Faʻafefea ona faʻamuta le tuʻufaʻatasia o faʻasologa tioata

Pin
Send
Share
Send

O faʻatonuga o loʻo i lalo o loʻo faʻamatala mai ni auala e mafai ona faʻaleaogaina ai le tuʻufaʻatasia o se ata vitio i luga o se komepiuta poʻo komipiuta ma ia mautinoa e naʻo le tisiki (tuʻufaʻatasi) pepa ata e aoga, ma o loʻo tuʻufaʻatasia ata.

Aisea e ono manaʻomia ai lea? O le mea moni, ou te leʻi feiloai lava o le manaʻoga manino e faʻaleaogaina le tuʻuina i totonu vitio (o se tulafono, se komepiuta faʻaaogaina ata tisaini, pe a e faʻafesoʻotaʻi se mataitu i se isi pepa vitio, ma se komepiuta fefaʻatauaʻi ma suia faʻatonutonu pe a manaʻomia), ae o loʻo i ai tulaga pe a, pei o se taʻaloga E le amata pe a faʻapipiʻi ata ma mea faʻapena ona ki.

Faʻamuta le tuʻufaʻatasia o pepa vitio i le BIOS ma le UEFI

O le muamua ma sili auala talafeagai e faʻamuta ai le tuʻufaʻatasia adapter vitio (mo se faʻataʻitaʻiga, Intel HD 4000 poʻo le HD 5000, faʻalagolago i lau tagata faigaluega) o le alu lea i le BIOS ma fai iina. Ole auala e talafeagai mo le tele o komepiuta komipiuta o aso nei, ae le o mea uma i komepiuta (i luga o le tele o na mea e leai se mea faapena).

Ou te faʻamoemoe e te iloa le auala e ulufale i le BIOS - o se tulafono, na o le taʻi Del i le PC poʻo le F2 i luga o le laupepa i le taimi lava e te ki ai le mana. Afai o loʻo i ai sau Windows 8 poʻo le 8.1 ma vave boot mafai, ona iai foi lea o se isi auala e te alu ai i totonu o le UEFI BIOS - i totonu o le faiga lava ia, e ala i le suia o tulaga komepiuta - Toe faaleleia - Faiga filifiliga faapitoa. Ma le isi, pe a uma se toe fai, oe manaʻomia le filifilia o ni tapulaʻa faʻapitoa ma saili le ulufale i le UEFI firmware iina.

O le vaega BIOS e manaʻomia e masani ona taʻua:

  • Peripherals or Integrated Peripherals (luga o le PC).
  • I luga o le komepiuta feaveaʻi, e mafai ona toetoe o soʻo se mea: i le Advanced ma le Config, naʻo le vaʻai mo le mea saʻo e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina.

O le galuega a aitema mo le faʻamuta o le tuʻufaʻatasia ata vitio i BIOS eseese foi:

  • Na o le filifili o "Disabled" poʻo le "Disabled".
  • E manaʻomia le setiina muamua o le PCI-E vitio card i le lisi.

E mafai ona e vaʻai uma i le tele ma sili ona masani filifiliga i le ata ma, e tusa lava pe foliga mai e ese lou BIOS, o le mea moni e le suia. Ma, ou te faʻamanatu ia te oe atonu e leai se mea faʻapitoa, aemaise lava i luga ole komepiuta.

Faʻaaogaina le NVIDIA Control Panel ma Catalyst Control Center

I polokalame e lua faʻapipiʻi ma le avetaavale mo le tisiki faʻapitoa card - NVIDIA Pulea Center ma Catalyst Control Center, e mafai foi ona e faʻatonutonuina le faʻaaogaina o le na o se isi mea e faʻaaogaina ata vitio, ma le le faʻapipiʻi faʻaaogaina.

Mo NVIDIA, o le aitema mo sea tulaga o loʻo i le 3D faʻatulagaina, ma e mafai ona e faʻapipiʻiina lau mea e sili ona fiafia iai le fetuunaiga vitio mo le faʻasologa atoa atoa, faapea foi mo taʻaloga taʻitoʻatasi ma polokalame. I le Catalyst application, se mea faʻapena o loʻo i le Power poʻo le vaega Power, o le Switchable Graphics vaega-mea.

Toese le faʻaaogaina o le Windows Device Manager

Afai o loʻo i ai sau ata faʻapitoa e lua o loʻo faʻaalia i totonu o le masini pule (e le o le masani lea), mo se faʻataʻitaʻiga, Intel HD Graphics ma NVIDIA GeForce, e mafai ona e faʻaleaogaina le fausia-i mea faʻatonutonu e ala i le taumatau kiliki i luga ma filifili "Faʻaletonu". Ae: iinei e mafai ona tape lau mata, aemaise lava pe a e faia i luga o komepiuta komipiuta.

I totonu o fofo o se faigofie reboot, faʻafesoʻotaʻi fafo mataala e ala i HDMI po o VGA ma fetuunai le faʻaali tulaga i luga (liliu i luga o le fausia-i mataitu). Afai e leai se mea e aoga, ona tatou sosoʻo ai lea i le sefe. I se tulaga lautele, o lenei metotia mo i latou e iloa mea o latou faia ma e le popole i le mea moni e ono latou ono pagatia i se komepiuta.

I se aotelega, e leai se lagona i sea gaioiga, pei ona ou tusia muamua i luga, i loʻu manatu i le tele o mataupu.

Pin
Send
Share
Send