Liliu tikeri i radians lugalaina

Pin
Send
Share
Send

Pe a faia ni faʻatusatusaga o geometric ma trigonometric, e ono manaʻomia le liliuina tikeri i radians. E mafai ona e faia vave lea mea e le gata i le fesoasoani a le inisinia calculator, ae o le faʻaaogaina foʻi o se tasi o faʻapitoa i luga ole laiga auaunaga, lea o le a talanoaina mulimuli ane.

Faitau foi: Arc tangent function i Excel

Ole taualumaga mo le faaliliuina tikeri ile radians

I luga ole Initaneti e tele tautua mo le fesuiaʻiina o fua faatatau e mafai ai ona e faʻaliliu tikeri i radians. E leai se aoga e mafaufau ai i mea uma i lenei tusitusiga, o lea tatou te talanoa e uiga i laupepa sili ona lauiloa web e faʻatagaina oe e foia le faʻafitauli, faʻapea foi ma le laʻasaga ma lea sitepu mafaufau le faʻasologa o gaioiga i totonu o latou.

Metotia 1: PlanetCalc

O se tasi o sili ona lauiloa luga o le initoneti calculators, lea, faʻatasi ai ma isi galuega, e mafai ona faʻaliliu tikeri i radians, o PlanetCalc.

Tautua Online PlanetCalc

  1. Mulimuli i le sootaga luga i le itulau mo le liua radians i tikeri. I le fanua "Tikeri" ulufale i le manaʻoga e manaʻomia e liua ai. Afai e manaʻomia, pe a e manaʻomia se tali saʻo, ia e tusia foʻi faʻamaumauga i totonu o le fanua "Minute" ma le Lua, pe se isi mea e faʻamama ai o latou faʻamatalaga. Ma faʻasolo i le faʻaseʻe 'O le fuafua lelei saʻo' faʻaali pe fia decimal nofoaga o le a faʻaalia i le faaiʻuga mulimuli (mai le 0 i le 20). Le lelei aoga o 4.
  2. Ina ua uma ona ulufale i totonu o faʻamaumauga, o le faʻatulagaina o le a faia otometi. E le gata i lea, o le iʻuga lava o le a faʻaalia e le gata i radians, ae faʻapena foʻi i tikeri tikeri.

Metotia 2: Math prosto

Faʻaliliuina tikeri i radians mafai foi ona faia e faʻaaoga ai se tautua faʻapitoa i luga o le Math prosto 'upega tafaʻilagi, ua tuʻuina atu atoa i vaega eseese o aʻoga matematika.

Math prosto tautua tautua i luga ole laiga

  1. Alu i le 'auʻaunaga auaunaga liliu itulau e faʻaogaina ai le sootaga i luga. I le fanua "Suia tikeri i radians (π)" ulufale i le taua i le tikeri faʻaalia e sui. Le isi kiliki "Faʻaliliu".
  2. O le liliuga faʻatulagaina o le a faia ma o le iʻuga o le a faʻaalia i luga o le laupepa faʻaaoga le virtual fesoasoani i foliga o se tagata ese ese.

E i ai ni nai tautua i luga ole laiga mo le liliuina tikeri i radians, ae e leai se eseʻesega taua i le va oi latou. Ma o lea, afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se filifiliga filifilia i lenei tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send