O le router e vavae vave le saoasaoa ole Wi-Fi

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o fesili masani na ou maua i le faʻamatalaga i luga remontka.pro o le mafuaʻaga lea e vavaeina le saoasaoa le router i ona ituaiga eseese. Lenei e feagai ma le tele o tagata faʻaaogaina na o le faʻatulagaina o se uaea eletise - o le saoasaoa nai lo Wi-Fi e sili atu maualalo ifo nai lo luga o le uaea. Tasi lava le mea, e mafai ona siakiina: faʻafefea ona siaki le saoasaoa o le Initaneti.

I totonu o lenei tusitusiga o le a ou taumafai e tuʻuina uma mafuaʻaga e ala ai ona tupu lenei mea ma taʻu le mea e fai pe a fai o le saoasaoa i luga ole Wi-Fi e maualalo nai lo le mea e ono foliga mai. E mafai foi ona maua tala eseese i le foia o faʻafitauli ma le router ile itulau Configuring le router.

I le amataga, puʻupuʻu le mea e tatau ona faia muamua peʻa fetaiaʻi ma se faʻafitauli, ma le faʻamatalaga auiliili:

  • Saili se totogi Wi-Fi leai se totogi, taumafai le b / g mode
  • Avetaavale Wi-Fi
  • Faafou le firmware o le router (e ui lava o nisi taimi matutua firmware e sili atu le lelei, masani mo D-Link)
  • Aveese i latou e mafai ona afaina ai le taliaina lelei o mea i le va o le router ma le tagata e faataapeina meatotino

Uiga leai se auala - o le mea muamua e tatau ona e faʻalogo iai

O se tasi o gaioiga muamua e tatau ona faia pe a fai o le saoasaoa o le Initaneti i luga o le Wi-Fi e maitauina maualalo o le filifilia lea o se laina faʻaavanoa mo lau uaealesi fesootaiga ma faʻatulagaina i totonu o le router.

E mafai ona e mauaina auiliiliga faʻamatalaga pe faʻapefea ona fai lenei mea i lalo nei: Maualalo maualalo i luga ole Wi-Fi.

Filifili se uaea leai se auala

Ile tele o taimi, o lenei gaioiga na o ia e lava e faʻavavevave mai e toe foʻi atu ile masani. I nisi o tulaga, e sili atu le mautu fesoʻotaʻiga mafai ona ausia e ala i le kiina o le b / g ae le o le n poʻo le Auto i le router faʻatulaga (ae ui i lea, e aoga lea pe a fai o lau initaneti e sao ai le saoasaoa e le sili atu i le 50 Mbps).

Avetaavale Wi-Fi

E tele tagata faʻaaoga mo latou e le faʻapipiʻi a le Windows e le o se faʻafitauli e faʻapipiʻiina, ae le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ni avetaʻavale i luga o le Wi-Fi adapter: latou o loʻo faʻapipiʻi "otometi" e le Windows lava ia, pe faʻaaogaina le avetaʻavale - i mea uma e lua o le a e maua ai "sese "avetaavale. I le tepa muamua, latou ono galulue, ae le o le auala e tatau ai.

O le mafuaʻaga lea o le tele o mea faʻafitauli feaveaʻi. Afai o iai sau laptop ma e leai se mea muamua (na muamua ona faia e le gaosi oloa), alu i le 'upega tafaʻilagi aloaʻia ma download avetaavale mo Wi-Fi - O le a ou avea lenei e fai ma faʻataʻitaʻiga tatau i le foia o le faʻafitauli pe a vavaeina le saoasaoa le router (atonu e le o le router) . Faitau atili: faʻafefea ona faʻapipiʻi avetaʻavale luga o se komepiuta.

Polokalama ma meafaigaluega tapulaʻa o se Wi-Fi router

Le faʻafitauli ma le mea moni e faapea o le router e faʻaitiitia le saoasaoa e masani ona tupu faʻatasi ma tagata e ona le auala sili ona taatele - taugofie D-Link, ASUS, TP-Link ma isi. I le taugofie, o lona uiga oi latou e tau le i ai i totonu o le 1000-1500 rubles.

O le mea moni o le atigipusa faʻaalia se saoasaoa o 150 Mbps e le faʻapea o mea uma o le a e mauaina lenei Wi-Fi fesiitai fua faatatau. E mafai ona e latalata atu iai le faʻaaogaina o le Static IP fesoʻotaʻiga i luga o se fesoʻotaʻiga uaea leai se fesoʻotaʻiga ma, sili atu, o le vailauga lamatia ma mulimuli e tatau ona faia mai le gaosi tutusa lava, mo se faʻataʻitaʻiga, Asus. E leai ni mea lelei moʻomia ile tulaga o le tele o Initaneti.

O se faʻaiuga o le faʻaaogaina o mea taugofie ma itiiti le aoga, e mafai ona matou maua le iʻuga nei pe a faʻaogaina se router:

  • Faʻaititia le saoasaoa i le taimi o le WPA network encryption (ona o le mea moni o le faʻailoaina o faʻailoga e umi se taimi)
  • E taua tele le saoasaoa pe a faʻaaoga le PPTP ma L2TP faʻataʻitaʻiga (tutusa i le muamua)
  • Le televave pa'ū ona o mamafa fesoʻotaʻiga faʻaaogaina, tele fesoʻotaʻiga faʻapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a downloadina faila e ala i torrent, o le saoasaoa e le gata e mafai ona faʻalemu, ae o le router mafai ona 'aisa, ma le le mafai ona fesoʻotaʻi mai isi masini. (O se fesoasoani lenei - aua le tausia le torrent client tafe pe ae le manaʻomia).
  • O faʻatapulaʻaina o mea faʻatapulaʻa e mafai foi ona aofia ai le paʻu ole mana mo nisi faʻataʻitaʻiga.

Afai tatou te talanoa e uiga i le polokalama o le vaega, atonu masalo na faʻalogo uma tagata e uiga i le firmware o le router: ioe, suia o le firmware e tele taimi e mafai ai ona e foia faʻafitauli ma le saoasaoa. I le firmware fou, o mea sese na faia i mea tuai o loʻo faasaʻoina, o le faʻagaioia o le tele o mea faigaluega mo tulaga eseese ua sili ona lelei, ma o lea, afai e te feagai ma faʻafitauli i le Wi-Fi sootaga, e aoga le taumafai e faʻaleleia le router ma le firmware fou mai le upega tafaʻilagi aloaia a le tagata atiaʻeina (pe faʻafefea ona e faia ai, e mafai ona e faitau i le vaega "Configuring the router" i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. I nisi o tulaga, o se lelei faʻaalia faʻaalia le faʻaaogaina o isi firmware.

Fafo fafo

E tele taimi o le mafuaʻaga mo le maualalo tele o le nofoaga o le router lava ia - mo nisi o loʻo i totonu o le fale puipui, mo nisi o loʻo i tua o se uʻamea saogalemu, pe i lalo o se ao mai ai uila. O nei mea uma, ae maise o mea uma e faʻatatau i le uʻamea ma le eletise, e mafai ona faʻaleagaina le lelei o le taliaina ma le lafoina o le Wi-Fi signal. O pa sima ua faʻamalosia, se pusaaisa, soʻo se isi lava mea e mafai ai ona fesoasoani ia faʻaleagaina. O le filifiliga lelei o le faʻaavanoa tuusaʻo vaʻaia i le va o le router ma tagata kautama masini.

Ou te fautuaina foi e te faitauina le tala Faʻafefea ona faʻateleina se Wi-Fi signal.

Pin
Send
Share
Send