Tatalaina se CSV faila i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Faiga Tusitusiga Pepa Csv faʻaaogaina e le tele o polokalame komipiuta e fesuiaʻi ai faamatalaga i le va. E foliga mai i Excel e mafai ona faʻalauiloa se faila ma se faʻailoga lua-kiliki i luga o le ki isumu agavale, ae mamao mai i taimi uma i lenei tulaga o faʻaalia faʻa saʻo. Moni, e i ai le isi auala e matamata ai i faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faila. Csv. Seʻio tatou suʻeina pe faapefea ona fai lenei mea.

Tatalaina CSV pepa aloaia

Faiga igoa Csv o se faapuupuuga o le igoa "Taʻutaʻu Vavaeʻese Tau", lea e faʻamatalaina i le Lusia o le "koma faʻavae faʻatauaina." E moni lava, koma avea ma vavaeʻese i nei faila, e ui lava i faʻaRusia, e le pei o faʻaPeretania, e masani ai ona faʻaaoga se semikolona.

A faʻaulufale mai faila Csv I Excel, o le mea moni o le faʻafitauli. E tele taimi, o pepa o loʻo i ai Cyrillic o loʻo faʻalauiloa ma tusitusiga e tele atu i le "ulu ulaula", o lona uiga o ni mataʻupu e le mafai ona faitauina. I se faʻaopopoga, o le mataupu o separator mismatch o se mea masani masani. Muamua lava, o lenei e aoga i tulaga pe a tatou taumafai e tatalaina se pepa na faia i nisi o gagana-gagana polokalame, Excel, localized o se Rusia-tautala tagata faʻaaoga. O le mea moni, i totonu o le puna, o le tagata vavaeʻese o se koma, ma e faʻapea e vaʻai atu i le gagana Rusia, o le Excel o loʻo i ai le faʻailoga i lenei uiga. O le mea lea, ua sese le faʻaiuga maua mai. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona foia nei faʻafitauli pe a tatalaina faila.

Metotia 1: Tatala se faila masani

Ae muamua, o le a tatou taulaʻi i le filifiliga pe a le pepa Csv faia i le polokalame Rusia-gagana ma ua sauni mo le tatalaina i Excel e aunoa ma le faʻaopopoina o le anotusi.

Afai ua faʻapipiʻiina Excel e tatala pepa aloaia Csv i lau komepiuta i le masani, i lenei tulaga, na o le kiliki i luga o le faila e kiliki-lua kiliki le ki o le itu tauagavale, ma o le a tatalaina i Excel. Afai e leʻo faʻatuina le soʻotaga, ma i lea tulaga, oe manaʻomia le faia o nisi numera faʻaopoopo.

  1. I ai i totonu Windows Suesuega i le faʻatonu e tu ai le faila, taumatau kiliki i luga. Ua faalauiloa le mataupu autu. Filifili aitema o i ai Tatala ma. Afai o le lisi faʻaopopo e iai le igoa "Ofisa Microsoft", kiliki i luga. Ina ua mavae lena, o le pepa faigofie o le a tamoe i luga o lau Excel faʻaaliga. Ae, afai e te le mauaina lenei mea, ona kiliki lea ile tulaga "Filifili polokalama".
  2. E tatalaina le faʻamalama filifiliga o le polokalama. Lenei, toe, a i le poloka Polokalame Fautuaina e te iloa le igoa "Ofisa Microsoft"ona filifili lea ma kiliki i le ki "Ua lelei". Ae e te leʻi faia na, pe a e fia faila Csv e masani ona matala otometi ile Excel peʻa e lua kiliki i le igoa o le polokalame, ona e mautinoa lea e sosoʻo i tafatafa o le faʻataʻitaʻiga "Faʻaaoga le polokalame filifilia mo faila uma o lenei ituaiga" na i ai le siakiina.

    Afai o igoa "Ofisa Microsoft" i le polokalame filifilia polokalame e te leʻi maua, ona kiliki ai lea i le ki "Iloilo ...".

  3. A uma lena, o le Explorer faamalama o le a tatalaina i le faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻi polokalama i lau komipiuta. O lenei afifi e masani lava ona taʻua "Polokalama Polokalama" ma e tu i le aʻa o le tisiki I. E tatau ona e alu i le Explorer i le tuatusi lea:

    C: Polokalame faila Microsoft Office Office№

    Nofoaga nai lo le faatusa "№" tatau ona avea ma lomiga numera o le Microsoft office suite faʻapipiʻi luga o lau komepiuta. I le avea ai ma tulafono, e na o le tasi le faila, o lea e filifili ai se faʻatonu Tofitusa lava pe o le a le numera e i ai. Alu i le faʻasino faʻasino, saili mo se faila ua taua LELEI pe "EXCEL.EXE". Le lua ituaiga o igoa o le a pe afai e te aofia ai faʻaopoopoga faʻafanua i Windows Suesuega. Faailoga maualuga lenei faila ma kiliki ile ki. "Tatala ...".

  4. A maeʻa lea polokalame "Microsoft Excel" O le a faʻaopopoina i le polokalame filifilia filifiliga, lea na tatou talanoa muamua i ai. E naʻo oe e tatau ona filifilia le igoa e te manaʻomia, siaki le iai o se siaki e latalata i le itu o le fusifusia i faila faila (pe a e manaʻo e tatala soʻo ia pepa Csv i Excel) ma kiliki i le ki "Ua lelei".

Ina ua uma lena, o mea i totonu o le pepa Csv o le a tatalaina i totonu Excel. Ae o lenei metotia talafeagai ai pe a fai e leai ni faʻafitauli ma localization poʻo i le faʻaali mai o le alualuʻu Cyrillic. I se faʻaopopoga, pei ona tatou vaʻaia, o le a tatau ona tatou faia ni teuteuga o le pepa aloaia: talu ai o faʻamatalaga e le masani ona ofi i le sela le taimi nei, latou te manaʻomia le faʻalauteleina.

