Faʻafefea ona puʻeina se siama e ala i se masini komepiuta

Pin
Send
Share
Send

Mea e pei o se fuʻa i luga o le laupepa taʻu atu ia te oe o le komipiuta ua lokaina atonu masani i tagata uma. Ole tele o taimi, pe a manaʻomia e se tagata le fesoasoani ile komupiuta ile mea na tupu, a e o atu ia te ia, e te faʻalogo iai ile fesili: "o fea na sau ai, ou te leʻi faia se mea." Ole auala taatele e tufa ai ia ituaiga malware e ala i lau masani browser. Lenei tusitusiga o le a taumafai e toe iloilo auala sili ona taatele o le mauaina o siama i se komepiuta e ala i se browser.

Vaʻai foi: i luga ole laiga komipiuta komipiuta mo siama

Social inisinia

Afai e te faʻasino i Wikipedia, e mafai ona e faitauina o agafesootai faʻa inisinia o se auala e maua ai faʻatagaina avanoa avanoa i faʻamatalaga e aunoa ma le faʻaogaina o auala faʻapitoa. O le manatu e sili tele lautele, ae i le tatou aotelega - mauaina o se siama e ala i se browser, i tulaga lautele, e aofia ai le tuʻuina atu oe i ai faʻamatalaga i se auala e te tutoʻatasi tutoʻatasi ma faʻatautaia le polokalame leaga i lau komepiuta. Ma o lenei sili atu faʻamatalaga faapitoa o faʻasoasoaina.

Sesega download sootaga

Na ou tusia sili atu nai lo le taimi e tasi "download mo le aunoa e aunoa SMS ma le lesitala" o se sailiga sailiiliga e tele taimi e tau atu ai i siama siama. I luga o le lautele tele o tulaga le aloaia nofoaga mo le downloadina o polokalama e ofoina atu e download avetaʻavale mo soʻo se mea, o le ae vaʻaia le tele "Download" sootaga e le taitai atu i le download o le faila manaʻomia. I le taimi lava e tasi, e le faigofie mo se tagata ona sailia le "Download" faʻamau o le a faʻatagaina le downloadina o le faila manaʻomia. O se faʻataʻitaʻiga o lo oi le ata.

Tele o download sootaga

O iʻuga, faʻalagolago i luga o le tulaga o loʻo tupu ai lenei mea, e mafai ona matua ese - amata mai le tele o polokalama faʻapipiʻi i luga o komupiuta ma le amataga, o le amioga lea e le matua malamalama lelei ma taitai atu ai i se iloga lemu o le komepiuta i le lautele ma le Initaneti avanoa faapitoa: MediaGet, Guard.Mail.ru, tele pa (panel) mo browser. A o lei mauaina siama, tagavai-poloka ma isi le le fiafia mea na tutupu.

Ua faʻamaʻi lau komipiuta

Sese pepelo faʻamatalaga

O le isi auala masani e maua ai se siama i luga o le Initaneti o loʻo i luga o le upega tafaʻilagi oe vaʻai i se pop-up window poʻo se faʻamalama e foliga tutusa ma lau "Explorer", o loʻo faʻapea mai na iloa o siama, trojan ma isi mea leaga i lau komepiuta. O le mea masani, e faʻaalia e faigofie ai ona faʻaleleia le faʻafitauli, lea e te manaʻomia ai e kiliki le faʻamau talafeagai ma download le faila, pe leai foi ona e siiina, ae naʻo le taimi e faʻatonuina e le faiga e faʻatagaina se tasi poʻo se isi gaioiga ma ia. Mafaufauina e le masani ona masani ona faʻaaogaina tagata masani masani i le mea moni e le o lona antivirus lipotia faʻafitauli, ma o Windows e faʻaaogaina tala faʻatonutonu feau masani ona faʻasolo i le kiliki "Ioe", e faigofie tele le puʻeina o se siama i lenei auala.

Ua le faʻaaogaina lau sailiga

E pei lava o le mataupu muamua, naʻo iinei o le ae vaʻai i se pop-up faamalama taʻu atu ai lou browser e le aoga ma e tatau ona toe faafou, mo se fesoʻotaʻiga talafeagai o le a tuuina atu. O iʻuga o ia faʻasalalauga faʻaleleia e masani ona faʻanoanoa.

