Faʻafefea ona fai se screenshot

Pin
Send
Share
Send

O le fesili pe faʻafefea ona fai se faʻamalama, faamasinoina e ala i fuainumera o suʻesuʻega afi, e fesiligia e tagata faʻaaogaina masani lava. Sei o tatou vaʻai totoʻa ile auala e mafai ai ona e puʻe se ata puʻupuʻu i le Windows 7 ma le 8, i le Android ma le iOS, faapea foi i le Mac OS X (faʻamatalaga auʻiliʻili ma metotia uma: Faʻafefea ona ave se pupuni ile Mac OS X).

O le pupuni o lona uiga o se ata ata na puʻeina i se taimi patino (ata) poʻo soʻo se vaega o le mata. O mea faapena e mafai ona aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tasi e faʻataʻitaʻia se faʻafitauli ma se komipiuta, ma atonu na ona faʻasoaina faʻamatalaga. Vaʻai foi: Faʻafefea ona fai se ata i le Windows 10 (aofia ai ma isi metotia).

Ata mata o Windows e aunoa ma le faʻaaogaina o le tolu-vaega polokalama

O lea la, ina ia mafai ona puʻe se ata, o loʻo i ai se ki faʻapitoa i luga o le ki - Print Screen (Poʻo le PRTSC). I le kiliki i luga o lenei ki, o le pupuni o le lau atoa e faia ma tuu i luga o le laupapa laupapa, i.e. se gaioiga tupu se mea tutusa pe a fai tatou te filifilia le faʻaaliga atoa ma kiliki Kopi.

O se tagata fou, e ala i le oomiina o lenei ki ma vaʻai e leai se mea na tupu, e mafai ona filifili e iai se mea na sese. O le mea moni, o loʻo maopoopo mea uma. O le lisi atoa o laasaga manaʻomia e puʻe ai le ata o le mata i le Windows:

  • Oomi le Print Screen (PRTSC) (Afai e te faʻamau lenei faʻamau ma le alt, o le a le puʻeina le ata mai le laupepa atoa, ae naʻo le matala o le faamalama, o nisi taimi e aoga tele).
  • Tatala soʻo se faʻatonutonu ata (mo se faʻataʻitaʻiga Paint), fai se faila fou i totonu, ma filifili "Faʻaletonu" mai le lisi "Paste" (e mafai ona e faʻamau Ctrl + V). Oe mafai foi ona oomi nei ki (Ctrl + V) i le Word document poʻo le Skype feʻau faamalama (auina atu o se ata i le isi tagata o le a amata), faʻapea foi ma le tele o isi polokalame e lagolagoina lenei.

Fualaʻau Foliga i le Windows 8

I le Windows 8, na mafai ai ona fausiaina se screenshot e le o manatuaina (kilipa laupapa), ae ia sefe vave le screenshot i le kalafi faila. Ina ia mafai ona puʻe se faʻamalama o le laupepa o se komipiuta komipiuta poʻo le komipiuta i lenei auala, fetaomi ma taofi le faʻamalama Windows + fetaomi Print Screen. Na pupuni le mata mo sina taimi, o lona uiga na puʻeina se ata. O faila e le masani ai ua sefe i totonu ole ata "Ata" - "Fualaʻau".

Faʻafefea ona fai se ata i le Mac OS X

E i ai isi filifiliga a Apple iMac ma Macbook mo le puʻeina o ata nai lo le Windows, ma e leai seisi vaega e manaʻomia.

  • Command-Shift-3: O se ata puʻeina ua ave, sefe i le faila i luga o le laulau
  • Command-Shift-4, pe a maeʻa ona filifilia se eria: ave se ata o le vaega filifilia, sefe i se faila i luga o le laupepa
  • Command-Shift-4, ina ua maeʻa lena avanoa ma kiliki i luga o le faʻamalama: se ata o le faʻamalama malosi, o le faila e sefe i le laupepa
  • Poloaiga-Control-Shift-3: Ave se faʻamalama ma sefe i le laupapa
  • Command-Control-Shift-4, filifili le itulagi: o se ata o le itulagi filifilia ua ave ma tuu i luga o le laupapa laupapa
  • Command-Control-Shift-4, avanoa, kiliki i luga o le faamalama: Ave se ata o le faamalama, tuu i luga o le laupapa laupapa.