Metotia 2: faʻaaoga le Tusitusiga Tusitusiga

E mafai ona e faʻaulu mai faʻamatalaga mai le CSV format document faʻaaoga le fausia-i Excel meafaigaluega valaauina Tusitusiga taulaitu.

  1. Tamoe le Excel polokalame ma alu i le tab "Faʻamatalaga". I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Maua faʻamaumauga mai fafo" kiliki i le ki e taua "Mai le tusitusiga".
  2. Ua amata se faʻamalama mo le faʻaulufale mai o se tusitusiga. Ua tatou seʻe atu i le nofoaga e faʻatonu ai le faila CVS. Filifili lona igoa ma kiliki i le faʻamau "Auina mai"tu i le pito i lalo ole faamalama.
  3. Faamalama ua faagaoioia Mau matai. I le tulaga poloka Faʻamatalaga o faʻamatalaga o le ki e tatau ona i le tulaga Vavaeese. Ina ia mautinoa o loʻo faʻaalia saʻo mea o loʻo iai le pepa ua filifilia, aemaise lava pe a fai o iai le Cyrillic, faʻalogo lelei ile fanua "Faiga faila" seti i Unicode (UTF-8). A leai, e tatau ona e faʻapipiʻi i le lima. Ina ua uma tuʻutuʻuga uma i luga, kiliki i le ki "Le isi".
  4. Ona tatalaina lea o le faʻamalama lona lua. Mau matai. Iinei e taua tele le fuafuaina po o le a le amio o le vavaeeseina i lau pepa. I o matou tulaga, o lenei mea o loʻo faia e se semikolona, ​​talu ai o le pepa e Lusia-gagana ma faʻapipiʻi faapitoa mo faʻamatalaga o aiga. O le mea lea, i le tulaga poloka "O le tuueseese amio o" matou siaki le pusa Nofoaga. Ae a pe a e faʻaulufale mai le faila CVS, lea o loʻo faʻalelei mo tulaga faʻapitoa Igilisi, ma o se vavaeʻese i totonu o se koma, ona tatau loa lea ona e siaki le pusa Koma. Ina ua uma na faia luga i luga, kiliki i le ki "Le isi".
  5. Tatala faamalama lona tolu Mau matai. I le avea ai o se tulafono, e leai nisi gaioiga e faia i totonu. Pau le mea e ese ai pe afai o se tasi o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le pepa o loʻo i se aso. I lenei tulaga, e tatau ona e makaina lenei koluma i le pito i lalo o le faamalama, ma le fesuiaiga i totonu o le poloka Faʻasologa o Faʻamatalaga seti i le tulaga Aso. Ae i le vaega tele o mataupu, o le faʻaletonu nofoaga mo le faʻatulagaina seti ua lava "Lautele". Lea na e mafai ona na oomi le ki Faia i le pito i lalo o le faamalama.
  6. Ina ua uma lena, e faʻaavanoaina se tamai faamalama mo le aumaia o faʻamatalaga. E tatau ona faʻailoa mai faʻamaumauga o le pito i luga agavale agavaʻa o le nofoaga o loʻo tuʻu mai ai faʻamatalaga i totonu. Lenei e mafai ona faia i le na o le tuʻuina o le faʻatautee i le faʻamalama fanua, ma tauagavale-kiliki i luga o le fesoʻotaʻi sela i le laupepa. A uma lena, o lona faamaopoa o le a faauluina i le fanua. E mafai ona oomi le ki "Ua lelei".
  7. Ina ua mavae lena, o mea i totonu ole faila Csv o le a faʻapipiʻi atu i se pepa sili atu. Ma le isi, e pei ona tatou vaʻaia, o loʻo faʻaalia saʻo atili nai lo le taimi e faʻaaogaina ai Faiga 1. Aemaise lava, e leai se sela faʻateleina faʻalauteleina manaʻomia.

Lesona: Faʻafefea ona suia le faʻailogaina i totonu ole Excel

Metotia 3: tatala e ala i le faila faila

E i ai foi se auala e tatala ai se pepa. Csv i totonu o le laupepa Faila Polokalame Excel.

  1. Faaoso Excel ma alu ile tab Faila. Kiliki le aitema "Tatala"o lo oi le itu tauagavale o le faʻamalama.
  2. Amata Window Avetaavale. E tatau ona e alu i le faʻatonu i luga o le hard drive o le PC poʻo luga o tisaini tisaini lea o loʻo tu mai le pepa o fiafia ia matou Csv. A maeʻa, e tatau ona e toe fesuiaʻiina le faila faila ki i le faʻamalama i le tulaga "Faila uma". Na o le pa lea e tatau ai le pepa Csv o le a faʻaalia i luga o le faʻamalama talu ai e le o se faila masani o Excel. A maeʻa ona faʻaalia le igoa o le pepa, filifili ma kiliki i le ki "Tatala" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Ina ua mavae lena, o le faamalama o le a amata Mau matai. O isi gaioiga uma o loʻo faia e tusa ma le faʻavasegaina tutusa e pei ona i Faiga 2.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i ni faʻafitauli i le tatalaina faʻapitoa pepa Csv i Excel, oe mafai lava ona foia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le fausia-i Excel meafaigaluega valaauina Tusitusiga taulaitu. E ui lava, mo le tele o tulaga, o le lava o lea e faʻaaogaina le masani metotia o le tatalaina o se faila i le fa-kilikiina o le agavale agavale agavale i luga o lona igoa.

Pin
Send
Share
Send