E te manaʻomia le faʻapipiʻi o se codec e matamata le vitio

Vaavaai mo "matamata tifaga luga o le initaneti" po o le "interns 256 faasologa i luga o le initaneti"? Ia e saunia mo le mea moni o le a fesiligia oe e download soʻo se codec e faia ai lenei vitio, o le a e downloadina, ma, i le iuga, o le a avea ma leai ni codec i uma. Ae paga lea, ou te le iloa foʻi pe faʻapefea ona faʻamatala saʻo auala e iloa ai se mea e ese mai ai le Silverlight poʻo le Flash installer mai le malware, e ui e faigofie tele mo se tagata poto masani.

Taavale Filifili Faila

I nisi o 'upega tafaʻilagi, e te ono iloaina foi o le itulau o le a taumafai e otometi ona laʻuina mai se faila, ma e foliga mai e te leʻi kiliki i se mea e download ai. I lea tulaga, e fautuaina e faaleaogaina le download. O se mea taua: e le gata o faila faila e faʻamataʻu e tamoe, o nei ituaiga faila e sili tele.

Polokalama browser e le puipuia

Ole isi auala masani e maua ai le leaga o sisitema e ala i se browser e ala i le tele o puipuiga o pu i plugins. Le sili ona lauiloa o nei faʻapipiʻi o Java. I se tulaga lautele, afai e te le maua se manaʻoga tuʻusaʻo, e sili atu le aveʻese atoa Java mai le komupiuta. A le mafai ona e faia lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ona e tatau ona e taʻalo Minecraft, ona aveese lea na o le Java plugin mai le browser. A e manaʻomia Java ma i le browser, mo se faʻataʻitaʻiga, e te faʻaogaina soʻo se talosaga i luga o le tulaga faʻatupeina, ona e masani ai lea e te tali atu i Java toe faʻaleleia faʻamatalaga ma faʻapipiʻi le laiga fou o le plugin.

O faʻamatalaga e pei o Adobe Flash poʻo le PDF Reader e tele taimi e i ai faʻafitauli tau puipuiga, ae e tatau ona maitauina e televave le tali a Adobe i mea sese ma faʻafouina e oʻo mai ma le masani ai i taimi uma - aua le tolopoina le latou faʻapipiʻi.

Ia, ma le mea sili ona taua, e faʻatatau i plugins - aveese mai le browser le au plugins uma e te le faʻaoga, ae ia tausia le faʻaaogaina plugins faʻafouina.

Puipuiga pu i totonu o masini matamata lava latou

Faapipiʻi le upega tafailagi lata mai.

Puipuiga faafitauli o browser latou lava faʻataga le downloadina leaga leaga i lau komepiuta. Ina ia aloese mai lenei mea, mulimuli i nei faigofie fesoasoani:

  • Faʻaaoga le lata mai browser ituaiga download mai i tulaga aloaia 'upega tafaʻilagi o tagata gaosi. يعني aua le sailia mo le "download le lomiga lata mai o le Firefox", naʻo le alu i le firefox.com. I lenei tulaga, o le a e mauaina moni lava se faʻamatalaga lata mai, o le a toe faʻaleleia tutoʻatasi i le lumanaʻi.
  • Fai se aneti i lau komepiuta. Totogi pe leai - e te filifili. E sili atu lenei nai lo le leai. Defender Windows 8 - e mafai foi ona taʻua o se puipuiga lelei pe a fai e leai sauisi antivirus.

Masalo o le a ou uma iina. I se aotelega, ou te manaʻo e matauina o le mafuaʻaga sili ona mafua ai o siama e aliali mai i luga o le komupiuta e ala i se browser o le iʻuga o tagata uma lava gaioiga na mafua mai i le tasi po o le isi pepelo i luga o le 'upega tafaʻilagi lava, e pei ona faʻamatalaina i le vaega muamua o lenei tusitusiga. Ia faaeteete ma faaeteete!

Pin
Send
Share
Send