ART pe Dalvik i luga ole Android - o le a lea, o le fea e sili atu, faʻafefea ona mafai

Pin
Send
Share
Send

02/25/2014 feaveai masini

Google faʻalauiloaina se talosaga fou runtime o se vaega o le Android 4.4 KitKat lata. I le taimi nei, faʻaopopo atu i le Dalvik masini komipiuta, o masini faʻaonapo nei ma faʻaputuga Snapdragon ua maua le avanoa e filifili ai le ART siosiomaga. (Afai na e taunuʻu mai i lenei tala ina ia aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaogaina ART i luga o le Android, tusi i le pito, o nei faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu iina).

O le a le talosaga runtime ma o fea e fai le masini komepiuta? I le Android, e faʻatino ai talosaga e te lalagaina e avea ma APK faila (ma e le o tuʻufaʻatasia tulafono), o le Dalvik faʻaogaina masini tafailagi ua faʻaaogaina (i le masani ai, i lenei taimi i le taimi) ma o le a tuʻufaʻatasia galuega.

I le Dalvik masini komepiuta, o le Just-In-Time (JIT) auala e faʻaaoga e tuʻufaʻatasia ai talosaga, o lona uiga o le a tuʻufaʻatasia tuʻusaʻo i le amataga poʻo taimi o gaioiga faʻaaoga a le tagata. Lenei e mafai ona oʻo ai i taimi faʻatali taimi umi pe a amata le apalai, "tofitofi", sili atu le malosi faʻaaogaina o RAM.

Le eseesega tele ile va ole ART siosiomaga

ART (Android RunTime) o se fou, ae o se mea faʻataʻitaʻi masini masi, ua faʻalauiloaina i le Android 4.4 ma e mafai ona e faʻatagaina na o le filifiliga a le tagata atiaʻe (o le a faʻaalia i lalo pe faʻafefea ona faia lea mea).

O le eseesega tele i le va ART ma Dalvik o le AOT (Ahead-Of-Time) auala pe a faʻatinoina talosaga, o lona uiga lautele o lona uiga o le muamua tuʻufaʻatasia o faʻapipiʻi talosaga: o lea, o le muamua faʻapipiʻi o le talosaga o le a umi, latou te aveina nisi avanoa i le Android masini teuina. ae ui i lea, o le latou folasaga mulimuli ane ai o le a tupu vave (ua uma ona faʻaputuputuina), ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le processor ma le RAM ona o le manaʻoga mo toe tuʻufaʻatasia e mafai, i le manatu, e tau atu i le itiiti ifo taumafaina malosi.

O se mataupu o le mea moni ma o le fea e sili atu, ART po o Dalvik?

Ua leva ona tele faatusatusaga o le faʻagaioiga o masini Android ile lua siosiomaga luga ole Initaneti, ma o faʻaiuga eseese. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona fiailoa ma auiliili e maua i androidpolice.com (Igilisi):

  • faatinoga i ART ma Dalvik,
  • ola paʻu, mana faʻaaogaina ile ART ma Dalvik

I le aotelega o le iʻuga, e mafai ona faʻapea o le manino lelei i lenei taimi ile taimi (e tatau ona tatou mafaufau o loʻo galue pea ile ART, o lenei siosiomaga ua naʻo le vaega o faʻataʻitaʻiga) E le o iai le ART: i nisi suʻega, o le faʻaaogaina o lenei auala e faʻaalia ai se iʻuga sili atu (aemaise lava mo faatinoga, ae le o ona itu uma), ma i nisi tulaga faapitoa faʻapitoa e le malamalama poo Dalvik o loʻo i luma. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai tatou te talanoa e uiga i le ola paʻu, ona ese ai lea mai faʻamoemoe, Dalvik faʻaalia toetoe lava tutusa tali ma ART.

O le faʻaiuga lautele o le tele o suʻega e i ai se iloga eseesega pe a galulue ma ART ma Dalvik. Ae ui i lea, o le siosiomaga fou ma le auala faʻaogaina o loʻo foliga vaʻaia ma, atonu, i le Android 4.5 poʻo le Android 5, o se eseʻesega o le a manino. (E le gata i lea, Google mafai ona avea ART le siosiomaga masani).

A o nisi manatu e mafaufau pe a fai e te filifili e faʻatagaina le siʻosiʻomaga O LE ART nai lo Dalvik - o nisi talosaga atonu e le aoga le faigaluega (pe ono le aoga i mea uma, mo se faʻataʻitaʻiga Whatsapp ma Titanium Faaleoleo), ma se atoa reboot Android ono ono 10-20 minute: o lona uiga, pe a e ola O LE TAU, ma a uma ona toe fai le telefoni poʻo le papeti, e faʻaʻaisa, faʻatali.

Faʻafefea ona faʻatino le ART ile Android

Ina ia mafai ona faʻaogaina le siosiomaga ART, e tatau ona i ai se Android telefoni poʻo le tablet ma le OS version 4.4.x ma le Snapdragon processor, mo se faʻataʻitaʻiga, Nexus 5 poʻo Nexus 7 2013.

Muamua e tatau ona e faʻatulagaina atinaʻe auala i Android. Ina ia faia lenei mea, alu i le masini seti, alu i le "E uiga i le telefoni" (E uiga i le laupepa) mea ma paʻi i le "Fausia numera" fanua tele taimi seia e vaʻai i se feau ua avea oe ma tagata atiaʻe.

Ina ua mavae lena, o le aitema "Mo Atinaʻe" o le a aliali mai i le tulaga, ma iina - "Filifili le siosiomaga", lea e tatau ai ona e faʻapipiʻi ART ae le Dalvik, pe a e manaʻo ai.

Ma faafuaseʻi ona manaia:

  • Faʻapipiʻi talosaga apalai ile Android - o le a le mea e tatau ona ou faia?
  • Android valaau flash
  • XePlayer - o se isi Android emulator
  • Matou te faʻaaogaina le Android e pei o le 2nd monitor mo se laptop poʻo le PC
  • Linux i le DeX - galue ile Ubuntu i le Android

Pin
Send
Share
Send