻafefea ona tuʻu le password i le archive RAR, ZIP ma 7z

Pin
Send
Share
Send

Fausiaina o se faʻamaumauga ma se faʻamatalaga, pe a fai o lenei numera e matua faigata, o se auala sili ona faʻamoemoe e puipuia ai au faila mai le vaʻaia e tagata ese. E ui i le tele o polokalame toe faaleleia Password mo le filifilia o faila upu faʻamaumauga, afai e faigata tele, o le a le galue e faʻataʻapeina (vaʻai le tala Faʻamatalaga saogalemu i luga o lenei autu).

Lenei tusitusiga o le a faʻaalia le auala e seti se upu faataga mo le RAR, ZIP pe 7z teuina pe a faʻaaogaina WinRAR, 7-Zip ma WinZip archivers. Ma le isi, o loʻo i ai se ata vitio o loʻo i lalo, lea o loʻo faʻaalia uma gaioiga talafeagai o loʻo faʻaalia manino. Vaai foi: O le sili archiver mo Windows.

Seti se upu faataga mo ZIP ma RAR faʻamaumauga i WinRAR

WinRAR, e pei ona ou taʻu atu, o le sili ona masani ai archiver i totonu o lo tatou atunuu. Tatou amata ia te ia. I WinRAR, e mafai ona fausiaina RAR ma ZIP faʻamaumauga, ma seti upu faataga mo ituaiga uma e lua o faʻamaumauga. Ae peitai, encryption o igoa igoa e na o RAR (faʻatulagaina, i ZIP, o le a manaʻomia oe e ulufale ai se upu faataga e aveese faila, ae o igoa faila o le a vaaia e aunoa ma ia).

O le auala muamua e fausia ai se faʻamaumauga ma se faʻamatalaga i le WinRAR o le filifilia lea o faila ma faila uma o le a teuina i totonu o le faila i le Explorer poʻo luga o le laupepa, kiliki taumatau ia latou ma filifili le "Faʻaopoopo i le teuina ..." tusiga mataupu autu (pe afai ei ai) ma WinRAR aikona.

O le a tatalaina se faʻamalama mo le faʻatulagaina o faʻamaumauga, lea, faʻaopopo i le filifilia o ituaiga o faʻamaumauga ma le nofoaga e te faʻasaoina ai, e mafai ona e kiliki le "Seti Upega Taʻitasi" faʻamau, ona faʻaofi lea faalua, pe a manaʻomia, mafai le faʻailogaina o igoa faila (na o le RAR). Ina ua mavae lena mea, kiliki le OK, ma toe lelei OK i le faʻamaumauga fausia teteʻe - o le faʻamaumauga o le a faia ma se faʻamatalaga.

Afai e leai se mea taumatau kiliki i le anotusi menu mo le faʻaopopoina i le WinRAR faʻamaumauga, ona mafai lava lea ona e amataina le archiver, filifili faila ma laupepa mo le teuina i totonu, kiliki le "Add" faʻamau i le laupepa i luga, ma ona faia lea o laʻasaga lava e tasi e seti ai se upu faataga i luga tusi tausaga.

Ma o se isi auala e tuu ai le upu faataga i le faʻamaumauga poʻo faila uma na mulimuli ane faia i le WinRAR o le kiliki i luga o le ata o le ki i le pito i lalo tauagavale i le tulaga pa ma seti le talafeagai tapulaʻa tapulaʻa. A manaʻomia, faasaʻo le "Faʻaoga mo faila uma".

Fausiaina se archive ma se upu faataga i 7-Zip

I le faʻaaogaina o le 7-Zip archiver maua fua, e mafai ona e faia le 7z ma le ZIP archives, faʻatulaga se password i luga ia ma filifili le ituaiga o faʻamatalaga (ma e mafai foi ona tatalaina le RAR). I se taimi sili ona tonu, e mafai ona e fatuina isi faʻamaumauga, peitaʻi e te mafaia lava ona setiina se faʻamatalaga mo ituaiga e lua o loʻo taʻua i luga.

E pei lava i WinRAR, i le 7-Zip e mafai ona e faia se faʻamaumauga e faʻaaoga ai le "Faʻaopoopo i le Faʻamaumauga" aitema lisi mea i le vaega Z-Zip pe mai le faʻamalama autu polokalama faʻaaogaina le "Add" faamau.

I tulaga uma e lua, o le a e vaʻavaʻai i le faʻamalama lava e tasi mo le faʻaopopoina o faila i le teuga tusi, i le taimi, pe a filifilia ni mamanu 7z (lalai) poʻo le ZIP, o le a avanoa tusitusiga, ao mo le 7z faila o tusitusiga ua avanoa foi. Naʻo le setiina o le faʻatagana upu faʻatagaina, pe a manaʻo iai, faʻaalia le faila faila ma kiliki le OK. A o se metotia faʻamalamalamaina ou te fautuaina AES-256 (mo ZIP e i ai foi ZipCrypto).

I winzip

Ou te le o iloa pe o i ai nei se tasi o loo faʻaaogaina le WinZip archiver, ae sa latou faʻaaogaina muamua, ma o le mea lea, ou te manatu e talafeagai le taʻu atu.

I le faʻaaogaina o le WinZIP, e mafai ona e faia le ZIP archives (poʻo le Zipx) ma le faʻailogaina AES-256 (default), AES-128 ma le Legacy (tutusa ZipCrypto). E mafai ona e faia lea i le faamalama autu o le polokalame e ala i le kiina o le fusi tutusa i le itu taumatau ona setiina lea o le faʻailogaina tapulaa i lalo (pe afai e te le maʻotiina latou, ona pe a faʻaopopo faila i le faila o le a na ona fesiligia e taʻu mai ai se upu faataga).

Ina ua faʻaopopoina faila i le faʻamaumauga e faʻaaogaina ai le Explorer mataupu menu, i le faʻamaumauga o loʻo faia le faamalama, naʻo le siakiina o le "File Encryption" aitema, kiliki le "Add" faʻamau i le pito i lalo ma seti se upu faataga mo le archive pe a uma lena.

Aoaoga vitio

Ma o lenei ua folafolaina vitio e uiga i le auala e tuu ai se upu faataga i luga o ituaiga eseese o faamaumauga i eseese archivers.

I le faʻaiuga, o le a ou fai atu, i le tulaga sili ou te talitonuina lava le faʻailogaina 7z archives, ona WinRAR (i mea uma e lua ma faʻailoaina o igoa faila), ma mulimuli ane, ZIP.

O le muamua o le 7-zip ona e faʻaaogaina le malosi AES-256, o loʻo i ai le tomai e faʻailo faila ma, e le pei o WinRAR, o le Open Source - o lea la, e tutoʻatasi atiaʻe avanoa i le punavai code, ma o lea, i le isi itu, faʻaititia le ono mafai ona faia ni aʻafiaga.

Pin
Send
Share
Send