Faʻafefea ona fai se ata i luga ole Android

Afai ou te leʻo sese, ona avea lea i le Android version 2.3 o le a le aoga e ave se ata e aunoa ma aa. Ae i faʻamatalaga o Google Android 4.0 ma sili atu, o lea avanoa ua tuʻuina atu. Ina ia faia lenei mea, fetaomi le mana ese ma le tusi i lalo ki luga i le taimi e tasi, o le ata ua teuina i totonu o Ata - Ata pupuni i luga o le masini pepa manatua. E taua le maitau ou te leʻi manuia i le taimi nei - mo se taimi umi na le mafai ona ou malamalama pe faʻapefea ona fetaomi atu ia i latou ina ia le tape le tape ma le voluma e le i lalo, o lona uiga, o se ata puʻeina. Ou te leʻi malamalama, ae i le taimi muamua - ua ou masani ai.

Ave se faʻamalama i luga o le iPhone ma le iPad

 

Ina ia mafai ona avea se faʻamalama i luga o le Apple iPhone poʻo le iPad, e tatau ona e faia le mea tutusa i le auala lava lea e tasi mo masini Android: fetaomi ma uu le ki faamau, ma e aunoa ma le tatalaina, faʻamau le ki autu o le masini. O le pupuni o le a moliu, ma i le Ata talosaga oe mafai ona maua le ata na e puʻeina.

Faitau atili: Faʻafefea ona puʻe se ata i luga o le iPhone X, 8, 7 ma isi faʻataʻitaʻiga.

Polokalame e faigofie ai ona puʻe se pupuni ile Windows

Ile mea moni e mafai ai e faigata ona galue ma faʻamalama i totonu ole Windows, aemaise lava mo tagata e leʻi saunia, aemaise i faʻataʻitaʻiga o le Windows i lalo ole 8, e iai le tele o polokalame ua faʻatulaga e faʻafaigofie ai le faia o ata pupuni poʻo se isi itu.

  • Jing - o se polokalame e leai se totogi e mafai ai ona e puʻeina ni ata pue, puʻeina le vitio mai le laupepa ma faʻasoa i luga o le fesoʻotaʻiga (e mafai ona e siiina mai le upega tafailagi aloaia //www.techsmith.com/jing.html). I loʻu manatu, o se tasi o polokalame sili ona lelei o le ituaiga lea o le lelei-mafaufau-fegalegaleaiga (sili atu, sili atu, lona toesea), uma talafeagai galuega, ma gaioiga tupu fua. Faʻatagaina oe e puʻe faʻamalama i soʻo se taimi o le galue gofie ma masani.
  • Clip2Upega - Sii maia le Lusia le faʻaaogaina o le polokalame mo le leai i le sootaga //clip2net.com/ru/. O le polokalama maua ai le tele o avanoa ma faʻataga e le gata e faia se faʻamalamalamaga o le laulau, faamalama poʻo le eria, ae ia faʻatino foʻi le tele o isi gaioiga. Pau a le mea, ou te le o mautinoa pe o isi gaioiga ia e manaʻomia.

A o tusia lenei tala, sa ou tosina le mafaufau i le mea moni o screencapture.ru, foi ua fuafua e pueina ata i luga o le lau, ua faasalalauina lautele i soo se mea. Ou te faapea mai ia te aʻu lava ou te leʻi faataʻitaʻi, ma ou te le manatu o le a ou maua se mea lelei i ai. E le gata i lea, ou te masalosalo i le laʻititi o le taʻutaʻua o polokalama le faʻaalu o loʻo tele a latou tupe ile faʻasalalauga.

E pei na taʻua mea uma e fesoʻotaʻi ma le ulutala o le tusitusiga. Ou te faamoemoe e te maua le apalai i le faʻamatalaina metotia.

Pin
Send
Share
Send